beats by dre cheap

BEZ DžEKE, CITY BI I DALjE BIO SAMO BUČNI KOMŠIJA UNITEDA

"Krivac" za titulu utakmice i dalje počinje sa klupe
"Bleacherreport.com": Bez Džeke, City bi i dalje bio samo bučni komšija Uniteda
..............
01.10.2012.
................
FOTO: Reuters
"Bleacherreport.com": Bez Džeke, City bi i dalje bio samo bučni komšija Uniteda

Ugledni američki portal "Bleacherreport.com" objavio je tekst čija je glavna tema Edin Džeko, koji je, prema njihovim navodima, glavni "krivac" za osvajanje titule, kao i za to što City i dalje drži "priključak" za vodećim ekipama u Premier ligi.

U uvodu teksta opisana je posljednja prvenstvena utakmica prošle sezone, kada je City u uzbudljivoj zavšnici došao do titule kasnim golom Aguera. Ipak, Amerikanci su "medalju" dali Edinu Džeki, koji je izjednačio susret i tako omogućio "Građanima" da u posljednim minutama obezbijede titulu.

- Da Manchester City nema Edina Džeke, i dalje bi bili samo bučne komšije koje gledaju u leđa Manchester Unitedu. Edin Džeko jednostavno mora početi utakmicu protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka, ako City želi da ode dalje nego li su to uradili prošle godine. Stav je dokazao protiv Reala, kada je sa klupe pogodio za vodstvo. On jednostavno pripada u prvih 11 - navodi se u nastavku teksta ove sportske stranice.

 

Poslije utakmice sa Fulhamom, Džeko je bio glavna tema i portala "Sportige.com" koji je objavio članak pod nazivom "Kako to da Džeko nije u startnoj postavi?"

Isti portal Džeku imenuje kao najdominantnijeg fudbalera u šesnaestercu u čitavoj ligi, te piše da bi naš napadač u bilo kojem timu na svijetu, bez obzira na taktiku - počinjao susrete iz meča u meč. Ali, Manciniju je ipak draža ona neefikasna kombinacija, Balotelli - Tevez, dok zaboravlja da mu na klupi sjedi igrač koji mu je toliko puta spasio utakmice.

 

"Sportige.com" tvrdi da, ukoliko Džeko i dalje bude "grijao klupu" i postizao golove za "budzašto" na terenu, u januaru će mu se otvoriti ponuda koju sigurno neće moći da odbije.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
01/10/2012 16:57