Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

25.11.2019.

BRČAK OSMANOVIĆ U PRITVORU U BEOGRADU NA OSNOVU JEDNE IZJAVE

25.11.2019.

ŽELJKO KOMŠIĆ : NE MOŽE SRBIJA ŠTITITI ZLOČINCE, A HAPSITI NA OSNOVU KRIVIČNE PRIJAVE

25.11.2019.

ŽELJKO KOMŠIĆ GOVORI U AMERICI: NAŠI PRECI NISU POGINJALI GLAVU PRED HITLEROM I AVETIMA FAŠIZMA, KAO MNOGI U EVROPI

25.11.2019.

ŽELJKO KOMŠIĆ ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI: BiH ĆE BITI ZEMLJA SVIH NJENIH GRAĐANA, BEZ OBZIRA NA NACIONALNU, VJERSKU ILI BILO KOJU DRUGU PRIPADNOST

Komšić čestitao Dan državnosti :BiH će biti zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je svim građanima Bosne i Hercegovine u Bosni i Hercegovini i u svijetu čestitku u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

– Civilizacijski principi ZAVNOBIH-a, politička hrabrost i zrelost njegovih vijećnika utkani su u temelje državnosti Bosne i Hercegovine. Odlučnost i istrajnost tadašnje generacije građana Bosne i Hercegovine i njihovo antifašističko opredjeljenje i danas su ideja vodilja svima nama koji Bosnu i Hercegovinu nosimo u srcu. Ona će uvijek biti ono što je oduvijek bila, zemlja svih njenih građana, bez obzira nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost, naveo je Komšić i dodao:

– Svim građanima Bosancima i Hercegovcima u domovini i svijetu želim sretan 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

(Kliker.info)


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////


JOSIP BROZ I PABLO PICASSO

JOSIP BROZ I PABLO PICASSO

24.Nov 2019

„Prozor noćas mora pasti“  prenosilo se od uha do uha među našim borcima, priča Ivo Karamatić iz Ploča, danas jedan od rijetkih živućih boraca, učesnik legendarnih partizanskih bitaka, onih na

25.11.2019.

PREDSJEDNICA ATLANTSKOG VIJEĆA BiH: "PROGRAM REFORMI BiH JESTE ANP I TO JE NAJVEĆI ISKORAK NAKON DAYTONA"!


PREDSJEDNICA ATLANTSKOG VIJEĆA BiH: "Program reformi BiH jeste ANP i to je najveći iskorak nakon Daytona"!

Predsjednica Atlantskog vijeća BiH i profesorica na Univerzitetu u Mostaru Dijana Gupta ocijenila je da su ovosedmične odluke u Predsjedništvu BiH, kojima je potvrđeno imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BiH te planirano slanje Programa reformi BiH u sjedište NATO-a po njegovom imenovanju, značile da je BiH doživjela najveći iskorak i politički zaokret nakon Daytona.


Kada je BiH dobila iz NATO-a izradu Prvog godišnjeg Nacionalnog plana za članstvo (ANP), podsjetila je Gupta, bila je dužna to uraditi do kraja ove godine.

– To jesu pitanja iz oblasti sigurnosti, obrane, resursa i drugo. To jeste i pitanje reformi, ali da budem jasnija to je ANP. Zbog specifične situacije u BiH mnogi dužnosnici u svojim izjavama su govorili da je to nešto drugo. To nije istina. Ovo je ANP. Kakve će odgovore ponuditi oni koji budu slali taj plan to ne možemo sada znati – kazala je Gupta u razgovoru za Fenu.

Precizirala je da to u svakom slučaju moraju biti konkretne i točne stvari koje odgovaraju činjenicama.

– Potpis ANP-a od strane Predsjedništva BiH bio je povijesni iskorak kada su u pitanju vanjskopolitički ciljevi BiH. BiH je doživjela najjači iskorak i politički zaokret poslije Daytonskog sporazuma. Ovo je sada prva faza poslije koje idu naredni koraci, koji će se koordinirati između NATO-a i BiH. Svakako će tu biti još pitanja i uvjeta koje će BiH morati završiti. To uključuje dijalog. NATO je savršen, najjači vojno-politički savez na svijetu i vrlo je konkretan kada je u pitanju suradnja. Oni jako cijene i poštuju partnerstva. Mi smo zemlja partner i mislim da smo potpisivanjem ANP-a dobili veliki međunarodni kredibilitet kod NATO-a, kao i kod naših saveznika koju podupiru put BiH u NATO i EU. Da, mi smo na neki način odblokirali državu i izvodimo je iz stagnacije. Predsjedništvo BiH je imalo ključnu ulogu u tome – kaže Gupta.

Pritom ističe i da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik napravio ispravan potez i da je ovaj put pokazao da bi možda gradio pomirljivu, kompromisnu politiku upotrebljivog koncepta u BiH.

– To bi se trebalo cijeniti. Mir i kolektivna sigurnost, kao i ekonomija su najvažniji za BiH. NATO nam je najvažniji i najprioritetniji vanjskopolitički cilj. Sada se svi moraju uključiti aktivno da se implementiraju i drugi vanjskopolitički ciljevi. ANP je donio optimizam – zaključila je Gupta

25.11.2019.

SRBIJANSKA TELEVIZIJA SA DRŽAVNOM FREKVENCIJOM (PINK) PRENOSILA SVADBU ARKANOVOG I CECINOG SINA, A PRENOSILA JE SVADBU RATNOG ZLOČINCA ARKANA I FOLK PJEVAČICE CECE PRIJE ČETVRT VIJEKA

OŽENIO SE ARKANOV SIN; ORGANIZOVAN TV PRIJENOS VJENČANJA: Evo kako je to vidio Dragan Bursać. "Ne! Mladić je poznat po tome što je sin ratnog zločinca i..."

Veljko Ražnatović i Bogdana Rodić vjenčali su se ove nedjelje, 24. novembra, u kripti Hrama Svetog Save, gdje su pred Bogom izgovorili sudbonosno "DA" i postali gospodin i gospođa Ražnatović!


Nakon ispoštovanih tradicionalnih običaja u Titelu, gdje su mladoženja, njegova majka folk zvijezda Ceca i sestra Anastasija zajedno sa ostalom rodbinom i najbližim prijateljima stigli u prijepodnevnim satima kako bi kupili mladu, svi zajedno - porodica Ražnatović i porodica Rodić - uputili su se za Beograd.

alt

Za Veljkom je stigla i mlada, Bogdana, koja je, kao što smo već pisali, nosila Cecinu vjenčanicu staru 24 godine, koju je pjevačica nosila na venčanju sa pokojnim suprugom Željkom Ražnatovićem Arkanom 1995.

alt

Tek venčani Bogdana i Veljko, od danas gospodin i gospođa Ražnatović, iz Hrama su izašli nekoliko minuta prije 17 sati.

Budući da su skoro svi srbijanski mediji "ispratili" ovaj događaj, a čak je organizaovan i direktan prijenos vjenčanja, poznati kolumnista Dragan Bursać na svom facebook profilu uputio je vrlo oštru kritiku koju prenosimo u cjelosti:

Danas je srbijanska televizija sa državnom fekvencijom (Pink) prenosila svadbu Arkanovog i Cecinog sina.

A mladić je poznat po tome što je naučnik, pjesnik, pisac, arhitekta, muzičar? Ne! Mladić je poznat po tome što je sin ratnog zločinca i njegove turbo-folk druge.

I kao što je srbijanska državna televizija onomad prije skoro četvrt vijeka direktno prenosila svadbu Arkana i Cece, ne zato što su istaknuti arhitekti, umjetnici ili naučnici, čak ne zato što su kradljivci bijele tehnike ili nadripjevači, nego zato što je Arkan bio ratni zločinac, a druga mu folk ikona tog zločinačkog miljea, baš tako se i danas isti ti mediji, sa istim njuškama grebu o potomstvo ovog para.

Da li se šta promjenilo?

Promjenilo se to što se državno rukovodstvo Srbije-ovo sadašnje uvlači u šupak familiji Ražnatović dublje, više i jače od onog iz ‘95.

To gotovo ništa ne govori o familiji Ražnatović-o njima je sve rečeno, ali govori puno i previše o vladajućem političkom i društvenom miljeu u Srbiji.

Za zabrinuti se!

25.11.2019.

MOST: DA LI ALEKSANDRU VUČIĆU VIŠE ODGOVARA TAČI NEGO KURTI?

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89214316

Powered by Blogger.ba