Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

24.09.2019.

POSLANIK NEBOJŠA VUKANOVIĆ: ZAŠTO MILORAD DODIK NIJE OTIŠAO NA MANJAČU DA ZAUSTAVI VOJNU VJEŽBU NATO-A?

Pitanje poslanika Vukanovića : Zašto Dodik nije otišao na Manjaču da zaustavi vojnu vježbu NATO-a?

Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović rekao je da vlast u RS pokušava žandarmerijom da „zamaže oči“ javnosti, nakon što su odustali od rezervnog sastava policije.

 „Rezervnog sastava policije nema, a vlast u RS kako to ne bi prikazala kao kapitulaciju, onda je jednicama za podršku promijenila naziv u žandarmeriju.

Kupili su im i nove uniforme, što im dobro dođe da se neko ‘masno ugradi’ u taj tender. I s druge strane, mažu narodu oči da je RS jaka i snažna i da ima najbolje snage policije“, ustvrdio je on. Vukanović dodaje da je u policiju RS uloženo desetine miliona KM, a nijedan korumpirani političar, sudija ili druga javna ličnost nije završila iza rešetaka.

„Šta će nama hiljade obučenih policajaca s ko zna kakvom opremom, ako oni služe za hapšenje žena na pijaci, koje prodaju cigarete bez akcizne markice. Policija treba da hapsi krupne kriminalce i mafijaše, koji su razorili RS, a ne da izvodi predstave za narod“, kazao je.

Kako javlja Fena istakao je i da vlast, postrojavanjem jednice žandarmerije pri MUP-u RS, na jedan način želi i da zastraši narod od bilo kakvog bunta.

„Pokazuju time da je MUP RS-a spreman da razbije bilo kakve demonstracije, kao što je to radio prošle godine“, istakao je Vukanović. Podsjetio je da je prošle godine u ovo vrijeme lider SNSD-a Milorad Dodik govorio kako će okupiti 30.000 ljudi da zaustavi vojne vježbe NATO-a na Manjači, jer će se tamo koristiti osiromašeni uranijum te optuživao predstavnike RS u institucijama BiH da su izdajnici i NATO sluge, koje dozvoljavaju te vojne vježbe.

„Očekivao sam da te jedinice žandarmerije, zajedno s predstavnicima SNSD-a i Miloradom Dodikom, umjesto današnjeg postrojavanja, odu na Manjaču i da blokiraju NATO snage, te da spriječe vojne vježbe…“, ustvrdio je Vukanović.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88946378

Powered by Blogger.ba