Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

03.01.2020.

GUTERRES UPOZORAVA: SVIJET SEBI NE MOŽE PRIUŠTITI JOŠ JEDAN RAT U ZALJEVU

03.01.2020.

KEMAL KURSPAHIĆ: DOBRO JUTRO U DRUGAĆIJEM SVIJETU

03.01.2020.

POLITIĆARIMA IZ ENTITETA RS-A; NE POSTOJE "ZAJEDNIĆKE", NEGO SAMO INSTITUCIJE DRŽAVE BiH

03.01.2020.

MINISTAR SIGURNOSTI BiH FAHRUDIN RADONČIČ : NEDOPUSTIVO PLAŠENJE BH. MUSLIMANA


//////////////////////////


/////////////////////////


/////////////////////////


///////////////////////

Premijer Sjeverne Makedonije

Zoran Zaev potpisao ostavku


///////////////////////////


///////////////////////////

03.01.2020.

U NAPADU SAD UBIJEN IRANSKI GENERAL, TEHERAN NAJAVLJUJE ODMAZDU

03.01.2020.

INICIJATIVA BOSANSKIH UDRUŽENJA IZ SJEVERNE AMERIKE : OTVOREN POZIV DA SE 9. JANUAR OBILJEŽI KAO DAN POČETKA GENOCIDNE AGRESIJE NA BiH

Inicijativa bosanskih udruženja iz Sjeverne Amerike : Otvoreni poziv da se 9. januar obilježi kao Dan početka genocidne agresije na BiH

Obilježavanje devetog januara kao Dana entiteta Republika Srpska rezultat je protudržavnog i protuzakonitog, anticivilizacijskog djelovanja velikonacionalističke srpske političke opcije koja je u prošlosti potaknuta iz režima optuženog ratnog zločinca Slobodana Miloševića, a danas nastavljena aktuelnim političkim establišmentom Republike Srbije i entiteta Republika Srpska.

Devetog januara 1992. godine grupa velikonacionalističkih, srpskih poslanika Skupštine Bosne i Hercegovine, suprotno Ustavu, proglasila stvaranje nelegalne i nepriznate paratvorevine koja se proglasila sastavnim dijelom velike Srbije.

Presudama najviših svjetskih sudova i u brojnim relevantnim naučnim radovima dokazano je i utvrđeno je da se deveti januar može vezivati samo za zločinačke aktivnosti i to za agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu, pokušaj stvaranja velike Srbije, genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. To je jedan od najcrnjih datuma u bosanskohercegovačkoj i evropskoj historiji.

Mi deveti januar shvatamo kao početak otvorenog nepriznavanje državne vlasti Bosne i Hercegovine. Entitet Republika Srpska nije rezultat srpske želje za slobodom već velikosrpskog projekta na čijem čelu je bio optuženi ratni zločinac Slobodan Milošević. Ustavni sud Bosne i Hercegovine je donio odluku kojom je Zakon o praznicima Republike Srpske proglašen neustavnim. Nepoštivanje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine je direktni atak na državu Bosnu i Hercegovinu, ali i na Evropsku Uniju, Ujedinjene Nacije i međunarodni poredak, te mir i bezbjednost u svijetu.

Imajući u vidu da se obilježavanje devetog januara u entitetu Republika Srpska kontinuirano nastavlja i time kontinuirano ruši država Bosna i Hercegovina pozivamo sve organizacije i zajednice u Bosni i Hercegovini i dijaspori da taj datum obilježe kao početak agresije i genocida u Bosni i Hercegovini.

Masovnim obilježavanjem devetog januara kao dana početka agresije i genocida u Bosni i Hercegovini pošaljimo jasnu poruku antibosanskoj koaliciji da znamo šta su historijske i pravne činjenice o tom sramnom datumu. Zatražimo od probosanske koalicije i posebno od međunarodne zajednice konkretnu akciju kažnjavanja svih onih koji obilježavanjem ovog datuma kao dana entiteta Republika Srpska direktno rade ne samo protiv države Bosne i Hercegovine, već i protiv mira i bezbjednosti u svijetu, protiv Evropske Unije, NATO, Ujedinjenih nacija, kaže se u zajedničkom saopštenju za javnost  Instituta za istraživanje genocida Kanada, 
Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i Udruženja Logoraša “Prijedor92”.

(Kliker.info)

03.01.2020.

MIGRANTSKA KRIZA : DVIJE GODINE LUTANJA KROZ BiH

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88938909

Powered by Blogger.ba