Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

11.04.2019.

MILORAD DODIK NEPOVRATNO KRENUO STAZAMA RADOVANA KARADžIĆA - GDJE JE SADA EVROPSKA UNIJA KOJA KRITIKUJE BOŠNJAKE ZA MALE GREŠKE A DOZVOLJAVA DODIKU I ČOVIĆU DA RAZBIJAJU SUVERENU I NEZAVISNU BOSNU I HERCEGOVINU

GS: Milorad Dodik nepovratno krenuo stazama Radovana Karadžića

GS: Milorad Dodik nepovratno krenuo stazama Radovana Karadžića
Foto: Vijesti.ba

Građanski savez (GS) smatra da nepojavljivanje zastupnika SNSD-a na sjednici PS BiH na kojoj se trebala rješavati akutna migrantska kriza je samo još jedan dokaz da Milorad Dodik najozbiljnije planira prozvesti krizu nesagledivih posljedica po cijelu zemlju.

Dok njegovi trabanti izmišljaju razloge za uspostavljanje rezervnog sastava MUP-a RS, Milorad Dodik svjesno opstruira institucionalna rješenja migrantskog vala koji je zahvatio našu zemlju. Uslijed nedolaska SNSD poslanika na hitnu sjednicu PS, onemogućen je jedinstven odgovor Bosne i Hercegovine na izražen sigurnosni i humantarni problem sa kojim se kao društvo i država moramo uhvatiti u koštac.

Građanski savez ovom prilikom upozorava javnost da Milorad Dodik planira iskoristiti nemogućnost adekvatne reakcije države BiH na migrantski val kako bi uslijed nerješavanja sigurnosnog aspekta migrantske krize opravdao formiranje rezervnog sastava MUP-a RS koji je planiran da postane pješadija RS-a u budućem scenariju odvajanaja RS-a od BiH.

Građanski savez podsjeća da je još prošle godine upozoravao na nesrazmjerno veliku nabavku oružja za potrebe MUP-a RS, te na izvođenje specijalnih jedinica MUP-a RS sa borbenim vozilima na entitetske granice na što je šira domaća i međunarodna javnost ostala nijema.(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74373781

Powered by Blogger.ba