beats by dre cheap

SDP: MILORAD DODIK I RS KRŠE DEJTON

SDP: Dodik i RS krše Dejton

imageSDP

.......................................................

SARAJEVO - SDP BiH oštro osuđuje poništavanje prijava prebivališta građana-povratnika nesrpske nacionalnosti u Višegradu i Srebrenici jer ovaj čin Vlade i MUP-a RS predstavlja flagrantno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

Ljudska prava, sloboda kretanja ljudi, roba i usluga kao i sloboda izbora prebivališta garantovani su Ustavom Bosne i Hercegovine i samim tim ih sve državne i entitetske institucije poput MUP-a RS moraju poštovati. Svaki građanin mora uživati jednaka prava, garantovana Ustavom, na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Posebno je osjetljivo kada se Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH krši u opštini u kojoj je u julu 1995 godine počinjen genocid. Posebno na mjestu tog strašnog zločina, ljudska prava i slobode svih građana više nikad ne smiju biti podcjenjivane i ugrožavane.

Institucije Republike Srpske, na čelu sa Miloradom Dodikom, ovime su direktno prekršili Daytonski mirovni sporazum. Stoga, SDP BiH poziva OHR, Delegaciju EU u BiH i Vijeću za implementaciju mira da zaštite Dejtonski mirovni sporazum i omoguće slobodu kretanja i izbora prebivališta svim građanima BiH i tako zaštite mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini.

(Vijesti.ba)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
26/09/2012 18:43