Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.08.2019.

DRAGAN ČOVIĆ JE SLJEDBENIK BOBANOVE POLITIKE, FEDERALNA JEDINICA UGROZILA BI HRVATE U BiH

Čović je sljedbenik Bobanove politike, federalna jedinica ugrozila bi Hrvate u BiH

Čović je sljedbenik Bobanove politike, federalna jedinica ugrozila bi Hrvate u BiH
Vlaho Orepić / Vijesti.ba

Svako zalaganje za Čovićevu federalnu jedinicu u BiH posljedica je potrebe hrvatskih političara za glasovima koji proizlaze iz lažnih prebivališta građana BiH hrvatske nacionalnosti u Hrvatskoj, a koje Čović, po zasluzi, dijeli svojim 'podanicima' u RH.

Naveo je ovo, između ostalog, u objavi na svom Facebook profilu Vlaho Orepić, zastupnik u Saboru Hrvatske i predsjednik stranke Nova politika.

Orepićevu objavu prenosimo u cjelosti:

Jučer je g. Grmoja objavio jednu motivacijsku izjavu koja sadrži veliku logičku pogrešku i još veću opasnost za hrvatski narod u BiH. Citiram: „…dajem potpunu političku podršku hrvatskoj federalnoj jedinici u BiH te borbi našeg naroda za istinsku ravnopravnost. MOST je i do sada dosljedno podržavao i maksimalno pomagao težnje Hrvata u BiH za postizanjem pune konstitutivnosti i ravnopravnosti.“

Iz ove izjave neoprezan čitatelj može zaključiti kako je hrvatska federalna jedinica uvjet ravnopravnosti hrvatskog naroda te njegovoj konstitutivnosti i ravnopravnosti. A u biti je ugroza.

Svako zalaganje za federalnu jedinicu dr. Čovića u BiH je posljedica potrebe hrvatskih političara za glasovima koji proizlaze iz lažnih prebivališta građana BiH hrvatske nacionalnosti u RH, a koje dr. Čović, po zasluzi, dijeli svojim 'podanicima' u RH.

Kome bi mi to trebali ostaviti više od dvije trećine Hrvata u BiH koji nisu obuhvaćeni tom federalnom jedinicom? Hoćemo li ih “humano” preseliti kao što su neki nekad planirali!?

Dr. Čović je sljedbenik politike pokojnog Mate Bobana i njegovog 'jata'. Politike koja se je odrekla hrvatske Posavine u korist “Republike Srpske” i to u dogovoru s Karadžićem kojem su htjeli omogućiti i izlazak na more, tj. predati mu dio Konavala. Hvala Bogu, bar s Konavlima nisu uspjeli, niti će.

Politici koja, na prevari s glasačkim pravima koji proizlaze iz lažnih prebivališta u RH, utječe na ishode izbora u RH i na taj način ucjenjuje izvršnu vlast u RH. Korisnici tog prevarantskog izbornog potencijala, uz HDZ i SDSS, neki su i drugi političari i stranke.

Suverenitet hrvatskog naroda u BiH je neupitan i neotuđiv, a konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH je neosporna. Za razliku od ostalih, vlastitim, sebičnim interesima motiviranih političara, smatram kako se hrvatska prava i interesi u BiH trebaju štititi u suradnji s ostalim konstitutivnim i svim drugim narodima u BiH, a ne politikom koja se zasniva na ratnom plijenu i prevari.

Politiku ratnog plijena s prezirom odbacujem kao i sve politike koje se na nju oslanjaju, s koje god strane dolazile.

Moj cilj je doprinijeti miru i zajedništvu u BiH, kao suverenoj i neovisnoj državi u skladu s opće prihvaćenim humanim i etičkim načelima. A to je i u interesu velike većine građana RH.

Politiku sukobljavanja, razdvajanja i međusobnog udaljavanja triju konstitutivnih naroda i triju konfesija iz istog monoteističkog, abrahamskog izvora smatram barbarskim, anticivilizacijskim i prevarantskim djelovanjem protiv mira na ovim našim životnim prostorima. Zato ću se protiv takvih politika zalagati svim političkim i pravnim sredstvima.

A za razliku od onih koji takvu politiku promoviraju, ja sam interes hrvatskog naroda u BiH branio točno kad je, gdje je i kako je trebalo. Za vrijeme Domovinskog rata, dok su kojekakvi Bobanići i Čovići 'hapali' na sve strane.

Dosta je više politika lopovluka i prevare pod krinkom zaštite nacionalnih interesa i vjere!

Dosta je vaše 'zaštite' koja za vas znači 'sa štitom', a za nas sve ostale 'na njemu'!

 

30.08.2019.

ZASTUPNICA EU ŽELJANA ZOVKO ODALA POČAST RATNIM ZLOČINCIMA I PROPALOJ TVOREVINI HERCEG-BOSNI - OVO JE JOŠ JEDAN DOKAZ DA U HRVATSKOJ VLADA FAŠIZAM A EU NA SVE TO ĆUTI


//////////////////////////


///////////////////////////


/////////////////////////////

30.08.2019.

OD POVELJE KULINA BANA 830 GODINA

30.08.2019.

DIREKTOR IFIMES-A DR. ZIJAD BEĆIROVIĆ: KRIZA U BiH MOŽE DOVESTI DO INTERVENCIJE MEĐUNARODNOG FAKTORA

Direktor IFIMES-a Zijads Bećirović : Bećirović: Kriza može dovesti do intervencije međunarodnog faktora


Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane doc. dr. sci. Zijad Bećirović komentirao je za Vijesti.ba sjednicu Predsjedništva BiH.
 
Podsjećamo, jučerašnja sjednica je otkazana nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povukao zahtjev za imenovanjem Zorana Tegeltije za mandatara za sastav novog Vijeća ministara. Prethodno su druga dvojica članova Željko Komšić i Šefik Džaferović kazali kako neće podržati Tegeltiju sve dok se ne potpiše ANP.
 
“Milorad Dodik je želio da postignuti sporazum čelnika SNSD-a, SDA i HDZ-a prođe bez veće pažnje javnosti. Tako bi prošao i ANP. Međutim, politika je transparentna i javna djelatnost i naravno da to nije bilo moguće”, kaže Bećirović.
 
Nakon otkazane sjednice Dodik je najavio blokade, pa čak i povlačenje entiteta RS iz Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje (UIO)…
 
“Nastavit će se jačanje intenziteta krize što može dovesti do intervencije međunarodnog faktora, a ne zaboravimo da su u Bosni i Hercegovini prisutne i međunarodne vojne snage, koje mogu intervenirati u bilo kojem dijelu BiH”, smatra Bećirović.
 
Bećirović se pita da li je sada uopšte moguće vratiti se u neke normalne okvire kada je u pitanju politička kriza u BiH.
 
“Otišlo se predaleko i oni koji su otišli predaleko sada bi da se vrate u koliko toliko normalne okvire bez posljedica. Pitanje je da li je to moguće?”, zaključio je Zijad Bećirović.
30.08.2019.

DRAGAN BURSAĆ : "FAŠIZAM SE U BH. ENTITETU RS-U PRIMIO": OVO JE ZVANIČNI UDžBENIK U RS-U I ONDA SE ČUDIMO ŠTO FAŠIZAM BUJA

"FAŠIZAM SE U RS-u PRIMIO": Dragan Bursać: "Ovo je zvanični udžbenik u RS-u i onda se čudimo što fašizam buja"

Oficijelni pokret otpora su četnici Dražini, a partizani dođu kao usputna stanica, pa ako ih se neko sjeti, sjeti se.Image result for "FAŠIZAM SE U RS-u PRIMIO": Dragan Bursać: "Ovo je zvanični udžbenik u RS-u i onda se čudimo što fašizam buja"

Piše: Dragan Bursać

Zvanični udžbenik istorije za deveti razred u RS-u. I onda se čudimo što fašizam buja.Oficijelni pokret otpora su četnici Dražini, a partizani dođu kao usputna stanica, pa ako ih se neko sjeti, sjeti se.

Misija uspjela, reforma uspjela, fašizam se primio, a djeca bez pitanja trajno oštećena.

I da, kad smo kod teme antifašizma, ali i revizije povijesti iz Drugog svjetskog rata, obavezno zapratite Boro Glisic, živu enciklopediju, čovjeka koji ima vjerovatno najviše podataka o saradnji četnika i ustaša sa okupatorima.

Ovaj čovjek, na ovoj mreži radi posao vrjedniji od svih srpskih istoričara zajedno, a podaci i artefakti koje posjeduje nemjerljivo su bitni za sve nas.

Slobodno mogu reći da sam sretan što poznajem ovu gromadu od čovjeka!

/////////////////////////////


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88945963

Powered by Blogger.ba