beats by dre cheap

TROMA MEĐUNARODNA ZAJEDNICA ŠUTI I NE REAGIRA KAO NEKAD U BiH

Troma međunarodna zajednica šuti i ne reagira - kao nekad i u BiH

imageŠemsudin Mehmedović

.........................................................

Sedma sesija Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) počela je danas u Malti, a u prvom dijelu podnesena su uvodna izlaganja u kojima su dominirale teme zbog kojih je 2006. godine u Amanu, Jordan, i formiran PAM, izjavio je u razgovoru za Fenu iz Malte predsjedavajući Stalne delegacije PSBiH u PAM-u Šemsudin Mehmedović.

- Posebno pitanje je Sirija, gdje su se desili zločini, a troma  međunarodna zajednica šuti i ne reagira kao nekad i u BiH, naglašava  Mehmedović.

Ključna pitanja kojima se bavi PAM su energija,  migracije, proizvodnja hrane, ljudska prava, socijalna pitanja,  terorizam i organizirani kriminal.

- Čule su se i inicijative o  uspostavi posebnog investicijskog fonda za zemlje Mediterana kao i zone  slobodne trgovine, među ovim zemljama gdje vidim posebnu šansu za BiH, s  obzirom na tradicionalno dobre odnose BiH i ovih zemalja, kazao je  Mehmedović.

Posebno je naznačena potreba saradnje s Arapskom  unijom, OIC-om, OSCE-om, EU, NATO-om i UN-om, gdje se PAM spominje kao  grupa prijateljstva.

U sutrašnjem nastavku zasjedanja predviđeno  je glasanje o rezolucijama o ekologiji, slobodnoj trgovini i  investicijama, obrazovanju, uspostavi svjetske parlamentarne grupe za  borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala, grupi za borbu protiv  zločina protiv čovječnosti, otvaranju novih radnih mjesta i  nezaposlenosti na Mediteranu.

Nakon glasanja o ovim rezolucijama predviđeno je da se izabere novi predsjednik PAM-a, kazao je za Fenu Šemsudin Mehmedović.

(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
12/10/2012 17:56