beats by dre cheap

REAKCIJA SDP-a BiH NA TVRDNjE MILORADA DODIKA: AKO JE BiH TRULA DRŽAVA, ONDA JE MILORAD DODIK JEDAN OD NjENIH NAJVEĆIH CRVA

Reakcija SDP-a BiH na tvrdnje predsjednika RS
Ako je BiH trula država, onda je Dodik jedan od njenih crva
.................
30.09.2012.
................
Ako je BiH trula država, onda je Dodik jedan od njenih crva

Milorad Dodik

...............................................

Ukoliko je BiH "trula država, to je zato što je Milorad Dodik jedan od njenih crva", kaže se u današnjem reagovanju SDP BiH na izjavu predsjednika RS-a i Saveza nezavisnih socijaledmorata (SNSD) Milorada Dodika beogradskim  medijima kako je BiH  "trula država, koja ne zaslužuje da postoji“.

Kako se navodi, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "po ko zna koji put okomio se na BiH, čiji je državljanin i od čijih poreskih obveznika prima plaću, pa je, pokušavajući novoj srbijanskoj vlasti prodati istu priču koju vrti već godinama, beogradskim medijima izjavio kako je BiH 'trula država, koja ne zaslužuje da postoji'“.

"Što se tiče državnog nivoa BiH, riječ je o čistoj zamjeni teza: Dodikovi parlamentarci blokiraju svaki proevropski zakon i odluku na državnom nivou koja bi značila funkcionalniju državu na euroatlantskim tračnicama, a onda 'poentiraju' kako je 'dogovor nemoguć'. Njihovi zahtjevi su da država BiH ne postoji, nego da postoje dva - tri pašaluka, od kojih bi jedan bio ustoličen po demokratskoj bjeloruskoj recepturi.

SDP BiH i njegovi kadrovi "spremni su preuzeti odgovornost za mandat koji su dobili od građana 2010. godine, i po tome se razlikujemo od uzurpatora i mrzitelja države BiH Milorada Dodika

"Socijaldemokratska partija BiH se nada kako će nova srbijanska vlast u svom obračunu sa tajkunima i politički meceniranim kriminalom otkriti kako je Milorad Dodik jedan dio BiH, onaj koji se zove Republika Srpska, osiromašio do trulosti. Ukoliko je BiH trula država, to je zato što je Milorad Dodik jedan od njenih crva", zaključuje se u saopštenju.(kraj)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
30/09/2012 17:52