beats by dre cheap

MICHEL PLATINI U SARAJEVU

Prvi čovjek UEFA odgovarao na pitanja novinara u Sarajevu
Michel Platini "nije vidio" start Spahića nad Nasrijem
.............
02.10.2012.
...................
Michel Platini "nije vidio" start Spahića nad Nasrijem
Osim i Platini na Koševu
FOTO: F. Fočo

...........................................

 

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA), Michel Platini u okviru svoje posjete Sarajevu razgovarao je i s novinarima na stadionu Koševo.

U skoro jednosatnom razgovoru Platini je u društvu Ivice Osima, prvog čovjeka Komiteta za normalizaciju NS BiH, odgovorio na niz postavljenih pitanja.

Istakao je Francuz zadovoljstvo učinkom Komiteta za normalizaciju, ali i poručio da predstojeći izbori nisu nešto u što će se on i UEFA miješati.

"Jako sam zadovoljan radom Komiteta za normalizaciju. Uradili su su veliki posao. Statut NS BiH potpuno je usklađen s onim kakve imaju UEFA i FIFA. Što se predstojećih izbora tiče, UEFA i ja nemamo nikakav uticaj na njihov ishod i to je stvar samo vas u BiH", kazao je Platini.

Na pitanje hoće li nam UEFA pomoći da izgradimo stadione, koji su jedan od najvećih  problema u našem nogometu, Platini je kazao:

"Da, ali i vaša Vlada mora učestvovati u tome. Ne očekujte da vam UEFA da sav novac za vaše stadione. Mi vam možemo pomoći, ali za nešto što se gradi u vašoj zemlji mora postojati spremnost i udio iznutra", kazao je Platini.

Jedno od pitanja bilo je vezano i za kazne koje je Disciplinska komisija UEFA izrekla FK Sarajevo, odnosno nesrazmjer u kažnjavanju našeg predstavnika i predstavnika Bugarske Levskog, koji je dobio manju kaznu za rasističke i fašističke poruke, nego li Sarajevo za pirotehničke ispade.

"To je stvar o kojoj ja ne odlučujem. Ako pak Sarajevo smatra da su te kazne neadekvatne i da nešto s njima nije uredu, neka kažu i ja ću kao predsjednik UEFA podnijeti žalbu", kazao je Platini.

O ideji da se na 60. godišnjicu Evropskih prvenstava, to takmičenje održi u 13 različitih gradova širom Starog kontinenta, Platini je kazao:

"To je za sada samo ideja. I to samo za jednu smotru najboljih evropskih selekcija. Razgovaramo sa čelnicima Saveza širom Evrope, pa ćemo vidjeti kakava su njihova mišljenja, i na osnovu toga donijeti odluku. Ponavljam, to bi bio izuzetak", kaže Platini.

Na pitanje je li na Stade de Franceu u posljednjoj utakmici kvalifikacija za EP kada su igrali Francuska i BiH (1-1), zaista bio penal u 78. minutu utakmice, kada je Spahić zaustavio Nasrija, Platini je kazao:

"Ne znam, nisam gledao utakmicu".

Dodao je još Platini da je BiH kvalitetna selekcija, koju je od Evropskog prvenstva u Poljskoj dijelilo tih 15 minuta na Stade de Franceu, a što se tiče našeg narednog ogleda s Grcima, kratko je dodao:

"Ne znam, biće to dobra utakmica, neka pobijedi bolji tim".

Na kraju druženje s novinarima, Platini i Osim razmijenili su zastave sa oficijelnim grbovima UEFA i NS BiH.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
02/10/2012 23:23