beats by dre cheap

ODRŽANA JAVNA KAMPANjA "GRAĐANI I NOVINARI ZAJEDNO U BORBI ZA ISTINU"

Održana javna kampanja "Građani i novinari zajedno u borbi za istinu"

imageSarajevo

......................................................

SARAJEVO - Vijeće za štampu u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Omladinskom novinskom asocijacijom, danas je u 18 bh. gradova u okviru javne kampanje „Građani i novinari zajedno u borbi za istinu“ upoznalo građane s njihovim pravom da se žale na netačno izvještavanje medija.

Volonteri Omladinske novinske asocijacije su organizirali info-pultove u gradovima, tako da su se građani na ovaj način mogli upoznati sa svojim pravom da reaguju na neistinito izvještavanje medija i Kodeksom za štampane i online medije u BiH .

„Saznajte koja su vaša prava kada su mediji u pitanju, koje su opasnosti od govora mržnje, huškanja i diskriminacije i na koji način vi možete doprinijeti da ovakav govor nestane iz javne komunikacije“, bila je jedna od poruka ove kampanje, koja je imala veliki uspjeh jer je privukla veliki broj građana i predstavnika medija, kojima je ova kampanja bila i namijenjena. Volonteri Omladinske novinske asocijacije su na info-pultovima podijelili promotivne materijale Vijeća za štampu, te prolaznicima pojasnili žalbenu proceduru.

Javna kampanja „Građani i novinari zajedno u borbi za istinu“ održana je u Banjoj Luci, Bihaću, Bijeljini, Brčkom, Cazinu, Doboju, Doboj-Istoku, Foči, Gradišci, Istočnom Sarajevu, Jajcu, Mostaru, Sarajevu, Šamcu, Širokom Brijegu, Visokom, Tuzli i Zenici.

(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
13/10/2012 23:06