beats by dre cheap

BiH IMA NAJVEĆU STOPU NEZAPOSLENOSTI U REGIONU

BiH ima najveću stopu nezaposlenosti u regionu

imageJelko Kacin

.........................................................

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina  ne ispunjava standarde za izvoz u EU osnovnih agrikulturnih proizvoda kao što je npr. mlijeko i  ukoliko ne uvede novu regulaciju postoji realna mogućnost zabrane izvoza ovih proizvoda i u Hrvatsku od 1. januara 2013.  kada Hrvatska počinje implementaciju pravila ...

...  za uvoz robe u EU, upozorio je potpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin.

On također, povodom objavljivanja Izvještaja Evropske komisije o napretku, navodi da Bosna i Hercegovina ima samo dva prijelaza na granici dugoj 1.000 kilometara s Hrvatskom preko kojih može da izvozi robu u EU.

Glavna tema, naglašava Kacin, oko koje svi narodi u BiH treba da se ujedine jest pitanje ekonomskog oporavka i smanjenje najveće stope nezaposlenosti u regionu. Podijeljenost zemlje  u vezi s nacionalnim pitanjem ne smije više da onemogućava napredak BiH neposredno pred ulazak Hrvatske u EU.

- To su problemi  kojima lideri BiH treba da se bave. Ovo je trenutak istine za sve njih - kaže Kacin i dodaje da Izvještaj Evropske komisije o napretku BiH predstavlja, osim rezultata lokalnih izbora, još jedan poziv za buđenje liderima BiH.

I građani BiH i Evropske komisija su uputili jasnu poruku političkoj eliti da su strukturne reforme u zemlji apsolutni prioritet da bi politički sistem opet počeo da funkcioniše, naglasio je potpredsjednik Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin.


(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
12/10/2012 15:49