Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

08.02.2021.

ŠEFIK DžAFEROVIĆ : VLASTI BH. ENTITETA RS-e MORAJU POŠTOVATI PRAVA GRAĐANA KOZARCA

08.02.2021.

SDA: ZA GRADONAČELNIKA MOSTARA GLASATI JAVNO, ONI KOJI ŽELE TAJNO GLASANJE ŽELE DA GLASAJU PROTIV PROBOSANSKIH STRANAKA, ODNOSNO, ŽELE DA GLASAJU ZA HDZ

08.02.2021.

PROFESOR LAVIĆ BEZ DILEME : OBRAZOVNI SISTEM I NAUKA OSNOVNI INSTRUMENTI DRUŠTVENOG RAZVOJA

08.02.2021.

ADIL ŠUTA, PREDSJEDNIK KLUBA VIJEĆNIKA KOALICIJE ZA MOSTAR : “AKO BH. BLOK NE PODRŽI GUZINA DIREKTNO ĆE OMOGUĆITI DA HDZ DOBIJE NOVOG GRADONAČELNIKA MOSTARA”

Adil Šuta, predsjednik Kluba vijećnika Koalicije za Mostar : “Ako Bh. blok ne podrži Guzina direktno će omogućiti da HDZ dobije novog gradonačelnika Mostara”


Predsjednik Kluba vijećnika Koalicije za Mostar 2020 Adil Šuta objavio je danas da BH Blok treba glasati za Zlatka Guzina i na taj način, kako je naveo, dokazati svoj državnički pristup kao ozbiljna bosanskohercegovačka politička opcija.

Navodi kako Zlatko Guzin ne vidi sebe kao gradonačelnika samo jednog dijela grada ili samo jednog naroda, jer “nije takav čovjek i osoba je koja ima prijatelje svih nacionalnosti i svih političkih orijentacija”.

– Čovjek koji je procentualno dobio najveću podršku od svih kandidata unutar svoje političke opcije (13.061 od 15.903 glasa Koalicije ili 82.13 posto), dok je dr. Kordić dobio 72.87 posto unutar svoje političke opcije. Izborom Zlatka Guzina za gradonačelnika Grada Mostara bile bi razbijene teze da je Mostar stolni grad hrvatskog naroda i da postoji ekskluzivitet da gradonačelnik od 2004. bude isključivo iz HDZ-a – ističe Šuta.

Dodaje da bi Guzini, zasigurno, kao gradonačelnik Mostara uključio u svoj rad sve članove Gradskog vijeća, kako bi ubrzali potrebne pozitivne promjene u Gradu Mostaru, te da ne bi dozvolio podjele grada već naprotiv predložio i realizovao ujedinjenje gradskih komunalnih preduzeća, muzičkih škola, uklanjanje vjerskih i paradržavnih obilježja iz pojedinih prostorija grada.

– Omogućio bi BH Bloku da imaju svoje članove u rukovodstvu Gradskog vijeća, u upravljačkim strukturama javnih preduzeća u vlasništvu Grada, te bi u potpunosti podržao platformu i program BH Bloka, što je i javno izjavio na prethodnim sastancima sa BH Blokom. Zato je velika odgovornost i obaveza na BH Bloku da izborom Guzina pomogne ubrzane i neophodne promjene u Gradu Mostaru. Optužbe zvaničnika SDP-a i Naše stranke da SDA ima dogovor sa HDZ-om oko izbora gradonačelnika će se ispostaviti kao tačne ukoliko članovi SDA u sljedećem krugu glasanja ne podrže svog kandidata, a to urade vijećnici BH Bloka – navodi Šuta.

Međutim, tvrdi da ako vijećnici BH Bloka ne podrže Guzina time će direktno omogućiti HDZ-ovom kandidatu Mariju Kordiću da postane novi gradonačelnik Mostara.

– Tom odlukom će potvrditi već postojeća vjerovanja da SDP, Naša stranka i njihovi koalicioni partneri podilaze HDZ-u BiH i prave ustupke toj stranci kako bi stvorili pretpostavke da ih Dragan Čović izabere za svoje partnere nakon Općih izbora 2022. Na BH Bloku je da odluči da li želi istinski promjene i realizaciju svojih programa i platformi – saopćeno je iz Koalicije za Mostar 2020.

(Kliker.info-SB)

08.02.2021.

MURAT TAHIROVIĆ : OPSTRUIRA SE STRATEGIJA I NE PROCESUJU ZLOČINCI


////////////////////////////////


/////////////////////////////


/////////////////////////////


//////////////////////////


/////////////////////////

Predsjednica Evropske centralne banke

Lagarde: Ovo je godina ekonomskog oporavka


//////////////////////////////////////////////////////////////////////


/////////////////////////


/////////////////////////////////////////////////


///////////////////////////


////////////////////////////


/////////////////////////


//////////////////////////


/////////////////////////

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949598

Powered by Blogger.ba