beats by dre cheap

VIŠI INSPEKTOR GRANIČNE POLICIJE BiH OSUMNjIČEN ZA RATNI ZLOČIN

Viši inspektor Granične policije BiH osumnjičen za ratni zločin

image

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić danas je donio rješenje kojim se privremeno suspenduje policijski službenik R. M., raspoređen u činu „viši inspektor“, na radnom mjestu inspektor za nadzor državne granice, sigurnost aerodroma i obuku u Odsjeku za operacije i organizaciju Terenskog ureda za aerodrome.

Kako se navodi u saopćenju Granične policije BiH, ovo rješenje je doneseno u skladu s ovlaštenjima i odgovornostima propisanim Zakonom o policijskim službenicima BiH. 

Njegovom donošenju prethodila je Naredba Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo o provođenju istrage protiv spomenutog policijskog službenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv stanovništva.

Istovremeno, Disciplinska komisija Granične policije BiH donijela je rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv policijskog službenika R.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti iz člana 105. stav 1. tačka 9. Zakona o policijskim službenicima BiH i člana 5. stav 1. tačka 9. Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika BiH ponašanje koje narušava ugled policijskog organa.

Cijeneći da bi bilo štetno po Graničnu policiju BiH da policijski službenik i dalje ostane na dužnosti u ovom policijskom organu, doneseno je rješenje o privremenoj suspenziji koja će trajati do okončanja disciplinskog postupka ili krivičnog postupka, navodi  se u saopćenju Granične policije BiH.


(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
13/10/2012 00:55