beats by dre cheap

VANREDNO STANjE DRŽAVE U NEREDU

Vanredno stanje države u neredu

Policija masovno na izložbi

 
Photo: Tanjug

....................................................

Izložba čiju su zabranu tražili crkva i predstavnici neofašističkih udruženja i partija, otvorena je u sredu uveče u Centru za kulturnu dekontaminaciju, u čijoj su okolini raspoređene jake policijske snage. Kako javljaju reporteri eNovina sa lica mesta, incidenata nije bilo

Izložbu Ecce Homo otvorila je Borka Pavićević, direktorka CZKD-a, dramatičnom porukom: "Sramota me je što živim u ovakvoj sredini". Strašno je to što je ovoliki broj policajaca došao da obezbedi jednu jedinu izložbu, naglasila je Pavićević i dodala da je ovo dan kada bi trebalo da se presaberemo, da se zapitamo šta se zapravo dešava u našem društvu, u obrazovanju, kakvo je to pravo i gde je pravna država, gde je demokratija. "Nakon ovoga mora da usledi ozbiljna rasprava o tome šta nam se dešava", zatražila je Borka Pavićević.

Photo: Bojan Tončić

........................................................................

Naglasila je i da je ona dozvolila izložbu: "Nisam Pontije Pilat da perem ruke. Oni su fariseji koji su prodali Hrista", dodala je.  Današnja izjava patrijarha je ogledalo našeg društva, on ne sme i ne može da se u sekularnoj, laičkoj, agnostičkoj državi bavi slobodom govora i izražavanja, istakla je Pavićević.

Boban Stojanović je rekao da se izložba otvara nakon brojnih opstrukcija i preneo pozdrave i podršku autorke Elizabete Olson Valin. Stojanović je pročitao i svoje pismo Ivici Dačiću, parodiju na pismo patrijarha, u kojem je Irineja nazvao homofobom koji nasrće na ljudska prava.

Nakon otvaranja izložbe, u dvorištu Centra za kulturnu dekontaminaciju Biljana Kosmogina izvela je performans "Moleban za prajd". Ona je posetioce izložbe "pričešćivala" puslicama i "blagosiljala" ih bosiljkom i vodom.

***

Dok se u Centru za kulturnu dekontaminaciju pripremalo otvaranje izložbe, oko žičane prepreke postavljene u Birčaninovoj ulici okupljenim simpatizerima obratili su se lideri neofašističke stranke Dveri, Boško Obradović i Vladan Glišić, koji su zapretili ministru policije Dačiću da će podneti krivičnu prijavu protiv njega "ako se utvrdi da je bilo njegove umešanosti".

Ukratko, javljaju eReporteri, lideri su kao gej lobiste označili ministarku zdravlja, Slavicu Đukić Dejanović, jer je članica Gej-strejt alijanse, te ministra obrazovanja Žarka Obradovića, jer je učenike "terao" da gledaju film Parada njegovog partijskog druga. Tužbe su najavili protiv Borke Pavićević, direktorke Centra za kulturnu dekontaminaciju te Bobana Stojanovića i Gorana Miletića iz organizacije Parade ponosa.

Sve ćemo vas tužiti: Obradović&Glišić
Photo: Bojan Tončić

............................................................

Lideri neofašista najavili su pobedu na sledećim izborima i obećali da će tada svi završiti u zatvoru.

Oni su utvrdili i da "većina pripadnika LGBT populacije uopšte ne želi Paradu" a da ovakve stvari radi samo nekolicina gej lobista koji na račun gej propagande putuju po Evropi.

Inače, deo Birčaninove ulice, od ugla sa ulicom Svetozara Markovića do ugla sa Deligradskom, doslovno je bio pod opsadom - tu je raspoređeno više desetina policajaca sa opremom za razbijanje demonstracija, postavljene su žičane barikade, pešačke prepreke i kontrolni punktovi, javili su naši izveštači.

Širi krug oko Centra za kulturnu dekontaminaciju obezbeđivale su jake policijske snage. Nekoliko punktova organizovano je i na Slaviji i u Nemanjinoj ulici kod Narodne banke, gde se nalazila i jedna konjička desetina. Žandarmerija je opremljena kacigama, puškama za ispaljivanje suzavca i ostalom opremom za razbijanje demonstracija.

Prolaznici su bili uglavnom zabezeknuti, uvereni da je reč o nekoj utakmici visokog rizika.

Ambasade u Birčaninovoj i Kneza Miloša nalaze se pod pojačanim obezbeđenjem policije.


 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
04/10/2012 00:28