beats by dre cheap

OKONČAN SASTANAK DELEGACIJA SDP-a I SNSD-a

Okončan sastanak delegacija SDP-a i SNSD-a
Lagumdžija: Najmanje smo razgovarali o tome ko će kako glasati
..................
20.10.2012.
.................
Lagumdžija: Najmanje smo razgovarali o tome ko će kako glasati

Nakon pet i po sati, koliko su trajali razgovori u Laktašima, delegacija Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije BiH rečeno je da su i dalje ostala otvorena mnoga pitanja te da će se razgovori nastaviti, jer danas nisu donijeli nikakve konkretne zaključke, ali žele da se situacija deblokira.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je rekao da su razgovarali o stanju u Vijeću ministara i državnom parlamentu, te reformama koje je neophodno provesti.

-Ima mnogo otvorenih pitanja i želimo da se situacija deblokira, te da se krene u rješavanje životnih problema koji su vezani za ekonomiju, naglasio je Dodik.

Potvrdio je da je bilo riječi i o predstojećim sjednicama dvaju domova Parlamenta BiH.

-Imamo različite poglede vezano za razvoj te situacije, ali ostavili smo mogućnost da u narednih dan-dva vidimo na koji način se možemo približiti konkretnim pitanjima kako bi donijeli konkretne odluke, tvrdi Dodik.

On je dodao da se mora ispitati i rad Vanjskotrgovionske komore BiH, koja se, ustvrdio je, ponaša kao strano tijelo i opterećuje privredu u ogromnim iznosima, jer su neke firme dužne da plate i milionsku godišnju članarinu.

"Najmanje smo vremena razgovarali ko će kako glasati, ko koliko glasova ima, ko je s kim, ko je protiv koga", izjavio je danas lider Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija nakon razgovora delegacija dvije stranke.

On je naglasio da je bilo riječi o obavezama koje predstoje u naredne dvije godine, posebno iz oblasti ekonomije te na evropskom putu BiH i o efikasnijem radu institucija, koje to danas baš i nisu.

-Razgovarano je o tome koje su pretpostavke da entitetske vlade bolje sarađuju i na kojim projektima te kako da nađemo zajednički jezik ovih dviju partija koje trenutno imaju najveću odgovornost, s obzirom na broj glasova, rekao je Lagumdžija.

-Htjeli smo da vidimo da li postoji zajednički programski imenitelj između nas. I mislim da postoje velike šanse da ga napravimo, rekao je Lagumdžija.

Dogovoreno je, kaže, da stranački timovi sagledaju kako da zemlja krene iz „jednog ekonomskog i socijalnog blata u kojem se zemlja nalazi“.

U SNSD-ovoj delegaciji su bili Milorad Dodik, kao i visoki funkcioneri Nebojša Radmanović, Aleksandar Džombić, Nikola Špirić, Staša Košarac, Željka Cvijanović i Milorad Živković.

U delegaciji SDP-a su bili Zlatko Lagumdžija, Nermin Nikšić, Denis Bećirović, Saša Magazinović, Damir Hadžić i Lidija Korać.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
20/10/2012 18:11