beats by dre cheap

LAGUMDžIJA - SANNINO: BiH MORA DA GOVORI JEDNIM GLASOM

Lagumdžija - Sannino: BiH mora da govori jednim glasom

imageZlatko Lagumdžija

...............................

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastao se danas u Sarajevu sa generalnim direktorom Generalne direkcije za proširenje Evropske komisije Stefanom Sanninom.

Tokom sastanka, koji je održan u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, Lagumdžija je naglasio da se u BiH i dalje radi na implementaciji Mape puta koja je utvrđena u Briselu iako prvi rok, koji se odnosi na pitanje implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju „Sejdić i Finci protiv BiH“, nije ispoštovan.

Lagumdžija je upoznao generalnog direktora Sannina sa detaljima sastanka koji je jučer održan u Briselu, čije teme su bila otvorena pitanja između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i modaliteti za njihovo rješavanje, a koji je bio priprema za trilateralni sastanak (BiH – Hrvatska – Evropska unija) koji će biti održan 19. septembra 2012. godine, također u Briselu.

U vezi s navedenim, Lagumdžija je naglasio da u međuvremenu BiH mora da ispoštuje određene proceduralne uvjete koji se odnose na odluke Vijeće ministara i Predsjedništva BiH.

Generalni direktor Sannino je izrazio očekivanje da će na trilateralnom sastanku u Briselu biti donesene određene odluke, o čemu će tokom boravka u BiH razgovarati i s članovima Predsjedništva BiH i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Govoreći o Mapi puta, generalni direktor Sannino je kazao da je ona i dalje validna, te naglasio da BiH mora da govori jednim glasom, a da je stvar unutrašnjeg dogovora kako će do toga doći, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.


(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
11/09/2012 18:58