beats by dre cheap

NAKON KONSULTACIJE: ODGOĐENA SJEDNICA PARLAMENTA BiH ZA PETAK 5.10.2012.

Nakon konsultacija članova Kolegijuma Doma
Odgođena sjednica Parlamenta BiH zakazana za petak
..............
03.10.2012.
.................
Odgođena sjednica Parlamenta BiH zakazana za petak

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH, zakazana za 5. oktobar, neće biti održana, nakon što su predsjedavajućeg ovog doma Božu Ljubića zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpske demokratske stranke (SDS) obavijestili da su spriječeni prisustvovati ovom zasjedanju.

"Imajući u vidu da su poslanici klubova SNSD-a i SDS-a danas izvjestili predsjedavajućeg Predstavničkog doma da nisu u mogućnosti  prisustvovati 35. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zakazanoj za 5. oktobar, te nakon konsultacija s članovima Kolegija Predstavničkog doma, obavještavam Vas da se 35. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH neće održati", navodi se u saopštenju Bože Ljubića, prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamenta BiH.

"Iako postoji mogućnost da se, u skladu s Poslovnikom Predstavničkog doma, osigura kvorum za rad sjednice, očigledno je da zbog izostanka entitetske većine ne bi bilo moguće usvojiti dnevni red, niti bilo koju drugu odluku, te da bi održavanje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u takvim uslovima bilo nesvrsishodno. O datumu održavanja sjednice bit ćete naknadno obaviješteni", dodaje se u obavijesti koju je Ljubić uputio zastupnicima.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
03/10/2012 18:14