beats by dre cheap

SMIJENjEN ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSTAVNIČKOG DOMA DENIS BEĆIROVIĆ

21 "Za", 14 "Protiv": Smijenjen Denis Bećirović

imagePredstavnički dom PSBiH

....................................................

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici je izglasao smjenu Denisa Bećirovića, zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Za Bećirovićevu smjenu glasao je 21 poslanik. Protiv je bilo 14, a suzdržana su bila četiri poslanika.

Smjenu Bećirovića zatražio je u avgustu ove godine SDS nakon što uputio otvoreno pismo predsjedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću "protestujući zbog njegovog stava da je Republika Srpska država". Naime, prilikom posjete predsjednika Skupštine Republike Srpske Igora Radojičića Beogradu, predsjednik srbijanske skupštine je tokom obraćanja novinarima sve vrijeme Republiku Srpsku oslovljavao kao državu i zemlju. Smjenu Bećirovića naknadno su zatražili i SDA, te SNSD.
 
Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Bećirović nije smijenjen na vanrednoj sjednici tog doma u Sarajevu 19. septembra ove godine zbog nepostojanja takozvane entitetske većine.

Poslanici SNSD-a zatražili su danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH povlačenje sa dnevnog reda tačke koja se odnosi na njihovu inicijativu za smjenu ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

(Vijesti.ba)

....................................................

Odluka je donesena u drugom krugu glasanja  
Smijenjen zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denis Bećirović
FOTO: Avaz
Smijenjen zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denis Bećirović

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta BiH smijenili su na današnjoj sjednici dosadašnjeg zamjenika predsjedavajućeg Doma Denisa Bećirovića.

U drugom krugu glasanja Bećirović je smijenjen sa 21 glasom za, 14 protiv i četiri suzdržana.

U prvom krugu glasanja nije postignuta entitetska većina te je inicijativa upućena komisiji Kolegija na usaglašavanje. Kolegij nije postigao usaglašenost te se pristupilo drugom krugu glasanja. Po raspoloživim informacijama, za smjenu su glasali svi poslanici iz RS-a, SDA i HSP-a, protiv su bili SBB, SDP te HDZ1990. Suzdržani su bili poslanici NSRzB i SBiH te HDZ-a BiH.

U okviru ove tačke odlučeno je da će izbor prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma biti izvršen na sljedećoj sjednici Predstavničkog doma.

 

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
23/10/2012 16:17