Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

02.09.2019.

VAŽNO INTENZIVIRATI DIJALOG I KOMUNIKACIJU

Važno intenzivirati dijalog i komunikaciju

Važno intenzivirati dijalog i komunikaciju
Foto: FENA
U vrijeme sve snažnijih ataka na milenijsko tkivo bosansko-hercegovačkog društva, zajedničkog života i dobrih komšijskih odnosa važno je intenzivirati dijalog i komunikaciju.

Istaknuto je to danas tokom sastanka gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i fra Ive Markovića, osnivača hora Pontanima i uglednog profesora Franjevačke teologije.

Sastanku su prisustvovali i dogradonačelnik Ivica Šarić te prof. dr. Ivo Komšić i gost fra Ive Markovića, ugledni kompozitor iz Švicarske Fortunat Frölich.

Gradonačelnik Skaka poručio je da Grad Sarajevo izuzetno cijeni ulogu franjevaca ne samo kroz historiju, nego i u današnje vrijeme te je izrazio podršku posebno radu fra Ive Markovića.

Razgovarano je i o intenziviranju saradnje te ulozi Sarajeva, grada koji svjedoči da različitosti donose civilizacijsko bogatstvo.

- U Bosni i Hercegovini i u Sarajevu ne može niko nadvladati nikoga, ovdje jedino zajednički možemo graditi budućnost - rekao je Skaka, saopćila je Stručna služba gradonačelnika.

Fra Ivo Marković je naglasio da će tu poruku podrške prenijeti svim franjevačkim institucijama te je zahvalio za poziv. Ukazano je i na značaj obilježavanja godišnjice Ahdname, kao vrijednog artefakta kulturne baštine BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949784

Powered by Blogger.ba