beats by dre cheap

HILLARY CLINTON: VI STE STVORILI DEMOKRATSKU DRŽAVU I SAD ĆE OSTATI VAŠ PRIJATELj

Vi ste stvorili demokratsku državu i SAD će ostati vaš prijatelj

imageHillary Clinton / ap

..................................................

U Prištini je danas počela Međunarodna konferencija "Partnerstvo za promjene - jačanje položaja žena", na kojoj su se okupljenima obratile aktuelna američka državna sekretarka Hillary Clinton, kao i bivša Madeleine Albright.

Clinton se učesnicima obratila putem videolinka, čestitajući  kosovskim građanima okončanje nadgledane nezavisnosti, što je nazvala  "historijskim događajem".

"Vi ste stvorili demokratsku državu i SAD će ostati vaš prijatelj dok  budete rješavali i druge izazove", rekla je Hillary Clinton, javio je  Tanjug.

Madeleine Albright, koja prisustvuje skupu, izrazila je podršku  ženama Kosova, a izbor Atifete Jahjage za kosovsku predsjednicu nazvala  je "primjerom koji treba slaviti".

"Sada kada je okončano međunarodno nadgledanje nezavisnosti,  konferencija je doprinos razvoju demokratije u regionu", kazala je  Albright, ističući kako bez žena nema demokratije.

Konferenciju, na kojoj se okupilo više od 200 žena iz svih dijelova  svijeta, otvorila je Jahjaga, založivši se za veću ravnopravnost.

"Tražimo da se uspostavi partnerstvo kako bi se ojačao položaj žena.  Imala sam čast da vas pozovem na ovaj samit pošto ste svojim radom  demonstrirali liderstvo u vremenu kada bi trebalo da bude više  ravnopravnosti i ravnopravnije politike, u vremenu kada treba da smo  glasnije u politici i veće šanse da obezbijedimo život za naše porodice i  ulogu koja će održati temelje jednog pravičnog društva", navela je  Jahjaga.

Konferencija se nastavlja sutra, kada će uvodne riječi izložiti  ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić, poslanica Skupštine  Crne Gore Nada Drobnjak, izvjestiteljica Evropskog parlamenta za Kosovo  Urlike Lunaček.

(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
05/10/2012 00:34