Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.09.2019.

STIGLA AUSTRIJSKA ČETA NA VJEŽBU EUFOR-A "BRZI ODGOVOR 19"

Stigla austrijska četa na vježbu EUFOR-a "Brzi odgovor 19"

Stigla austrijska četa na vježbu EUFOR-a "Brzi odgovor 19"
Foto: EUFOR
U bazu Butmir na najveću godišnju vježbu EUFOR-a "Brzi odgovor 19" danas je stigao dio austrijske rezerve EUFOR-a, sastavljen od više od 100 austrijskih vojnika iz 6. brdske brigade.

Austrijsku četu dočekao je zapovjednik Multinacionalnog bataljona EUFOR-a pukovnik Manfred Leitner.Pukovnik Manfred Leitner izjavio je: "Brzi odgovor 2019' održavat će se širom Bosne i Hercegovine. Vježbe koje smo za njih pripremili predstavljat će izazov za različite čete, međutim sve snage koje dolaze u zemlju dobro su obučene i s nestrpljenjem očekujem da vidim kako će se snalaziti sa scenarijima".

Austrijski vojnici pridružuju se ostalim elementima rezervnog kontingenta EUFOR-a iz Bugarske, Mađarske, Rumunije i Ujedinjenog Kraljevstva, koje zajedno čine samo mali dio ukupnih rezervnih snaga koje EUFOR može pozvati.Ova vježba predstavlja godišnju provjeru sposobnosti EUFOR-a da brzo pojača svoje snage u BiH, koristeći dio svojih rezervnih snaga koje se u stanju visoke spremnosti nalaze u partnerskim državama. Vježba će se održati u saradnji sa vlastima BiH, Oružanim snagama BiH i agencijama za provođenje zakona na lokacijama širom BiH od 7. do 11. oktobra 2019. godine.


(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76396911

Powered by Blogger.ba