Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

13.11.2019.

RUSIJA KORISTI "POGREŠNE" POTEZE EVROPSKE UNIJE DA DESTABILIZUJE BOSNU I HERCEGOVINU


///////////////////////////////


////////////////////////////

///////////////////////////


/////////////////////////

////////////////////////////////

//////////////////////////////

13.11.2019.

BONSKE OVLASTI U TEORIJI I PRAKSI

13.11.2019.

MIRKO ŠAROVIĆ POZVAO SNSD DA RADE U INTERESU ENTITETA RS-E

Šarović pozvao SNSD da rade u interesu RS

Šarović pozvao SNSD da rade u interesu RS
Foto: Vijesti.ba

Imat ćemo istih broj srpskih mjesta u Parlamentu BiH a i SNSD-u će biti ponuđeno da rade u interesu Republike Srpske - kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući inicijativu za odblokiranje rada Parlamenta BiH.

„Nijedno mjesto neće biti uskraćeno nijednom entitetu niti nijednom narodu. Jedna trećina će uvijek biti za predstavnike srpskog naroda i iz Republike Srpske. Mi mijenjamo samo poslaničke procedure jer su ove sad iskorištene za svojevrsnu blokadu Parlamenta i mi želimo to da odblokiramo“, kazao je predsjednik SDS-a.

Šarović je kazao da inicijativa nije pokrenuta zbog SDS-a ili PDP-a već će sve stranke biti ponuđene da popune mjesta u komisijama, prema snazi koju imaju, oni koji su najjači ima će najveći broj pozicija u komisijama, naglasivši da njemu niko ne treba da priča šta je u interesu Republike Srpske ili šta je patriiotski.

„Cilj je da se promoviše rad i da se obezbjede prijeko potrebna sredstva ovoj zemlji a da se prestane sa ovom vrstom manipulacije kojom oni već nekoliko dana uvjeravaju javnost da su u pravu. Izmjenom poslovnika gube se osnovne poluge za zloupotrebe i za blokadu jednog važnog zakonodavnog tijela radi uskostranačkih interesa“ – naglasio je Šarović.

Predsjednik SDSBiH je istakao da je potrebno odblokirati rad Parlamenta jer su važni projekti i obezbjeđena novčana sredstva na čekanju.

„Naš cilj je da Predstavnički dom radi i da odbolikramo preko dvije milijarde KM sredstava, od čega 50 posto za infrastrukturu, ostatak za zaštitu od poplava, za energetsku efikasnost... Od ukupnog iznosa sredstava 50 posto pripada Republici Srpskoj“, kazao je Šarović.

„Evo vidite, jučer na sjednici smo izlglasali novih 100 miliona podrške, namjenjenih prije svega za zaštitu od poplava i regulaciju otpadnih voda a najveći dio ide u Republiku Srpsku. To je pravi interes građana, sve ostalo je klasična manipulacija“, dodao je Šarović.

On nagašava da je važno da Parlament radi i bude kompletan.

„To je jedini cilj naše inicijative. Parlament mora da radi u kriznim vremenima i niko ma koliko veliki i jak bio, ne može to da blokira radi svojih interesa – zaključio je Šarović u saopćenju Sektoru za politiku i medije SDSBiH.(Vijesti.ba )

13.11.2019.

PREDSJEDNIK PDP BRANISLAV BORENOVIĆ: SNSD-OVCIMA JE BOLJE DA NE BLOKIRAJU PARLAMENT I DA POČNU DA RADE

Borenović: SNSD-ovcima je bolje da ne blokiraju parlament i da počnu da rade

Borenović: SNSD-ovcima je bolje da ne blokiraju parlament i da počnu da rade
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je da su potpuno netačni navodi poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, da se smanjuje broj predstavnika iz RS u parlamentarnim komisijama zato...

... što izmjene koje predlažu PDP i SDS podrazumjevaju da poslanici iz RS moraju biti u mnogo više komisija, nego sto je uobičajeno.

-To je zbog odluke SNSD-ovih poslanika i njihovih trabanata da nerade i džabalebare - rekao je Borenović.

Konkretno, kako pojašnjava, svaki poslanik iz Kluba SDS-PDP će morati biti, umjesto u jednoj ili dvije, najmanje u tri-četiri parlamentarne komisije kako bi sačuvali ustavnu poziciju RS, dok se, kako kaže, ostali iz RS ne vrate na mjesta gdje ih je narod izabrao.

-Umjesto što danima šire izmišljotine, nacionalno odgovorno i patriotski bi bilo da dođu u parlament i tamo se bore za interese naroda - poručio je Borenović, poslanicima SNSD-a.

Smatra da je “sramotno da razni neradnici i džabalebaroši drže patriotska predavanja i uz to se javno hvale svojim neradom i javno pozivaju na blokadu, a ne stide se da primaju redovno visoke plaće i uživaju sve parlamentarne privilegije”.

-Vrhunac apsurda i cinizam da ti poslanici-neradnici u javnosti prozivaju nas poslanike iz RS, koji hoćemo da odgovorno radimo svoj posao, opravdamo povjerenje naroda i bar odblokiramo sporazume i velike novce koji su pripremljeni za određene infrastrukturne projekte i u RS i u FBiH - dodao je Borenović, koji je i poslanik u Predstvaničkom domu PSBiH.
(Vijesti.ba / FENA)

13.11.2019.

PIC ODBACIO ZAKLJUČKE NSRS: ENTITET RS-A NEMA PRAVO NA OTCJEPLJENJE


////////////////////////////////

/////////////////////////


////////////////////////////

//////////////////////////

13.11.2019.

DENIS ZVIZDIĆ : BOSNA I HERCEGOVINA JE PRIMJER SUŽIVOTA I TOLERANCIJE


/////////////////////////


////////////////////////

///////////////////////////


//////////////////////////


/////////////////////////////

13.11.2019.

ZAŠTO JE FRANCUSKOM PREDSJEDNIKU EMANUELU MACRONU POTREBNA NEISTINA O BOSNI I HERCEGOVINI

13.11.2019.

ČITAJTE! UČITE! NAUČITE! I PRIZNAJTE

13.11.2019.

OGNJEN KRAUS: NE DOZVOLIMO IZJEDNAČAVANJE USTAŠTVA I ANTIFAŠIZMA

13.11.2019.

OVO JE VIŠNJA AĆIMOVIĆ, UBILA JE 37 BOŠNJAKA: ROĐENA JE SETRA POZNATOG DODIKOVOG TAJKUNA, ZNATE LI GDJE SE SADA NALAZI?

OVO JE VIŠNJA, UBILA JE 37 BOŠNJAKA: Rođena je sestra poznatog Dodikovog tajkuna, znate li gdje se sada nalazi?

Interpol je raspisao tjeralicu za Višnjom Aćimović, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Vlasenici.


OVO JE VIŠNJA, UBILA JE 37 BOŠNJAKA: Rođena je sestra poznatog Dodikovog tajkuna, znate li gdje se sada nalazi?
OVO JE VIŠNJA AĆIMOVIĆ

Sud BiH je u februaru 2017. godine potvrdio optužnicu protiv Višnje Aćimović zbog optužbe da je zajedno s više naoružanih pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) učestvovala u ubistvima 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti počinjenim početkom juna 1992. na lokalitetu Mračni dol, u neposrednoj blizini logora Sušica.

Kako stoji u optužnici, muškarci su na to mjesto dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade Suda u Vlasenici.

Prema Tužilaštvu BiH, Aćimović je iz vatrenog oružja strijeljala muškarce koji su bili svega nekoliko metara udaljeni od autobusa.

Tijela su pronađena i ekshumirana 2000. na istom mjestu gdje su žrtve strijeljane. 

Aćimović je državljanka Bosne i Hercegovine i Srbije, gdje je i nastanjena, a sestra je aktualnog načelnika Općine Vlasenica i bivšeg zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republike Srpske Miroslava Miće Kraljevića.

Kraljević je bio zapovjednik tzv. Specijalne policijske jedinice, čiji su pripadnici silovali, pljačkali, ubijali i zatvarali vlaseničke Bošnjake.

Iako je prošlo četvrt stoljeća i iako je njegovo ime često spominjano na haškim i suđenjima pred Sudom Bosne i Hercegovine, Kraljević nije odgovarao za ono što je činio u ljeto 1992. godine.

///////////////////////////

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932905

Powered by Blogger.ba