Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

06.09.2019.

HS PITA MILORADA DODIKA: DA LI VAM U ANP-U SMETA DIO KOJI GARANTUJE MIR

HS pita Dodika: Da li vam u ANP-u smeta dio koji garantuje mir

HS pita Dodika: Da li vam u ANP-u smeta dio koji garantuje mir
Foto: Vijesti.ba

Povodom isteka roka predviđenog sporazumom trojke o formiranju vlasti, oglasili su se iz Hrvatske stranke BiH.Saopštenje prenosimo u cjelini:

"Istekao rok za formiranje vlasti ali nikako da istekne rok onima koji haraju i pljačkaju ovom zemljom!

Do kada ćemo naivno slušati o novim dogovorima i rokovima a za koje unaprijed znamo da se neće ostvariti. Jesmo li bas svi zapali u krizu morala, beznađa i apatije da nismo u stanju da se pokrenemo i zauvijek zaustavimo one koji ovu zemlju čvrsto drže u okovima, prikovanom za dno dna, gdje vlada kriminal, mito, korupcija, nepotizam, stranački i osobni interesi. Zar ćemo ponovno slušati i čekati nove dogovore dok nam mladi odlaze i dok nam propadaju poduzeća koja se godinama bezobzirno pljačkaju od „legitimnih“ predstavnika u vlasti a koji peru ruke od svega. Perući ruke od svojih nedjela ipak ostaju tragovi u obliku vila i nekretnina, skupocjenih automobila i drugih užitaka koje priskrbljuju sebi i svojim istomišljenicima. Kažu da vrijeme liječi, da će izbrisati i odnijeti sve u zaborav, imamo li vremena za čekanje koliko imaju ova tri bezvremenska jahača apokalipse.

Gospodine Dodik, ANP je skraćenica (Ajd’ ne pi…) koja vam poručuje prestanite više!!!. Kukali ste i branili knjiženje vojne imovine na državu BiH a sada kada to više nije uvjet vi tražite nove razloge za zaustavljanje reformi koje ovu zemlju treba da postave na sigurne noge pod okrilje NATO saveza, koji treba da osigura trajni mir jednako za sve i da nas zaštiti od lažnih obećanja kako mi, vi ili oni nećemo napasti vas, nas ili njih. Knjiženje vojne imovina na državu BiH niti u kojem slučaju nije značilo da je BiH u NATO savezu baš kao što i slanje prvog ANP-a nema to značenje.

Što to kaže ANP; „Polazeći od potrebe očuvanja trajnog mira, sigurnosti i stabilnog demokratskog i sveukupnog državnog razvoja, kao i uključivanja Bosne i Hercegovine u suvremene europske, političke, ekonomske i sigurnosne integracijske tokove… Opredjeljenje BiH je pristup i ulazak u euroatlantske integracije. Realizacija reforme i unaprjeđenja policijskog i pravosudnog sustava i strukture ostaju prioritet BiH i usmjereni su ka jačanju vladavine prava i unutarnje sigurnosti… BiH je opredijeljena da jača svoje kapacitete i nastavi borbu protiv svih sigurnosnih izazova, a posebno terorizma, organiziranog kriminala, korupcije i zlouporabe narkotika. Buduće djelovanje sigurnosnih agencija u BiH biti će usmjereno i na preventivne i represivne aspekte borbe protiv kriminala.“

Gospodine Dodik, koji dio iz ovog malog isječka ANP-a vam najviše smeta, da nije možda unaprjeđenje policijskog i pravosudnog sustava ili borba protiv organiziranog kriminala i korupcije ili vam možda smeta mir, sigurnost i stabilnost demokratski uređene BiH, na čijem ste čelu. Svi oni koji smatraju da se ANP koristi za ucjene i opstrukcije jednako su uplašeni reformi koje predstoje ovoj zemlji a koje su, na njihovu žalost, nezaustavljive".


(Vijesti.ba)

 

06.09.2019.

ŽELJKO KOMŠIĆ : BiH OSTAJE PRIVRŽENA EU PO PITANJU KRIMA, MILORAD DODIK IZNOSI LIČNE STAVOVE////////////////////////////


////////////////////////////


//////////////////////////

06.09.2019.

PROF.DR. SENADIN LAVIĆ : BOSNA, BOŠNJACI I BOSANSKI IDENTITET

06.09.2019.

GOJKO BERIĆ : TUČA U BALKANSKOJ KRČMI

06.09.2019.

ZAŠTO DRŽAVNI VRH RH NE VIDI PROUSTAŠKE BATINAŠE?

06.09.2019.

PROŠIRENJE EU ŠTITI BALKAN OD RUSKOG UTICAJA

06.09.2019.

GRIGORIADIS : KINI NIJE U INTERESU ULAZAK ZAPADNOG BALKANA U EU

06.09.2019.

NENAD ČANAK OTVORENO PROZVAO ALEKSANDRA VUČIĆA: PRESTANITE FINANSIRATI REŽIM MILORADA DODIKA !

Nenad Čanak otvoreno prozvao Vučića : Prestanite finansirati režim Milorada Dodika !


Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pozvao je danas vlast u Srbiji da prestane sa finansiranjem režima Milorada Dodika i ocijenio da građani Vojvodine i Srbije i dalje plaćaju cijenu nacionalističke politike koja služi kao paravan za lično bogaćanje, prenosi novinska agencija Beta.

Ne želimo više da plaćamo cijenu politike kojoj nisu bitni građani već teritorije i koji nacionalizam već bezmalo 30 godina koriste kao paravan za pljačku i enormno lično bogaćenje. Vojvodini i Srbiji je potrebna suštinska politička alternativa, koja će jasno promovisati euroatlantske i gradjanske vrijednosti. LSV će sve učiniti da pomogne u formiranju takve alternative”, naveo je Čanak u saopćenju za javnost.

On je upitao Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić koliko je ove godine novca poreskih obveznika Srbije izdvojeno za finanasiranje režima Milorada Dodika u Banjaluci.

Čanak je naveo da je Dodikov entitetski premijer Radovan Višković izjavio da će Srbija dati 25 miliona eura za podršku u budžetu tog manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

“Da stvar bude gora, čini se da je to samo jedan dio sredstava koji poreski obveznici Srbije izdvajaju, da bi Dodikovo igranje ruskog nosača aviona na Balkanu moglo da bude finansijski održivo. Da li to znači da i Vlada Srbije podržava politiku destabilizacije Balkana?“, upitao je on.

Dodao je da, dok Vlada Srbije poklanja Dodiku 25 miliona eura, građani “nekade bogate a centralizmom i velikosrpskom politikom uništene Vojvodine” muku muče sa ostvarivanjem elementarnih potreba, navodeći da tako Zrenjaninci već 15 godina nemaju pijaću vodu, a svega devet opština u Vojvodini ima ispravnu vodu za piće u svojim vodovodima.

Čanak je naveo da je “bosanski entitet RS odavno doživio finansijski bankrot zbog nezapamćenog kriminala i korupcije klike oko Milorada Dodika“, te da je drugi faktor za finansijski kolaps “izolacija u koju je svojim separatizmom i profašističkim ratnohuškačkim igrama Dodik bacio cijeli entitet i sve građane”.

“Pokušavajući da razori i unazadi državu Bosnu i Hercegovinu, igrajući se vatrom, Dodikov režim je najviše unazadio, opljačkao i osiromašio stanovnike vlastitog entiteta. RS je tako postala region sa najvećom stopom iseljavanja u Europi“, kazao je Čanak, prenosi novinska agencija Beta.

Sve to, prema njegovim riječima, ne bi bilo problem Srbije i njenih građana “da upravo ovakvu rizičnu, ratnohuškačku i separatističku politiku Milorada Dodika ne finansiraju poreski obveznici Srbije, stalnim dotacijama Vlade Srbije u budžet RS“.

Čanak je podsetio da je Srbija država sa najmanjim privrednim rastom u regionu i Europi, kao i, uz Sjevernu Makedoniju, sa najnižim platama i penzijama u regionu, te da je posljednje što joj je potrebno da finansira bilo čije velikodržavne ideje i pogubne projekte koji su devedesetih godina 20. vijeka završili u moru krvi, genocidu i teškim ratnim zločinima.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89214260

Powered by Blogger.ba