beats by dre cheap

U ČUVENOM SELU BA: BORA ČORBA POSTAO ČETNIČKI VOJVODA

U čuvenom selu Ba

Bora Čorba postao četnički vojvoda

 
Poljupci tople četničke braće: Đorđević i saborac se celivaju
Poljupci tople četničke braće: Đorđević i saborac se celivaju
Photo: 021.rs

......................................................

Frontmen grupe "Riblja čorba" je na Krstovdan, u Crkvi Svetog Ilije Proroka u selu Ba, položio zakletvu i dobio titulu četničkog vojvode, na koju je oduvek čekao. Nakon što je od starijih vojvoda na poklon dobio plaketu (gramatu) i kokardu, Bora Đorđević uveselio je novinare odgovorom na pitanje hoće li kokardu nositi i u Hrvatsku, gde će, kako je ovog leta najavio, sa svojim bendom konačno održati koncert posle pauze od dvadesetak godina, piše tabloid Alo!

"Veoma sam počastvovan ovom prestižnom titulom. Kažu da sam je zaslužio, a ja sam samo ono što bi svaki pravi Srbin trebalo da radi. Moje obaveze su iste kao i ranije, baviću se rok muzikom, održavaću koncerte na kojima ću propagirati Srbiju i srpstvo. Ne moram uvek da nosim uniformu četničkog vojvode, dakle neću nositi ni kapu ni kokardu, ali grb koji imam na ruci, njega nosim. U Zagrebu će se veoma obradovati mojom novom titulom", kaže Đorđević.

U trenutku kada je zvanično proglašen za četničkog vojvodu, iz puške je ispucano tri metka, a na svečanom ručku su se svirale gusle i "Marš na Drinu", kada su sve vojvode ustale na noge. Vojvoda Miša Draić pozdravio je Boru istakavši da mu je žao što se ovako nešto nije desilo dosta ranije. Svi članovi ravnogorskog četničkog saveza, a bilo ih je stotinak, čestitali su čuvenom muzičaru i poklonili mu uniformu.

U trenutku kada su sve vojvode čestitale Đorđeviću, stigao je porukom pozdrav od folkera ekstremiste i vojvode Baje Malog Knindže, koji je iz Republike Srpske muzičaru sa radošću čestitao. Sa svih strana su dolazile poruke i pozivi, a Đorđević je ponosno svima zahvaljivao.

 

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
29/09/2012 05:21