beats by dre cheap

SRBIJANSKI ŠOVINISTI KIDIŠU NA VOJVODINU

Pušteni s političkog lanca

Srbijanski šovinisti kidišu na Vojvodinu

 
Ko ste vi, za koga radite, ko vas plaća: Klerofašistički bilbord
Ko ste vi, za koga radite, ko vas plaća: Klerofašistički bilbord
Photo: Goran Necin

Klerofašistička udruga Dveri pokrenula je ranije najavljivanu šovinističku kampanju protiv Vojvođana i njihove domovine. Pobornici konačnog anšlusa Vojvodine Srbiji tvrde da nema ni jednog razloga za postojanjem takve "administrativne jedinice", koju ovaj i sličan velikosrbijanski ološ iz nepoznatih razloga naziva severna Srbija. Ekstremi tvrde da je Vojvodina "politički suvišna i ekonomski štetna" administrativna jedinice uspostavljena radi "razdvajanja Srba". "Zašto bi deo teritorije sa srpskom većinom bio pokrajina u okviru Srbije", upitao se istaknuti prometer velikosrbijanštine i akademik opskurnog udruženja SANU Kosta Čavoški. Istovremeno, Boško Obradović, pripadnik Pokreta Dveri, političke organizacije pukom koincidencijom nakalemljene baš u predizbornoj godini, s tim u vezi "proziva" vojvođanski odbor DS, ali ne i ostatak te srbijanske stranke, opet pa slučajno, nekoliko nedelja uoči održavanja izborne skupštine DS. Iz beogradske filijale Dveri nisu zaboravili ko im je pružio priliku da svoje destruktivno delovanje prebace u legitimni i legalani okvir, odnosno da se iz formata srbijanskog Völkischer Beobachtera konačno presvuku u političku organizaciju. Dverjanska predizborna kampanja bila je skupa, izbori su prošli, ali dugovanja očigledno nisu naplaćena još uvek

Spremni za destabilizaciju Vojvodine: Dveri, velikosrbijanska vuvuzela
Photo: Goran Necin

Klerofašistička udruga Dveri pokrenula je ranije najavljivanu šovinističku kampanju protiv Vojvođana i njihove domovine. U želji da destabilizuju hronično  krhku političku i bezbednosnu situaciju u Pokrajini, srbijanski  ekstremisti uz blagoslov nadležnih državnih organa javno kidišu širenjem  netolerancije, mržnje i prezira prema građanima Vojvodine. Smišljeno  stvarajući ksenofobičnu klimu - pogodno tle za iracionalne i opasne  strasti, očito je da velikosrbijanski ološ nije izvukao pouke iz novije  prošlosti, glede jednog "oka u glavi", a potom i izvesnog vitalnog  organa.

Srbijanski ekstremisti tvrde da  je Vojvodina "politički suvišna i ekonomski štetna" administrativna  jedinice uspostavljena radi "razdvajanja Srba".

"Nema istorijskih  razloga za autonomiju Vojvodine, jer je 1848. godine nastala u okviru  tuđe države radi zaštite srpskog identiteta, nema ni etničkih razloga,  jer Srbi u Vojvodini imaju nadmoćnu većinu, a to nije ni evropska  vrednost, jer nema autonomija u Francuskoj, Švedskoj, Norveškoj i  Mađarskoj, a ni u Hrvatskoj", rekao je akademik Kosta Čavoški na  konferenciji za novinare klerofašističkih Dveri.

Čavoški je  rekao da autonomija "nije nikakva evropska vrednost" jer se nigde ne  praktikuje, nego EU autonomiju Vojvodine koristi kao sredstvo za  razbijanje srpskog nacionalnog korpusa dok istovremeno nastoji da  unitarizuje Bosnu i Hercegovinu i smanji nadležnosti Republike Srpske.

Kad zaturiš "libelu", pošalju te ovde: Knez Mihailova 35
Photo: Goran Necin

"Zašto bi deo teritorije sa srpskom većinom bio pokrajina u okviru  Srbije", upitao se istaknuti prometer velikosrbijanštine Čavoški, koji  veruje da je jedan od najvažnijih razloga za autonomiju Vojvodine da se  Srbi, a ne manjine u Vojvodini, pretvore u Vojvođane ili Vojvođanere,  slično onome što je urađeno sa Srbima u Crnoj Gori i Makedoniji.

Kotlićem na Vojvođane: Na početku antivojvođanske kampanje ekstremisti iz Dveri uznemiravali su svojim prisustvom pristojane građane tokom takmičenja u  spremanju ribljeg kotlića u Kikindi. Tamo   se sabralo desetak  prosrbijanskih klerofašista pridošlih iz celog   Banata.

No, tu nije kraj. U nastavu podražavanja istorijskih činjenica, ali i  same zdrave pameti, Čavoški je rekao da za ukidanje autonomije  Vojvodine prilikom donošenja narednog Ustava Srbije postoji dovoljno  valjanih istorijskih, etničkih i ekonomskih razloga, kao i razloga za  očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije.

Srbijansku verziju tribalističke ideološke i političke doktrine Dveri podržala je grupa od desetak velikosrbijanskih ekstrema, među kojima su  i akademici Vasilije Krestić i Kosta Čavoški, Smilja Avramov, Ljiljana  Čolić i Mila Alečković, izvesni istoričar Srđa Trifković, još izvesniji  novinar Milorad Crnjanin i slični iz opskurnog antivojvođanskog korpusa.

Istovremeno, Boško Obradović, pripadnik pokreta Dveri, političke organizacije pukom koincidencijom nakalemljene baš u predizbornoj godini, s tim u vezi "proziva" vojvođanski odbor DS, ali ne i ostatak te srbijanske stranke, opet pa slučajno, nekoliko nedelja uoči održavanja izborne skupštine DS. Iz beogradske filijale Dveri nisu zaboravili ko im je pružio priliku da svoje destruktivno delovanje  prebace u legitimni i legalani okvir, odnosno da se iz formata  srbijanskog Völkischer Beobachtera konačno presvuku u političku  organizaciju. Dverjanska predizborna kampanja bila je skupa, izbori su  prošli, ali dugovanja očigledno nisu naplaćena još uvek.

"Umesto proširenja nadležnosti Vojvodine, Dveri predlažu  ukidanje  autonomije. Pozivamo i manjine, Mađare, Rumune, Rusine i  Slovake da  podrže naš zahtev jer i oni sigurno žele da očuvaju svoj  identitet, a ne  da postanu Vojvođani. Predlažemo i da se po ukidanju  autonomije novac  za vojvođansku birokratiju raspodeli lokalnim  samoupravama u Srbiji",  rekao je Obradović.

Oko suštine nema kompromisa: Vojvodina - domovina, a ne otadžbina
Photo: Biberche

Simptomatično je da su klerofašisti započeli antivojvođansku kampanju nakon nedavnog otkazivanja poslušnosti novosadske filijale Dveri centrali u Beogradu, kada su, ujedno, odbornici Dveri iz skupštine Novog Sada napustili matičnu udrugu i formirali nezavisan poslanički klub.

Vojvođanski ogranak klerofašističke organizacije tada je optužio   rukovodstvo iz Beograda da je diktatorski uzurpiralo svu vlast u pokretu   i da razbija Pokret u trenutku kada treba smeniti režim DS-LSV u Novom  Sadu, implicirajući na specifičan odnos beogradskih dverjana i bivšeg režima.

Podsetimo, u Novom Sadu je pre dvadesetak dana održana konferencija za medije pokreta Dveri na kojoj je najavljena kampanja srbijanske klerofašističke družine pod nazivom - "Kome treba autonomija Vojvodine".

Klerofašista Boško Obradović je tom prilikom kazao da Vojvodina, pre  komunističke autonomne pokrajine, nikad nije postojala, ni geografski,  ni politički kao država te da su s tim u vezi Kraljevini Srbiji 1918.  godine ustvari "prisajedinjene pojedinačne srpske oblasti - Srem, Banat,  Bačka i Baranja", što sugeriše da su pojedine navedene oblasti, odnosno  delovi istih, a koje se nalaze u susednim državama, ustvari srpske  teritorije.

Nakon konferencije, politički tragikomičari i spadala, loši falsifikatori koji, obaška, vole i da kraduckaju,  štrokavim učkurom velikosrbijanštine bandažirali su saopštenje u kojem  se između ostalog kaže da "jedini zdravorazumski politički odgovor  glasi: ukinuti autonomiju Vojvodine kao izvor svakog separatizma".

Takođe, a u cilju udaljavanja Srbije i njenih građana od vrednosti  civilizovanog sveta i bolje budućnosti,  klerofašisti su pre nekoliko  dana izveli bizaran perfomans ispred ulaza sedišta delegacije  EU u  Beogradu, odnosno ostavili avionsku kartu u jednom pravcu za  Brisel  koja je, kako kažu, namenjenu šefu ove delegacije Vensanu Dežeru.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
20/10/2012 23:26