beats by dre cheap

AMBASADA SAD-a POMNO PRATI IZVJEŠTAJE O PROBLEMIMA S PRIJAVOM PREBIVALIŠTA

Ambasada SAD-a pomno prati izvještaje o problemima s prijavom prebivališta

imageAmbasada SAD-a

...................................................

SARAJEVO - Reagirajući na postupak MUP-a Republike Srpske, koja je danas nastavila proces poništavanja prijave prebivališta građana istočne Bosne, Američka ambasada u Sarajevu ističe kako je „promicanje održivog povratka izbjeglica i raseljenih osoba ključna obveza za sve nivoe vlasti u BiH prema Aneksu VII Daytonskog sporazuma“.

- Mogućnost da se registriraju i glasaju u zajednicama u koje su se vratili ili se nadaju vratiti je u tome bitan element. Mi snažno potičemo da se bilo koja odluka o registriranju ili ukidanju registracije donese u okviru zakona i s osjećajem za ograničenja koja imaju raseljene osobe i povratnici, a u skladu s obvezama iz Aneksa VII“, rečeno je Feni.

Stoga, iz ambasade SAD-a pozivaju sve institucije da podrže transparentan i pošten izborni proces koji osigurava prava svim građanima da izaberu svoje predstavnike.

- Ambasada SAD pomno prati izvještaje o problemima s prijavom prebivališta u više općina. U kontaktu smo s predstavnicima lokalne zajednice i odgovarajućim lokalnim institucijama, ističu u ambasadi.

Naime, danas je Policijska stanica Srebrenici nastavila proces poništavanja prebivališta građana, započet nedavno u Višegradu i drugim općinama Podrinja.

Brojne su reakcije političkih stranaka, udruženja, a Građanska inicijativa „Glasaću za srebrenicu“ će podnijeti krivične prijave protiv donosioca rješenja o poništavanju prebivališta građana.

(Vijesti.ba)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
26/09/2012 17:21