beats by dre cheap

AMBASADA SAD-a: ČINjENICA JE DA JE U SREBRENICI POČINjEN GENOCID - MILORAD DODIK: U SREBRENICI NIJE BIO GENOCID

"Činjenica je da je u Srebrenici počinjen genocid"

imageAmbasada SAD-a

SARAJEVO - Nema sumnje da je u Srebrenici počinjen genocid, to je činjenica. Ovo je danas rečeno Feni iz Ambasade Sjedinjenih Država u BiH na molbu da prokomentiraju posljednju izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na predizbornom skupu u Srebrenici da u ovom gradu nije počinjen genocid.

"Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju utvrdio je svojim presudama da je masakr u Srebrenici bio djelo genocida. Nikakvi pokušaji da se negira genocid ne mogu promijeniti ovu istinu. Mi smo i dalje razočarani retorikom koja dovodi u pitanje ove osnovne činjenice", kažu u Ambasadi SAD-a.

(Vijesti.ba)

Dodik ponovio u Srebrenici: Ovdje nije bilo genocida!

imageMilorad Dodik

...................................................Na skupu SNSD-a u Srebrenici Milorad Dodik je ponovo kako se u ovom gradu nije dogodio genocid.

 Milorad Dodik
............................................................

- Od Srebrenici se sve vrijeme pokušavalo pravi loše mjesto za Srbe tvrdnjom da je ovdje počinjen genocid. Ja ovdje tvrdim da nije počinjen genocid! Nije bilo genocida! Postojao je plan po kojem su određeni stranci i bošnjački političari htjeli nametnuti nam krivicu i odgovornost za nešto što nismo učinili. Cilj je bio jasan, kako će opstati Republika Srpska ako je nastala na genocidu, rekao je predsjednik RS sinoć u Srebrenici.

Dodik je, također, govorio kako RS u Rusiji ima dobrog prijatelja, te da u Europsku uniju "neće ako se to bude moralo pod svaku cijenu. I o ulasku u NATO sličnog je mišljenja.

- Nećemo u NATO bez Srbije, jer tada bi ovdje na Drini bila granica, rekao je Dodik cijelo vrijeme negirajući postojanje Bosne i Hercegovine, dok je entitet stavljao u kontekst države.

- Do našeg dolaska na vlast (SNSD op.a) bošnjački političari iz Sarajeva tražili su ukidanje Republike Srpske. Mi smo rekli da treba ukinuti BiH.

Iako se radilo o skupu za nadolazeće lokalne izbore, Dodik se dotakao i Turske, dok su investicije i načini kako poboljšati život građana općine Srebrenica ostali po strani.

-  Nećemo dozvoliti da nam nameću bilo kakvu vezu s Turskom, jer je ja ne volim, isto kao što Bošnjaci ne vole Srbiju. Mi tu ljubav njima ne namećemo kao što oni pokušavaju nama.  RS ima svoju jasnu poziciju i podršku Rusije, Izraela i drugih značajnih međunarodnih faktora.

Dodiku ovo nije prvi put da negira postojanje genocida u Srebrenici, iako je to potvrdio i Međunarodni sud pravde u Hagu.

(Vijesti.ba/Fena)

 

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
25/09/2012 22:59