beats by dre cheap

PETER SORENSEN: ULAZAK HRVATSKE U EU POREMETIT ĆE IZVOZ IZ BiH

Sastanak u Sarajevu
Sorensen: Ulazak Hrvatske u EU poremetit će izvoz iz BiH
...............
03.10.2012.
................
Sorensen: Ulazak Hrvatske u EU poremetit će izvoz iz BiH
Peter Sorensen
FOTO: Arhiva

....................................

 

Ulazak Hrvatske u EU poremetiće izvoz BiH u tu zemlju, jer BiH ne napreduje dovoljno brzo u ispunjavanju evropskih standarda za većinu roba životinjskog i biljnog porijekla, rekao je danas šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen.

Sorensen je upozorio da BiH nije ostalo puno vremena kako bi se pripremila za veoma značajnu promjenu do koje će doći sljedeće godine, kada Hrvatska koja je vrlo važan trgovinski partner BiH, počne primjenjivati pravila EU za uvoz roba.

Sorensen je u Zgradi EU u Sarajevu organizovao radni ručak za poslovne lidere u BiH, a na vrhu dnevnog reda bilo je trenutno poslovno okruženje u BiH.

Bilo je riječi i o pomoći EU  malim i velikim preduzećima u BiH u transferu znanja i novim tehnologijama, uvođenju evropskih standarda kvaliteta, te podršci preduzetništvu i razvoju infrastrukture.

Radnom ručku prisustvovali su generalni direktori ili menadžeri Rafinerije ulja Modriča, Skonto Proma iz Prijedora, ASA Prevent Grupacije iz Sarajeva, portala "Posao.ba", Mljekare Livno, Meglea BiH iz Bihaća, Mire iz Prijedora, Alme Ras iz Olova, Sanina iz  Dervente, Žitoprometa iz Bijeljine, te Bimala iz Brčkog, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
03/10/2012 16:04