Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

24.11.2019.

BiH BANU : SUAD KURTĆEHAJIĆ GOVORIO O TEMELJIMA DRŽAVNOSTI BiH I HISTORIJSKIM TOKOVIMA

24.11.2019.

CHRISTIAN WULFF: ISLAM JE DIO NJEMAČKE

Christian Wulff: Islam je dio Njemačke

Christian Wulff: Islam je dio Njemačke
Christian Wulff

Christian Wulff, nekadašnji predsjednik Njemačke, izjavio je da je islam kao religija dio Njemačke i njenog društva.

"Pored naših vrijednosti koje su nastale pod utjecajem kršćanstva i judaizma, i islam nam pripada, i to je dio Njemačke. Oko 4-5 miliona muslimana koji žive u Njemačkoj nisu samo pojedinci nego imaju i svoje vjerske i kulturne vrijednosti, imaju svoje imame, džamije, vjerski i kulturni život, a sve to je nešto što pripada i nama", rekao je Wulff u obraćanju na konferenciji na temu "Socijalna kohezija u pluralnim društvima" održanoj u njemačkom gradu Bruhlu.

Istakao je da je u gradovima u Njemačkoj u kojima nema mnogo stranaca ksenofobija na vrlo visokom nivou, dok u regijama gdje ima mnogo ljudi stranog porijekla skoro da nema ksenofobije.

Napomenuo je da je ovo možda i najbolji primjer da se u mjestima gdje nema velikih predrasuda može živjeti u duhu bratstva i prijateljstva.

"Društvena kohezija u pluralnim zajednicama jedno je od najvažnijih pitanja za našu budućnost", kazao je Wulff, koji je bio predsjednik Njemačke od juna 2010. do februara 2012. godine.

Poručio je da je najvažnije da sadašnje mlade generacije u Njemačkoj djeluju aktivno da bi sačuvale jedinstvo njemačkog društva, naglasivši kako uvijek treba imati u vidu da nijedan građanin ne smije biti diskriminisan ili marginaliziran zbog svoje religije.

"U mome kabinetu smo imali jednog ministra muslimana. 2014. godine smo postali svjetski prvaci sa nogometašima stranog porijekla, Mesutom Ozilom, Kedirom, Boetengom. Siguran sam da danas samo sa Franzom, Hansom, Jensom, Lotharom i Robertom ne bi prošli ni kvalifikacije, a kamoli postali prvaci. Ko će davati golove kako bi se plasirali dalje? Naša nogometna reprezentacija je jasan primjer multinacionalnosti i otvorenosti prema svijetu", kazao je Wulff.


(Vijesti.ba

24.11.2019.

ŽELJKO KOMŠIĆ IZ SAD-A : NEKA MILORAD DODIK OBJAVI DOKUMENT, BiH JE VEĆ U MAP-U


///////////////////////


/////////////////////////////


///////////////////////


//////////////////////////

////////////////////////

24.11.2019.

FELJTON: HERCEG-BOSNA U HAAGU (1) - (2) - (3) - (4) - (5) -(6)

24.11.2019.

PROF. DR. IVO KOMŠIĆ : ,,HERCEG-BOSNA" I TRAGEDIJA VUKOVARA

24.11.2019.

STARA PRAKSA BEOGRADA - HAPSE BOSANSKE LJUDE BEZ IKAKVIH DOKAZA I TAKO I DALJE PROVODE FAŠIZAM

Stara praksa Beograda : Srbijanska policija uhapsila Osmana Osmanovića zbog navodnih zločina u Brčkom

Bivši direktor Porezne uprave Brčko distrikta i bivši pripadnik HVO-a Osman Osmanović uhapšen je večeras na Graničnom prelazu Sremska Rača u Srbiji po potjernici iz Beograda, a zbog sumnje u počinjenje ratnog zločina u proteklom ratu.

Osmanovića je večeras uhapšen na osnovu podnijete dvije krivične prijave zbog navodnog počinjenja ratnog zločina protiv pripadnika srpske nacionalnosti za vrijeme proteklog rata od 1992. do 1995. godine na području Gornjeg Rahića nadomak Brčkog.

Kako se navodi u obrazloženju potjernice, Osmanović je, tvrdi se, na razne načine mučio i zlostavljao zarobljene osobe srpske nacionalnosti na više lokacija.

Ovo je tek posljednji u nizu slučajeva u kojima vlasti susjedne države hapse državljane Bosne i Hercegovine na osnovu prijava podnijetih u Beogradu.

Podsjetimo, slična sudbina svjovremeno je zadesila Iliju Jurišića, a Jovan Divjak je po srbijanskim nalozima uhapšen u Austriji. Također, Ejup Ganić je priveden u Londonu po istom receptu, a istu stvar u Švicarskoj je doživio Naser Orić.

Neosnovano na potjernici Srbije nalazili su se i ratni načelnik Tuzle Selim Bešlagić i ratni načelnik tamošnjeg Centra javne bezbjednosti Meša Bajrić. Nakon priznatih grešaka Interpol je ove godine povukao sve raspisane potjernice te se oni danas mogu slobodno kretati van BiH.

(Kliker.info-Klix)


Image result for pavelic, draza, tudjman, milosevic, karadzic. dodik covic foto


Image result for pavelic, draza, tudjman, milosevic, karadzic. dodik covic fotoJedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932879

Powered by Blogger.ba