Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

15.02.2020.

SDA: KRAJNJE VRIJEME DA SE ALEKSANDAR VUČIĆ JASNO I KONKRETNO OGRADI OD MILORADA DODIKA

SDA: Krajnje vrijeme da se Vučić jasno i konkretno ogradi od Dodika

SDA: Krajnje vrijeme da se Vučić jasno i konkretno ogradi od Dodika
Foto: Vijesti.ba

Prijetnje Milorada Dodika secesijom, izrečene u Beogradu u prisustvu patrijarha SPC-a i predsjednika Srbije, ponovo su prošle bez jasnog i nedvosmislenog ograđivanja zvaničnog Beograda od politike usmjerene protiv Bosne i Hercegovine, što mnogo toga govori.

Saopćeno je ovo danas iz SDA.

Dodaju da, ako Srbija, kako tvrdi njen predsjednik, zaista poštuje Dejtonski mirovni sporazum, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, onda je krajnje vrijeme da Vučić sa riječi pređe na djela.

- To podrazumijeva da se konkretno, jasno i nedvosmileno uskrati podrška Dodikovoj politici, koja nije prijetnja samo Bosni i Hercegovini, nego i miru i stabilnosti u cijeloj regiji, a ne da se bez ikakvog osnova istrajava na narativu o „ugroženosti Srba i nepravdi cijelog svijeta prema njima“. Takav narativ bio je prisutan i devedestih godina prošlog stoljeća i svi znamo čime je rezultirao, navode iz SDA.

Dodaju da SDA nikada neće pristati na Dodikove ultimatume.

- Umjesto pokušaja da dominira i ucjenama pokušava ostvariti svoje političke ciljeve, Dodik bi morao da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH i da deblokira državne institucije, kažu iz SDA i zaključuju da će kriza koju je ponovo prouzrokovao, najviše štete nanijeti upravo njemu i entitetu RS.


(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88951604

Powered by Blogger.ba