Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

16.04.2019.

ŽELJKO KOMŠIĆ O GODIŠNJICI ZLOČINA U AHMIĆIMA I TRUSINI

Željko Komšić o godišnjici zločina u Ahmićima i Trusini

Željko Komšić o godišnjici zločina u Ahmićima i Trusini
Željko Komšić

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je saopćenje za javnost povodom obilježavanja godišnjice zločina u Ahmićima i Trusini.

- Zločini počinjeni u Ahmićima i Trusini na današnji dan ostaju kao trajna opomena svima nama. Tragedije poput ovih više nikada i nigdje  ne  smiju se dogoditi. Sa moralnog, ljudskog i vojničkog stanovišta, ubijanje civila i ratnih zarobljenika predstavlja zločin najvišeg stepena.
 
Dijelim bol sa porodicama žrtava zločina počinjenih u Ahmićima i Trusini, i molim sve građane Bosne i Hercegovine da sa saosjećanjem i empatijom pristupaju sjećanju na ono što se dogodilo. Nevine žrtve su bile naše komšije, sugrađani.

Zločini koji su počinjeni ostat će neizliječena rana, ali je krajnje vrijeme da kao društvo pogledamo istini u oči i krenemo dalje.

Smatram da pravomoćne presude  sudova za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini moraju biti osnov za ponašanje, kako vlastima tako i svima drugima.  Zločini počinjeni u ime jedne skupine ne mogu se pravdati zločinima druge etničke skupine, jer za zločin nema opravdanja. Ne smijemo dopustiti da razni glorifikatori zločina, miljenici zločinaca, i dalje budu nositelji društvenih procesa, naveo je Komšić.

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949803

Powered by Blogger.ba