beats by dre cheap

NASTAVAK AKCIJE "BOSS": UHAPŠENA STARICA KOJA JE BILA ČLAN KRIMINALNE GRUPE

Nastavak akcije "Boss"
Uhapšena starica koja je bila član kriminalne grupe
...............
25.09.2012.
.............
Uhapšena starica koja je bila član kriminalne grupe

Nastavljajući rad na predmetu kodnog naziva „Bos“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su lišili slobode H.B. (1950.), zbog sumnje da je oštetila budžet BiH u milionskim iznosima kršeći zakonske propise pri uvozu robe i tekstila iz Mađarske i Italije.

Šezdesetdvogodišnja H.B. iz Doboja, sa boravištem u Mađarskoj, gdje je obnašala funkciju direktorice jedne firme, konkretno se sumnjiči da je kao član organizirane kriminalne skupine, sudjelovala u uvozu tekstilne i druge robe iz Mađarske i Italije, za koju je preko svojih pravnih subjekata registrovanih u Mađarskoj sačinjavala fiktivne fakture, i popunjavala ih netačnim sadržajima o vrijednosti i količini robe koja se uvozi, te na taj način omogućila pravnim subjektima zahvaćenim kroz navedenu operativnu akciju da stiču uslove za niže uvozne dadžbine, čime su oštetili prihode BiH u milionskim iznosima.

Također, tokom jučerašnjeg dana, po nalogu Suda i Tužiteljstva BiH, policijski službenici SIPA-e su privremeno oduzeli financijsko-poslovnu dokumentaciju i predmete koje su pronašli pretresima dviju lokacije na području Sarajeva i Doboj.

H.B. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, dok policijski službenici SIPA-e nastavljaju sa pretresima na još jednoj lokaciji.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
25/09/2012 18:28