Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

11.02.2020.

NAKON INICIJATIVE DF-A: BiH NA PRAGU DA ISPUNI USLOV IZ MIŠLJENJA EVROPSKE KOMISIJE


/////////////////////

////////////////////////


/////////////////////////////

////////////////////////


//////////////////


//////////////////////

Zapad protiv blokada HDZ-a, Čović po podršku ide u Rusiju

11.02.2020.

ZORAN TEGELTIJA : PODRŽATI EFIKASNIJI RAD GRANIČNE POLICIJE BiH

Tegeltija: Podržati efikasniji rad Granične policije BiH

Tegeltija: Podržati efikasniji rad Granične policije BiH
Foto: Vijesti.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Herecegovine Zoran Tegeltija ukazao je danas na potrebu efikasnijeg rada Granične policije BiH, u smislu protoka ljudi i roba te obezbjeđena zelene granice od ilegalnih migranata.

Zbog neadekvatne ranije reakcije, kako je naveo, u BiH je danas više migranata nego u Srbiji, koja je dva-tri puta veća zemlja.

- Migrantska kriza je bezbjednosno, a zatim i humanitarno pitanje. To nije problem samo Granične policije BiH, već svih bezbjednosnih agencija, uz neophodnu koordinaciju te očekujem i veću podršku međunarodne zajednice po tom pitanju, jer je najmanje pomogla BiH u riješavanju problema migrantske krize – rekao je Tegeltija, nakon sastanka sa direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem.

Neophodno je, dodao je, smanjiti čekanja na granici te omogućiti veću tehničku opremljenost i kadrovsku popunjenost Granične policije BiH, u čemu će imati podršku Vijeća ministara.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je neophodna izmjena određenih zakonskim i podzakonskih akata, koji su na snazi već 20 godina, kako bi ta institucija bila osposobljena za sve izazove.

Podsjetio je da su prije migrantske krize upozoravali da Granična policija BiH, po postojećim zakonskim riješenjima, neće moći odgovoriti na teglobalne izazove.

Ukazao je da je potrebno osigurati i neophodna finansijska sredstva za njen efikasniji i profesionalniji rad.

Nakon sastanka, koji je održan u sjedištu Terenske kancelarije "Sjeveroistok" Granične policije u Bijeljini, rečeno je da je 85 posto policijskih službenika angažovano na kontroli prelaska granice, a samo 15 procenata u nadzoru zelene granice, u liniji od 1.603 kilometra.

- To znači da je na 25 kilometara raspoređen jedan policijski službenik. Evropski standardi su jedan policijski službenik na 900 metara, u nenaseljenom području – dodao je Galić.

Tegeltija je, uoči zajedničkog radnog sastanka o socioekonomskim reformama šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU ambasadora Johanna Sattlera sa predstavnicima EU, kreatorima politika u BiH i ključnim međunarodnim partnerima, rekao da će biti analizirani načini implemetacije socijalno-ekonomskih reformi, za koje očekuje da neke budu ubrzane.(Vijesti.ba / FENA)

//////////////////////

11.02.2020.

DF : RUSIJA RAČUNA NA HDZ BiH U BORBI PROTIV NATO PUTA BiH


/////////////////////
/////////////////////////


/////////////////////////

////////////////////////

/////////////////////

////////////////////////

/////////////////////////
////////////////////////////


//////////////////////////


//////////////////////

///////////////////////////

////////////////////////

//////////////////////////


//////////////////////////

11.02.2020.

LAŽNA VIJEST: ZLOČINAC MLADIĆ NIJE UMRO

Lažna vijest: Zločinac Mladić nije umro

Lažna vijest: Zločinac Mladić nije umro
Ratko Mladić

Osuđeni ratni zločinac i bivši general Vojske RS Ratko Mladić ipak nije umro.

Vijest o njegovoj smrti je objavljena maloprije na Twitter profilu ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković na kojem je stajalo da je informaciju dobila od Abdulqawija Ahmeda Yusufa, predsjednika Međunarodnog suda pravde (ICJ).

Nekoliko minuta kasnije vijest je demantovana.

Ministrica Turković je kazala kako uopšte nema Twitter profil, a oglasila se i glasnogovornica Haškog tribunala Helena Eggleston koja je demantirala da je umro ratni zločinac Ratko Mladić.


(Vijesti.ba)

11.02.2020.

PROF. DR. IVO KOMŠIĆ : UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT (UZP) - ŠTO JE TO? (1)Prof.dr. Ivo Komšić : Udruženi zločinački poduhvat (UZP) – što ...
11.02.2020.

MUAMER SPAHIĆ : AVDO HUMO SISTEMATSKI JE IZOLIRAN I IZBRISAN

Image result for .Muamer Spahić : Avdo Humo sistemski je izoliran i izbrisan


Muamer Spahić : Avdo Humo sistemski je izoliran i izbrisan ...
11.02.2020.

NATAŠA KANDIĆ OTKRILA KAKVO ZLO SE KRIJE IZA ŠEŠELJEVE KAMPANJE : ISTO TO SE DOGAĐA I U BH. ENTITETU RS-A

NATAŠA KANDIĆ OTKRILA KAKVO ZLO SE KRIJE IZA ŠEŠELJEVE KAMPANJE: Isto to se događa i u RS-u

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je, govoreći o incidentu u opštini Stari grad kada su je napali članovi SRS, da je mislila da nasilje neće biti dopušteno i da će u zgradi Skupštine opštine Stari Grad morati da se poštuje zakon. Upitala je kako to da jedan predsjednik stranke (Vojislav Šešelj) naređuje da se izbacuju oni koji su došli na tribinu, kako on odlučuje ko može, a ko ne može da bude na tribini, koju pritom organizuje u javnom prostoru. Ocijenila je da je Šešelj započeo kampanju.


NATAŠA KANDIĆ OTKRILA KAKVO ZLO SE KRIJE IZA ŠEŠELJEVE KAMPANJE: Isto to se događa i u RS-u

Napad na mirovne aktiviste u javnom prostoru samo je posljednji u nizu incidenata koje je izazvao lider radikala Vojislav Šešelj. Čini se da Šešelj bira što bahatiji, nepristojniji i agresivniji nastup za privlačenje pažnje javnosti - ali postavlja se pitanje ko i zbog čega dozvoljava da se narativ devedesetih ponovo nađe u javnom prostoru. Da li se mržnja ponovo servira građanima i sa kojim ciljem?

"Ono što je bitno, u Starom gradu poslanici su znali za taj događaj, ne samo iz redova SRS, nego iz drugih političkih partija, zato što postoji obaveza da se popuni obrazac, određeni formular, kada se zakazuje neki skup. To nije bio partijski skup, to je bila tribina, tu su bili pozvani panelisti da iznesu svoja izlaganja o temi, a tema je bila iznošenje navodno novih činjenica da se u Srebrenici navodno nije dogodio genocid", navela je Kandić, gostujući na N1.

Kaže da je sedam, osam učesnika učestvovalo u prezentaciji i debati o sadržaju tri knjige Vojislava Šešelja, tako da se ne može govoriti  o zatvorenom skupu. Ta tribina otvara mnogo više drugih stvari, kaže gošća N1, pitajući kako to da jedan predsjednik stranke naređuje da se izbacuju oni koji su došli na tribinu, da on odlučuje ko može, a ko ne može da bude na tribini, koju pritom organizuje u javnom prostoru.

"Da li je Šešelj postavljen na neku poziciju u policiji u tužilaštvu, jer očito sa ovakvim ponašanjem, sa ovakvim naredbama, on kao da je preuzeo ingerencije nekih državnih institucija... Onda se postavlja pitanje - šta se to događa u opštini Stari grad, koja nije neka radikalska opština. To je uvijek bila važna centralna, opoziciona, demokratska opština, a onda se tu pokazuje da je predsednik opštine izabran glasovima radikala", navela je.

On je iz redova opozicije, a u toj opštini se navodno iznose neki novi dokazi o Srebrenici, dodala je.

A ocjenjuje da je sada trenutak za to, i to logičan...

"Ove godine će biti 25 godina od izvršenog genocida u Srebrenici, čini se da razne grupe, oni koji poriču i stalno govore  - Haški tribunal to je jedna politička konstrukcija događaja, postoje neki drugi dokazi, koji do danas nisu iznijeti. To se događa u Republici Srpskoj, tamo je formirana jedna komisija koja ima zadatak da utvrdi činjenice u vezi sa Srebrenicom", dodala je.

Šešelj je izdao tri toma o Srebrenici i on počinje svoju kampanju, kaže Kandić, dodajući da je vidjela da je ta sala u opštini Stari grad bila puna, koja je, dodaje, velika. Bilo je mlađe generacije, mogu se vidjeti na Youtubeu aplauzi i podrška, to je početak njegove kampanje, istakla je.

Tog dana smo videli da je najavljena tribina, vidjeli smo ko su govornici, rekli smo da ono što možemo da uradimo je da odemo, navela je Kandić.

"Lično sam mislila -  neće se niko usuditi, mora da postoji redarska služba, oni su po zakonu obavezni da spriječe bilo kakav pokušaj nasilja", navela je, dodajući da je smatrala da neki incident neće biti dopušten i da će u zgradi Skupštine opštine morati da se poštuje zakon. Dodaje da nije ni pomislila da će lider SRS Vojislav Šešelj da kaže "onako prostački, izbacite je".

"Mislila sam da nešto mogu da kažem, da ću moći da kažem - čekajte, donesene su četiri presude za genocid, preko 600 svjedoka je saslušano o tome šta se dogodilo. Pa ne možemo da kažemo da svi oficiri Vojske Republike Srpske lažu. Ne možemo da kažemo da je Dragan Obrenović lagao, ako je Momir Nikolić nešto i, da kažem, pretjerao u priznavanju krivice, ne možemo da kažemo da je sve Beara počinio... Tu su forenzički izveštaji, brojni dokazi koji govore koliko je bilo u koloni, koliko je bilo u Potočarima, šta se u Potočarima događalo... A ne da se sada ovom jadnom društvu serviraju priče o tome da sada Britanci raspolažu dokazima, da do sada nije bilo javno, ali da će to potpuno izmjeniti cijelu sliku o tome", navela je.

Kandić je rekla da u Republici Srpskoj, "u vezi sa tom formiranom komisijom, jača taj jedan organizovani savez o tome da sada treba što više izmišljotina izneti kad je u pitanju Srebrenica", upravo zato što je 25 godina od tada.

Kandićeva je rekla i da je samo njih šestoro otišlo na Šešeljevu tribinu, da nije bilo reakcija ni iz državnih institucija, ali ni iz opozicije, navodeći da "kao da postoji neka saglasnost - neka izlazi sa novim izmišljotinama, dobro će nam doći".

Čini se, kaže gošća N1, da se nosioci pozicija u institucijama plaše tih grupa i desnih ekstremističkih partija. Dodaje da Šešelj ima neograničenu slobodu.

Kandić je ispričala i da se zapanjila kako je na ovaj događaj u opštini Stari Grad reagovala Politika, navodeći da je taj list juče objavio tekst u kome se Šešelj, kako kaže, predstavlja kao neko ko osuđuje ono što se dogodilo u Srebrenici, a najgore što se o njemu može reći, kako je navedeno u tekstu a prenosi Kandić - da povremeno krši političku korektnost. "Inače se divi Politika njemu koji je neprevaziđeni politiki šoumen, eto on osuđuje, smatra da sve odgovorne za Srebrenicu treba procesuirati. Ali, to što on kaže da se u Srebrenici nije dogodio genocid, to se ne pominje", navela je. Istakla je da je šokirana da ljude u Politici nije sramota da tako predstavljaju Šešelja, kao mirotvorca.

Podsjeća da je i premijerka Ana Brnabić, kako kaže, odsječno rekla, "kao da spada među najveće eksperte", da se nije dogodio genocid.

"Ne znam da li imamo ijednog ministra u Vladi koji je rekao da je Srbija time što je uhapsila, predala Haškom tribunalu one koji su bili optuženi, pa osuđeni za genocid, da je ona time priznala ne samo nadležnost Haškom tribunalu, već je priznala da je obavezna i da hapsi i predaje one koji su optuženi za genocid. A poslije toga, negiranje genocida teško da može da se prihvati kao pristup, ako država hapsi i predaje one koji su optuženi za genocid", naglasila je.

Kandić kaže da premijerka i ministri predstavljaju veliku opasnost za poziciju Srbije u regionu, za uspostavljanje normalnih  dobrosusjedskih odnosa - ako imamo Ivicu Dačić, Aleksandra Vulina kog, kako kaže, nijedna zemlja u susjedstvu neće pozvati u prijateljsku posjetu ili ako imamo ministra zdravlja Zlatibora Lonačara, koji daje izjavu, poslije koje, u bilo kojoj zemlji regiona, ne bi ostao na poziciji ministra...

11.02.2020.

BOJAN TONČIĆ O USPONU SRBIJANSKOG FAŠIZMA

BOJAN TONČIĆ O USPONU SRBIJANSKOG FAŠIZMA: "Svo zlo koje personifikuje Vojislav Šešelj punih 30 godina suštinski nije slabilo"

Odjednom su se uzdigli naši tihi susedi, oni skrajnuti i marginalizovani, koji odgovornost za vlastiti životni debakl Hrvatima i Bošnjacima pripisuju, sa vaučerima za mržnju svih i obožavanje vođe. I ništa više nije bilo zabranjeno, i sve je bilo čak i poželjno, od zločina i pljačke na ratištima, do kriminala i bahaćenja u civilstvu. U državi koja je teško zaostala, oštećena i opljačkana šmira normalnost, sve zlo koje personifikuje Vojislav Šešelj punih 30 godina suštinski nije slabilo. Samo 96.277 zaokruživača 1990. podržalo je na prvim višestranačkim izborima kandidata grupe građana Vojislava Šešelja, netom izašlog iz zatvora, sa željom da Albance protera u Albaniju, što će samo osam godina kasnije postati državni cilj u sumanutoj operaciji etničkog čišćenja Kosova.


BOJAN TONČIĆ O USPONU SRBIJANSKOG FAŠIZMA: 'Svo zlo koje personifikuje Vojislav Šešelj punih 30 godina suštinski nije slabilo' - 1
Piše: BOJAN TONČIĆ 

I šta da učini predsednik Srbije nakon brutalnog napada Vojislava Šešelja i njegovih pristalica na Natašu Kandić i petoro aktivistkinja i aktivista nevladinih organizacija – kao da se odnekud promalja Aleksandar Vučić da presudi: Da, pa šta! Ili: Ne dam Voju Šešelja, kao što ga nije dao dosad, kao što ga je ostavio u Skupštini Srbije, uprkos sudskoj presudi kojom je osuđen (Šešelj) na višegodišnju robiju. Konačno, kao da se, pak, čuje pogani vox populi, glas žitelja ovdašnjih koji godinama čekaju istinsku kaznu za Natašu Kandić i, suštinski, sve što ona personifikuje, pre svega priznanje srpskih zločina i genocida u Srebrenici. Kaznu za to što govori istinu o njihovom podmuklom saučesništvu.

Vojislav Šešelj namerio je i ostvario predstavljanje svoje trotomne kupusare pod naslovom koji donosi laž u ime svih počinitelja i saučesnika “Genocida u Srebrenici nije bilo”. U ime neumrlog i nepobedivog nacionalističkog sna koji, eto, nije uspeo u pripajanju Istočne Bosne Srbiji, ali uspeće, jednog dana. San uobličen nedaleko od mesta (Knez Mihailova 35, SANU) na kojem će, u prostorijama proevropske opštine Stari grad, divljati novi glasnici zločina u ime srpstva. Jer će, kako piše u državotvornom planu Draže Mihailovića, “na teritoriji buduće države živeti samo Srbi, Hrvati i Slovenci, nacionalnih manjina ne može biti”.

Stari računi 

Novo, ili ne tako novo, u divljanju Vojislava Šešelja je to što se u prostorijama opštine Stari grad prvi put fizički obračunao sa političkim protivnicima (ne računajmo potezanje pištolja na studente i taksiste;  advokata Nikolu Barovića tukao je Šešeljev telohranitelj, poslanika Mihajla Markovića bokser Branislav Vakić), preciznije, sa normalnošću i poštovanjem civilizacijskih vrednosti u koje se Srbija zaklinje. To se odigralo naočigled odborničke većine njegovih koalicionih partnera, navodno demokratske provenijencije, koji se baškare na vlasti zahvaljujući između ostalog i saradnji sa Srpskom radikalnom strankom koja ima tri odbornika i podržava lokalnu vlast na čelu sa Markom Bastaćem.

A fizički nasrtaj Šešeljevih pristalica, po njegovom naređenju, snimljenom u opštinskim prostorijama, na Natašu Kandić dugo je očekivan, još od početka Šešeljevog afektivnog negiranja genocida u Srebrenici, do konstatacije Nataše Kandić o prvostepenoj presudi koja mu je izrečena 2016. u Hagu: “Obrazloženje te sudske odluke zadire u neke druge presude i protivreči nekim sudski utvrđenim činjenicama. Presuda teško da može da se održi jer je izrečeno toliko novih zaključaka koji su suprotstavljeni mnogih zaključcima o zločinima i u BiH i u Hrvatskoj. Delovi obrazloženja protive se zdravom razumu, poput onog da je govor Šešelja u Skupštini Srbije, kada je izrekao da ‘neće ubijati Hrvate već da će ih spakovati na kamione pa neka oni vide šta će’, samo političko mišljenje”, rekla je Nataša Kandić.

Ili možda, vratimo se u dalju prošlost, od Šešeljevih pretnji ‘NATO pešadiji’: “Možda ne možemo da dohvatimo svaki NATO avion, ali ćemo ščepati one koji su nam pri ruci, pripadnike raznih izdajničkih organizacija, kao što su Beogradski krug, Žene u crnom, Građanski savez. Ako dođe do bombardovanja, Srbi će prilično stradati, ali Albanaca na Kosovu i Metohiji više neće biti!”

Ritam uspona fašizma

Mučno je bilo, kako god to predstavljao Marko Bastać, tragikomično skidajući odgovornost sa sebe, gledati Šešeljevo ritualno zaposedanje prostorija u kojima može da se bahati i fizički obračunava sa neistomišljenicima. Sve po propisu, pozivajući se na demokratsko pravo da plati zakup opštine koalicionom prijatelju i iživljava se nad bolom žrtava. Mučni su bili Šešeljevo naređenje i nasrtaj čopora nasilnika.

To je bio fašizam na delu, kao obračun sa onima koji misle drugačije i zbog toga moraju – a nije to prvi Šešeljev ispad – da snose posledice.

„U celoj Srbiji nije bilo nikoga ko će da kaže, čekajte, ta tri toma koja će predstaviti Šešelj nisu utvrđene, već izmišljene ‘činjenice’. Sramota je da nema reakcije državnih institucija, iz krugova intelektualaca, onih koji prate suđenja za ratne zločine poput OEBS koji imaju timove za to. Danas su u Beogradu prisutni visoki predstavnici Evropske komisije i oni treba da postave pitanje šta se to dešava u Beogradu i u Srbiji i zbog čega se održavaju promocije ekstremističkih stranaka o genocidu u Srebrenici koje se daleko suprotstavljaju onome što je dokazano pred Haškim tribunalom. Mi smo juče bili vređani, fizički napadnuti i surovo izbačeni na ulicu. Krenuo je jedan obrnuti proces, vraćanje unazad i mi smo sada ne na početku, već mi se čini da sada kompletna javnost učestvuje u tom negiranju i zaboravljanju onoga što se dogodilo”, rekla je Nataša Kandić.

Nije bilo istinske reakcije, nije se oglasilo ni Tužilaštvo, državni vrh godinama negira srebrenički genocid, Aleksandar Vučić, pre svih.

Trijumf volje i srpskog nacionalizma

Još iz doba u kojem je kao radikal, ne tako davne 2007, pravdao Vojislava Šešelja: „Kažu Vojislav Šešelj je na mitingu rekao kako treba proterivati ili deportovati Hrvate, a kada pogledate šta se zaista dogodilo, videćete da je Vojislav Šešelj samo pokušao da nađe, i to ne u pravom smislu reči, već samo verbalno, kuću, krov nad glavom za mučenike, srpske izbeglice iz Zapadne Slavonije, za desetine hiljada Srba koje su ustaše Franje Tuđmana proterale. Oni ne kažu da je on odgovoran za bilo koje ubistvo, ne navode nijedno ime, već navode da su neki, kada su čuli njegov govor, želeli nešto da urade. Ne postoji nikakva uzročno-posledična veza između reči Vojislava Šešelja i izvršenja bilo kojeg krivičnog dela u Hrtkovcima“, izustio je Vučić, promovišući knjigu Vojislava Šešelja Afera Hrtkovci i ustaška kurva Nataša Kandić.

Lagao je Vučić, on istinu govori samo u trenucima duševnog rastrojstva, jer je Šešelj dobio deset godina robije i za ovaj pasaž: “Izvešćemo ih na granicu srpske zemlje. Odatle peške neka produže, ako sami ne odu,  nemaju gde da se vrate. Ubeđen sam da ćete i vi Srbi iz Hrtkovaca i ostalih sela u okolini znati da sačuvate međusobnu slogu i jedinstvo, da ćete se vrlo brzo otarasiti preostalih Hrvata u vašem selu i okolini”, izgovorio je Šešelj 16. maja 1992. Dobio je podršku meštana, kao i za konstataciju da “svi Hrvati koji su počinili grešku, moraju da idu“.

Tako su se uspinjali on i srbijanski fašizam.

Gledamo reprizu

Ima sve o tome u Dosijeu Fonda za humanitarno pravo o zločinima nad Hrvatima u Vojvodini, možda bi mogao da se podseti Aleksandar Vučić doktrine i prakse partije u kojoj je bio generalni sekretar. Nije, dakle, slučajno to da Vučić ne da Šešelja, konačno, nije li za negiranje genocida u istočnoj Bosni i vlastite uloge u progonu Hrvata iz Srbije lider radikala dobio i centralno mesto u sajamskoj Hali 1 na Sajmu knjiga.

Dolazimo, zapravo, do pitanja da li je napad na Natašu Kandić i aktivistkinje i aktivistu nevladinih organizacija uopšte incident. Odnos snaga kaže da nije, budući da je sve više pristalica retrogradnih ideja sa fašističkim začinom; podsetimo se da je oko 1,7 miliona poslovno sposobnih žitelja Srbije 1997. glasalo za predsedničkog kandidata Vojislava Šešelja. Njima su se pridružili razočarani pripadnici različitih nasilničkih i kriminogenih skupina, pristalice novostvorenih desnih nezabranjenih bandi dverjanske provenijencije, navijači po zanimanju, ekstremisti različitih nijansi. Vaspitno zapušteni adolescenti iz razorenih porodica, stasavali pored dedova i očeva zatrovanih propagandom Milorada Vučelića i ostalih opscenara u vreme velikosrpskih invazija na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Srbija bez budućnosti

Za njih je postupak Šešelja i radikala logičan, ispravan i patriotski. Nataša Kandić je, kao izdajnik, dobila svoje, aktivisti NVO takođe, genocida u Srebrenici nije bilo, a ako je i bilo, nećemo da priznamo i olakšavamo posao svojim neprijateljima. I biće ponovo, kao na bilbordima sa slikama ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava genocida, na koje su mlade patriote ispisale obećanje “Biće repriza!”.

Normalnost je u defanzivi, dakle, ali je to isuviše optimistička konstatacija, budući da je normalnost zgažena. Odjednom su se uzdigli naši tihi susedi, oni skrajnuti i marginalizovani, koji odgovornost za vlastiti životni debakl Hrvatima i Bošnjacima pripisuju, sa vaučerima za mržnju svih i obožavanje vođe. I ništa više nije bilo zabranjeno, i sve je bilo čak i poželjno, od zločina i pljačke na ratištima, do kriminala i bahaćenja u civilstvu. U državi koja je teško zaostala, oštećena i opljačkana šmira normalnost, sve zlo koje personifikuje Vojislav Šešelj punih 30 godina suštinski nije slabilo. Samo  96.277 zaokruživača 1990. podržalo je na prvim višestranačkim izborima kandidata grupe građana Vojislava Šešelja, netom izašlog iz zatvora, sa željom da Albance protera u Albaniju, što će samo osam godina kasnije postati državni cilj u sumanutoj operaciji etničkog čišćenja Kosova.

Ko se ne miri sa Srbijom danas

To je želela Srbija, to je glasala, pa je i dobila nakon ratova Šešelja kao predsednika Savezne vlade (u mutant tvorevini sa Crnom Gorom), pisca zakona protiv univerziteta i medija. Ali, 1.733.859 vlasnika biračkog prava, glasača Vojislava Šešelja, kao da nije te 1997. bilo zadovoljno rezultatima ratova. Ponovo mrtvi i osakaćeni ljudi, pa zašto da ne i sukob sa 19 najjačih država sveta. Može i tako.

Sve je bilo po propisu, svi masakri, od Hrvatske do Kosova, od Vukovara, preko Bijeljine, Sarajeva, Srebrenice, do Podujeva, Meje, Velike i Male Kruše, svi progoni, pljačka, zverstva nad civilima. Kod kuće sve mobilizacije, svi novi oficirski činovi, krvavo iscrtavanje granica. Ruganje civilizacijskim vrednostima.

Napadi na žive i mrtve, na Stašu Zajović, Snežanu Čongradin, Dejana Anastasijevića, Dragoljuba Žarkovića, na Biljanu Kovačević – Vučo.

Kao i to što se dešavalo 6. februara 2020. u prostorijama beogradske opštine Stari grad. To je Srbija danas, dugo još neće biti bolja. Ako uopšte i bude.

Ko se nije s tim pomirio, rizikovaće. Kao što pošten svet čini i danas. Nikad nije bilo lako.

(Preuzeto sa portala remarker.media)

11.02.2020.

BOSNA ŠAPTOM ODSELI

BOSNA ŠAPTOM ODSELI


BOSNA ŠAPTOM ODSELI | Tacno.net

///////////////////////

Podrška – da, ali ne svačija


////////////////////////

STEPINAC NIJE „PRAVEDNIK“

STEPINAC NIJE „PRAVEDNIK“ | Tacno.net
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89545915

Powered by Blogger.ba