beats by dre cheap

DRINA JE GRANICA I O GRADNjI NA NjOJ ODLUČUJE BOSNA I HERCEGOVINA, A NE ENTITET RS-a

SBiH: Drina je granica i o gradnji na njoj odlučuje BiH, a ne RS

imageSBiH

.............................................

Povodom razgovora o sklapanju sporazuma između predstavnika Vlade RS i Vlade Republike Srbije u vezi sa izgradnjom hidroelektrana na srednjem toku rijeke Drine, Stranka za Bosnu i Hercegovinu zahtijeva hitnu intervenciju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Kako je poznato, rijeka Drina u svom srednjem toku čini granicu između dvije suverene države : Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, te se stoga ne može činiti bilo kakva aktivnost sa bosansko-hercegovačke strane, bez uključivanja Državne komisije za koncesije i Vijeća ministara BiH.

U slučaju nastavljanja ovih aktivnosti , koje u naravi predstavljaju pokušaj razvlašćivanja države Bosne i Hercegovine i preuzimanja njenih nadležnosti, Stranka za BiH  će pozvati Sud, Tužilaštvo i Visokog predstavnika za BiH da se uključe u spriječavanje  samovolje i ovog antidržavnog čina RS-a. RS mora shvatiti da o državnoj granici Bosne i Hercegovini i eventualnim projektima na toj granici odlučuje  država Bosna i Hercegovina, a ne entitet.

Takođe, Srbiju i Italiju upozoravamo da ćemo u slučaju da se potpiše bilo kakav sporazum ili ugovor sa Republikom Srpskom, bez uključivanja Bosne i Hercegovine, koja je ustavno jedina nadležna za državnu granicu, podnijeti tužbu međunarodnom sudu u Strazburu. (Vijesti.ba)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
02/10/2012 21:40