beats by dre cheap

PATRICK MOON: ŠTO PRIJE IZAĆI IZ ĆORSOKAKA

Što prije izaći iz ćorsokaka

imagePatrick Moon

...................................................

SARAJEVO - Američki ambasador u BiH Patrick Moon pozvao je danas federalne političare da što prije "izađu iz ćorsokaka" i da zajedno, što je brže moguće, potraže rješenje i kompromis u pogledu reforme Federacije BiH. Komentarišući inicijativu za reformu Federacije BiH, ...

... Moon je rekao novinarima u Sarajevu da je to jako bitna stvar, koja se prvenstveno odnosi na federalne političare, prenosi Srna.

"Političari u Federaciji BiH moraju donijeti odluku o tome kako ići dalje. Oni moraju razmišljati o tome šta je svrha federalnih vlasti, a njihova svrha jeste da pružaju usluge građanima", istakao je Moon.

On je podsjetio da su građani izabrali političare da im služe i zastupaju njihove interese, zbog čega nosioci vlasti "moraju sjesti, razgovarati i postići kompromise koji moraju biti mogući".

"Oni to moraju uraditi što je prije moguće. Ovaj ćorsokak jednostavno predugo traje i oni moraju brzo krenuti naprijed", rekao je američki ambasador u BiH.

Moon smatra da je dobra stvar da su završeni lokalni izbori u BiH, kao i to da se sada pokreću koraci ka otpočinjanju razgovora o koaliciji na nivou BiH.

"Prema onome što sam mogao čuti, čini mi se da će naredne sedmice i to pitanje riješiti. Mi se nadamo da će se vlast što je moguće prije formirati i početi da funkcioniše, odnosno da se bavi rješavanjem ozbiljnih pitanja koja su vrlo bitna za evroatlantski put BiH", rekao Moon.


(Vijesti.ba)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
18/10/2012 15:52