Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

06.04.2019.

RATNI DNEVNIK IZ SARAJEVA : "PROKLETI, ZAŠTO NAS UBIJATE?"

06.04.2019.

POSTOJE DOKAZI DA JE SLOBODAN MILOŠEVIĆ KONTROLIRAO CRVENE BERETKE, ŠEŠELJEVCE, ARKANOVCE I ŠKORPIONE

06.04.2019.

BOGIĆEVIĆU, TOPIĆU I SMAJLOVIĆU DODIJELJENE ŠESTOAPRILSKE NAGRADE GRADA SARAJEVA

06.04.2019.

SRBIJA NE MOŽE U EU NI 2025. GODINE

Srbija ne može u EU ni 2025. godine

Srbija ne može u EU ni 2025. godine
Foto: europeanwesternbalkans.rs
Srbija neće postati članica Evropske unije ni 2025. godine – to misli devet od dvanaest kandidata francuskih političkih partija na predstojećim evropskim izborima.

Pooštrena izborna retorika, ali i potvrda da Francuska neće biti blagonaklona prema budućem proširenju EU, poruka je koja stiže iz Pariza.

Pristupanje Srbije Evropskoj uniji – za ili protiv, tako je glasilo pitanje upućeno dvanaestorici kandidata za evropske poslanike koji su u televizijskoj debati „L’Émission politique“ francuske državne televizije građanima predstavljali svoje programe za evropske izbore u maju. Devet crvenih tastera, dva zelena i jedan uzdržan, rezultat je koji bi znake za uzbunu trebalo da uključi u Beogradu. Jedina dva kandidata koji su se izjasnili da Srbiju vide u EU do 2025. jesu kandidat opozicione Socijalističke partije i kandidat centrističke partije Unija demokrata i nezavisnih. Doduše, ovakav rezultat ne treba da čudi s obzirom na to da iz Francuske u posljednje vrijeme glasno govore – Srbija i Zapadni Balkan neće u EU tako brzo i tako lako.

„Podržaću proširenje samo ako prvo bude produbljivanja i reforme naše Evrope. Ne želim da se Balkan okrene Turskoj ili Rusiji, ali ne želim da EU, koja danas teško funkcioniše sa 28, a sutra sa 27 članica, odluči da može da primi nove članice po istim pravilima“, riječi su kojima se Makorn još prije godinu dana obratio poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu.

(N1, 17. 04. 2018. godine)

Među onima koji su se u debati izjasnili protiv Srbije u EU bila je kandidatkinja vladajuće stranke predsjednika Emanuela Makrona i bivša minsitarka za evropske poslove Natali Loazo koja je u martu bila u posjeti Beogradu. Predsedniku Aleksandru Vučiću i tada je prenijela sličnu poruku.

„Sadašnje stanje Evropske unije ne omogućava nova pridruživanja u zadovoljavajućim uslovima, kako za Evropsku uniju tako i za nove države koje bi joj se pridružile“, istakla je Loazo u intervjuu za Politiku i dodala da Srbija jeste daleko odmakla na putu ka članstvu, ali da Francuska, kao pravi prijatelj, mora da kaže istinu.

(RTS, 04. 03. 2019. godine)

Ta istina, prema mišljenju političkog analitičara iz Fondacije za otvoreno društvo i člana BiEPAG-a Srđana Cvijića, dio je pooštrene predizborne retorike.

“Francuski stav proizilazi iz činjenice da Balkan za Francusku u geopolitičkom smislu nije prioritetan, te nije ni vrijedan rizika na unutrašnjem političkom planu. Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da građani Francuske uglavnom ne podržavaju proširenje pa shodno tome ni političari ne žele da plivaju uzvodno”, kaže Cvijić za EWB.

Upravo posljednje istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela britanska agencija “YouGov”, urađeno u sedam evropskih država (Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Švedska, Norveška, Finska i Danska), pokazalo je da su Francuzi najskeptičniji kada je buduće proširenje u pitanju. Čak 52 odsto ispitanika iz Francuske ne želi Srbiju u Evropskoj uniji.

Nerazvijena demokratija, rasprostranjena korupcija i percepcija da nove članice “otimaju” radna mjesta Francuzima, samo su neki od razloga za ovakav stav francuskog javnog mnjenja, objašnjava Cvijić i dodaje da to Srbiji svakako neće pomoći da napreduje ka EU.

Međutim, Srbija nije jedina zemlja kojoj je od politike “štapa i šargarepe” ostao samo štap. Naime, Evropska komisija dala je obećanje Sjevernoj Makedoniji i Vladi Zorana Zaeva, da će, ukoliko riješi spor oko imena države sa Grčkom, kao nagradu, dobiti otvaranje pristupnih pregovora. No, nakon što je rješenje za ime pronađeno, iz Evropske unije, odnosno Francuske, počeli su da stižu upozorenja da pregovori ipak neće početi kao što je to ranije obećano.

Nedosljednost i nespremnost EU da ispuni obećano u slučaju Sjeverne Makedonije, prema mišljenju stručnjaka za Balkan sa Katoličkog instituta u Parizu Luika Tregure, lako može uticati i na riješavanje kosovskog pitanja.

“Ako Francuska nastavi da blokira otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom nakon što je Zaev uspio da promijeni ime države, ne vidim razlog zašto bi Vučić i dalje vjerovao da će prema njemu EU imati drugačiji odnos. Vučiću, i ovako, nije u kratkoročnom interesu da riješi pitanje Kosova, već da to odloži do kraja procesa integracije”, smatra Tregur.

Dodaje i da ljudi i vlade u regionu nisu glupi i da vide koje su realne okolnosti što se budućeg proširenja tiče.

“Lokalni poliitčari mogu pomisliti da, ukoliko želite privući pažnju i dobiti nešto, bolje je dizati tenzije nego biti posvećen radu na procesu”, upozorav Tregur.

Međutim, čini se da, odlučili se balkanski političari da budu psolušni ili neposlušni đaci, šargarepa će, bar u narednom periodu, ostati skrivena u evropskom džaku. Devet “ne” za Srbiju u EU došlo je kao hladan, ali ne i iznenadan, tuš. Zapravo, potvrdilo je ono što već godinu dana niko na Balkanu ne želi da čuje – proširenje Unije je među građanima EU nepopularno, a niko od evropskih političara nije spreman da postane žrtva tog političkog rizika.

(Vijesti.ba / europeanwesternbalkans.rs)

06.04.2019.

SKULPTURA 'KENTAUROMAHIA' ALME SULJIĆ - PODSJETNIK NA OPSADU SARAJEVA

Skulptura 'Kentauromahia' Alme Suljević - podsjetnik na opsadu Sarajeva

Skulptura 'Kentauromahia' Alme Suljević - podsjetnik na opsadu Sarajeva
Foto: FENA - Vijesti.ba

Skulptura „Kentauromahia Re/Born“ umjetnice Alme Suljević obišla je Sarajevo, za njegov rođendan i još jednom podsjetila na period rata 1992/95.godine.

Kinetička skulptura Kentauromahia, nastala je za vrijeme najduže opsade Sarajeva, u periodu 1993/94, to je bio znak otpora i odgovora agresoru.

Sa ove prostorno-vremenske distance od 25 godina, Suljević kaže da na žalost, nisu epohalne vojne uspjehe napravili, „ali s drugog aspekta, sve su to bili civili koji su se branili, "nisu bili vojska, bili su neka vrsta naše policije koja je davala otpor okupiranog Sarajeva“.

- Međutim, jedna zbilja meni važna, meni kao umjetnici, kao nerealizirane majke čije je dijete nerođeno je ubijeno, ali nije samo moje ubijeno -  ja pitam akademsku zajednicu, teologe, psihologe, zar samo 1.601 dijete je ubijeno i je li je iko izbrojao svu onu djecu iz silovanih djevojčica, vađenu u devetom mjesecu. Koliko je to hiljada djece poginule u Sarajevu – kaže umjetnica.

Van svake razumne sumnje, dodaje, čovjek gubi razum, jer postoje stvari koje su neiskazive ljudskim govorom.

- Moja skulptura 'Kentauromahia' je spomenik civilnom otporu grada. Jer ako se nešto epohalno dogodilo, onda nešto što je epskog nivoa smo mi sa kanisterima vode. I moramo nešto mijenjati, a sada to mogu slobodno da kažem - u svijesti bosanske nacije. Mi imamo bosansku naciju i moja „Kentauromahia“ je bosanski duh – kaže Suljević.

Podsjeća da je akademik Tvrtko Kulenović kazao da je „vrhunac stvaralaštva okupiranog Sarajeva skulptura  „Kentauromahia'“.

Građani Sarajeva, brojni turisti su s velikim interesovanjem pratili skulpturu koja je instalirana na tramvaju, kojeg su radnici preduzeća Gras za ovu priliku prilagodili.

Kao umjetničko djelo predstavljena je i 4. augusta 1994. godine u prostoru KJKP GRAS. 

Alma Suljević je savremena bosanskohercegovačka umjetnica. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu -Odsjek kiparstvo i postdiplomski studij savremene filozofije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Od 1997. godine radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

(Vijesti.ba / FENA)

06.04.2019.

MONOGRAFIJA O HAJRUDINU KRVAVCU, PRVA KNJIGA O JEDNOM BH.REDITELJU

Monografija o Šibi Krvavcu, prva knjiga o jednom bh. reditelju

Monografija o Šibi Krvavcu, prva knjiga o jednom bh. reditelju
Foto: FENA - Vijesti.ba

Velika zaostavština za ljude koji znaju da cijene, kazala je za monografiju o bh. filmskom autoru Hajrudinu Šibi Krvavcu njegova supruga Ešrefa.

Monografija je predstavljena večeras u Sarajevu, u okviru aktivnosti obilježavanja Dana grada Sarajeva, 6. aprila.

- Ovo za mene znači jako puno, ali i za Sarajevo, pogotovo mlade ljude - rekla je Krvavac.

Većinu materijala za monografiju dala je ona, a kaže da je gotovo sve članke iz novina o svom suprugu sačuvala, ali i fotografije i druge materijale koji su govorili o njemu i njegovom angažmanu.

Predstavljanju monografije prisustvovao je i hrvatski glumac Igor Galo, koji je sarađivao sa Šibom.

- Čarobnjak. Čovjek koji je znao s kim radi i koga uzima. Bio je stručnjak koji je apsolutno znao zašto nekoga uzima - istakao je Galo.

Monografija o Šibi Krvavcu je prva knjiga o jednom bh. reditelju i rijetka knjiga o bh. kinematografiji. Rad je urednika Nebojše Jovanovića.

Danas je  u okviru obilježavanja Dana grada Sarajevo, svečano otvoren i Muzej "Valter brani Sarajevo", posvećen kultnom istoimenom filmskom ostvarenju Šibe Krvavca.

(Vijesti.ba / FENA)

06.04.2019.

UMJESTO DA ORGANIZUJE ŽALJENJE ZA ŽRTVE, CRKVA ORGANIZUJE PREDAVANJE ZLOČINCA KORDIĆA

Umjesto da organizuje žaljenje za žrtve, Crkva organizuje predavanje zločinca Kordića

Umjesto da organizuje žaljenje za žrtve, Crkva organizuje predavanje zločinca Kordića
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Posve je neprihvatljivo da ratni zločinac održava predavanje bilo gdje, a posebno u Studentskom domu koji nosi časno ime Stjepana Radića.

Poručila je ovo u razgovoru za Vijesti.ba voditeljica Documente – Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelič, komentarišući predavanje ratnog zločinca Darija Kordića, koje je o temi "Bog iza rešetaka" nedavno održao u zagrebačkom studentskom domu "Stjepan Radić".

Naša sagovornica je podsjetila da je Kordić osuđen za ratne zločine u Lašvanskoj dolini među kojima je najteži ubijanje 116 civila u selu Ahmići 16. aprila 1993.

Pamtimo, napomenula je, da su među ubijenima Bošnjacima bile žene, djeca i najmlađa žrtva, tromjesečna beba.

"Umjesto da studentska udruga i predstavnici Katoličke crkve koji su organizirali događanje, izraze žaljenje i polože cvijet pred mjesnom džamijom razmišlivši o mračnoj strani rata i potrebi izgradnje povjerenja, oni biraju sugovornika koji samim javnim pojavljivanjem vrijeđa porodice ubijenih i sve zainteresirane za pomirenje", potcrtala je Teršelič.

Kako je ocijenila, vrlo je važno da su se nastupu glasno suprotstavili mladi prosvjednici i da su mnogi drugi u tišini svojih domova priznali patnju.

"Putem priznanja sudski utvrđenih činjenica o zločinu u Ahmićima trebali bi poći i najviši predstavnici Vlade Hrvatske i Katoličke crkve. Jedan posjet predsjednice Hrvatske Ahmićima očito nije bio dovoljan", zaključila je naša sagovornica.


(Vijesti.ba)

06.04.2019.

"BOGATAŠI IZ EVROPE I SAD PRODAJU NAORUŽANJE KOJE SE KORISTI ZA UBISTVO DJECE I LJUDI"

"Bogataši iz Evrope i SAD prodaju naoružanje koje se koristi za ubistva djece i ljudi"

"Bogataši iz Evrope i SAD prodaju naoružanje koje se koristi za ubistva djece i ljudi"
Foto: AP - Vijesti.ba

Papa Franjo optužio je Evropu i SAD za prodaju naoružanja u ratnim zonama, čime su doprinijeli širenju sukoba i uzrokovali žrtve u Siriji, Jemenu i Afganistanu.

Papa je u obraćanju studentima i profesorima na milanskom Institutu "San Karlo" istakao da je razlog zbog tako mnogobrojnih ratova u svijetu jer "bogataši iz Evrope i SAD prodaju naoružanje koje se koristi za ubistva djece i ljudi".

"Bez naoružanja, zemlje poput Sirije, Jemena i Avganistana ne bi bile zahvaćene ratom", naglasio je papa.

Prema njegovim riječima, zemlja koja proizvodi i prodaje oružje "na svojoj savjesti nosi smrt svakog djeteta i razaranje porodice".


(Vijesti.ba / NN)

06.04.2019.

OBILJEŽENA 25. DODIŠNJICA FORMIRANJA 7. KORPUSA ARMIJE RBiH

Obilježena 25. godišnjica formiranja 7. Korpusa Armije RBiH

Obilježena 25. godišnjica formiranja 7. Korpusa Armije RBiH
Foto: FENA - Vijesti.ba

Sedmi korpus Armije RBiH bio je prepoznatljiv po svojim pobjedama te je pokazao kako se voli, brani i oslobađa BiH, rečeno je danas na svečanoj akademiji u Travniku, u povodu obilježavanja 25. godišnjice formiranja 7. korpusa Armije RBiH.

Obraćajući se sudionicima svečane akademije, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poručio je da je 7. korpus dao nemjerljiv doprinos obrani i oslobađanju BiH.

- Sedmi korpus bio je najmlađi u Armiji RBiH. Međutim, pobjede koje je ostvario svrstavaju ga u jedan od najboljih korpusa - naglasio je Džaferović, podsjetivši na bitke, poput onih za Vlašić, Kupres i Bosansku krajinu.

Osvrćući se na aktualnu situaciju u BiH, Džaferović je ocijenio kako je unatoč zaprekama i opstrukcijama proteklih godina urađeno mnogo toga, naglasivši kako su poboljšani ekonomski parametri, dok je došlo i do napretka na putu BiH prema euroatlantskim integracijama.

- Međutim, retrogradne snage koje ne žele dobro BiH ponovo prijete secesijama i dodatnim etničkim podjelama te od BiH žele napraviti nemoguću zemlju. Tim izazovima smo se uspješno odupirali te ćemo nastaviti braniti suverenitet i teritorijalni integritet BiH i nikada nećemo dopustiti daljnje podjele - naglasio je Džaferović.

Nedopustivima je ocijenio i, kako je kazao, aktualne pokušaje revizije ratne povijesti i izjednačavanja krivice.

- Nemamo ništa protiv da svaki pojedinac odgovara za zločin, pa bio on i iz Armije RBiH, ali pokušaji revizije historije i izjednačavanja strana neće proći. Nemamo se čega stidjeti i plašiti jer je naša borba bila časna - naglasio je.

Upozorivši na brojne neprocesuirane ratne zločine, Džaferović je podsjetio da je inicirao osnivanje centra za istinu i pravdu.

- Garantiram da se nećemo smiriti sve dok i posljednji zločinac ne bude izveden pred lice pravde - naglasio je, te je, među budućim prioritetima, istaknuo poboljšanu skrb za razvojačene branitelje i druge braniteljske kategorije.

Na akademiji posvećenoj Sedmom korpusu Armije RBiH obratili su se i nekadašnji zamjenik komandanta tog korpusa Fikret Ćuskić, premijer SBŽ-a Tahir Lendo i načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić.

Akademiji je prethodilo odavanje počasti poginulim pripadnicima Armije RBiH i polaganje cvijeća i vijenaca na šehidskom mezarju u Travniku te dodjela nagrada učenicima za literarne i likovne radove na temu 7. korpusa Armije RBiH.

(Vijesti.ba / FENA)

06.04.2019.

OBILJEŽEN DAN POLICIJE I DAN GRADA SARAJEVA

Obilježen Dan policije i Dan grada Sarajeva

Obilježen Dan policije i Dan grada Sarajeva
Foto: FENA - Vijesti.ba

Delegacija MUP-a Kantona Sarajevo predvođena ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom-načelnikom Sektora kriminalističke policije Miloradom Bašićem, te predstavnicima Sindikata policije Kantona Sarajevo, povodom Dana policije, ali i kao dio obilježavanja Dana grada Sarajeva i Dana oslobođenja Grada, odala je počast i položila cvijeće na mezarja i spomen-obilježja.

Delegacija je položila vijence u spomen sobi zgrade MUP-a KS, ispred Vječne vatre, na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića, na Spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine, spomen obilježju ubijenim policajcima u Velikom parku i Spomen sobi u MUP-u FBiH.

Vijenci su položeni i na mezarja, groblja i spomen-ploče policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo koji su nakon agresije, vršeći svoju dužnost izgubili živote: Davora Vujinovića, Mahmuta Trake, Adisa Šehovića, Muhidina Pivodića i Elvedina Madeška.

(Vijesti.ba /FENA)

06.04.2019.

POVODOM DANA GRADA: HUSREV-BEG, ISA-BEG, FERDINAND I GAVRILO NA ULICAMA SARAJEVA

POVODOM DANA GRADA: HUSREV-BEG, ISA-BEG, FERDINAND I GAVRILO NA ULICAMA SARAJEVA


06.04.2019.

DF SE OGLASILA O ULASKU U VLAST, KRITIKE NA RAČUN SDP-A

DF SE OGLASILA O ULASKU U VLAST, KRITIKE NA RAČUN SDP-A


06.04.2019.

MLADI PROTIV FAŠIZMA CENTROM SARAJEVA UZVIKUJU: NE ŽELIMO NAPUSTITI BiH

Mladi protiv fašizma centrom Sarajeva uzvikuju: Ne želimo napustiti BiH

Mladi protiv fašizma centrom Sarajeva uzvikuju: Ne želimo napustiti BiH
Foto: Avaz - Vijesti.ba

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini organizirala je mirnu šetnju. Polazna tačka šetnje je Baščaršijski trg kod Sebilja, a završna je Narodno pozorište. Šetnja je započela u 12 sati, a trajat će do 13 sati.

- Fokus šetnje je na mladim ljudima koji će svojim učešćem pokazati svoje potrebe za rješavanjem ključnih problema s kojima se susreću mladi u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Antifašizam koji je povezan s obilježavanjem Dana grada Sarajeva će biti prikazan iz perspektive mladih ljudi u savremenom vremenu, te šta on zapravo predstavlja za njih. Tokom šetnje održani su performansi koji su trajali po 5 minuta i koji su bili predstavljeni od naših aktivista. Cilj mirne šetnje jeste da se ukaže na probleme i izazove s kojima se susreću mladi ljudi u Bosni i Hercegovini te da se podigne svijest o važnosti njihovog rješavanja - navodi se u izjavi Inicijative mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini.

Osim performansa, grupa mladih je centrom Sarajeva uzvikivala "Ne želimo napustiti BiH".

Šesti april najznačajniji je datum u historiji grada Sarajeva. Na taj dan Sarajevo je oslobođeno od fašističke okupacije tokom Drugog svjetskog rata, ali je to i dan koji simbolizira početak opsade Sarajeva u proteklom ratu u BiH.

Kako su za Avaz.ba potvrdili iz MUP-a KS, današnja protestna šetnja je najavljena uz plan kretanja učesnika.


(Vijesti.ba /Avaz)

06.04.2019.

SKAKA: MI U SARAJEVU NE ŽIVIMO JEDNI PORED DRUGIH, NEGO JEDNI SA DRUGIMA

Skaka: Mi u Sarajevu ne živimo jedni pored drugih, nego jedni sa drugima

Skaka: Mi u Sarajevu ne živimo jedni pored drugih, nego jedni sa drugima
Foto: FENA - Vijesti.ba

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka družio se danas na baščaršijskom trgu sa građanima, gostima i turistima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te ih poslužio bosanskom kafom, u okviru aktivnosti obilježavanja Dana grada Sarajeva, 6. aprila.

Poručio je da je Sarajevo bilo i da ostaje multietnički grad.

- Sarajevo nastavlja da bude grad različitosti, ali i grad u kojem se svi međusobno uvažavaju i poštuju. Ključna rečenica je da mi u Sarajevu ne živimo jedni pored drugih, nego jedni sa drugima - naglasio je Skaka.

Izrazio je zadovoljstvo da je ovogodišnji Dan grada ''izveden na ulicu'', da se aktivnosti provode da svim stanovnicima i posjetiteljima.

- Napravili smo niz aktivnosti, ali meni je jako važno da ga dijelimo da svima - rekao je Skaka.

Izdvojio je ulični performans, koji je Grad organizirao sa Udruženjem pisaca i sa studentima Filozofskog fakulteta u Sarajevu, javno čitanje knjiga, dijela najboljih bosanskohercegovačkih književnika koji su pisali o BiH i Sarajevu.

Na taj način, naveo je, žele skrenuti pažnju na važnost knjige.

Skaka je nakon druženja prošetao Baščaršijom te zajedno sa studentima čitao na ulici.

Ranije je, u okviru Dana Grada Sarajeva, položeno cvijeće na spomen-obilježja te je uručena nagrada ''Počasni građanin Sarajeva'' frontmenu britanskog benda ''Iron Maiden'' Bruceu Dickinsonu.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Sarajeva bit će održana večeras  u Vijećnici, na kojoj će biti uručena najveća priznanja Grada Sarajeva - Šestoaprilska nagrada. Ove godine Šestoaprilske nagrade bit će uručene Franji Topiću (oblast kulture), Fahrudinu Smajloviću (oblast zdravstva) i Bogiću Bogićeviću (oblast rada i stvaralaštva).  

(Vijesti.ba /FENA)

06.04.2019.

RATNI DNEVNIK IZ SARAJEVA: "PROKLETI, ZAŠTO NAS UBIJATE?

06.04.2019.

SENAD PEĆANIN : HRVATSKA I SRBIJA OBNAVLJAJU PROJEKAT PODJELE BOSNE I HERCEGOVINE!

06.04.2019.

POLITIČKE SVAĐE I NEDOSTATAK PODRŠKE PRIVREDI TJERAJU GRAĐANE NA ZAPAD

06.04.2019.

KAKO ŽIVI BOSNA ZASIJANA MINAMA?

06.04.2019.

BRISELSKI BLOG: ZAUVIJEK U ČEKAONICI EVROPSKE UNIJE?

06.04.2019.

ZORAN FERIĆ: U HRVATSKOJ SE SUDI ISTINI

06.04.2019.

DRAGO BOJIĆ : LICA I NALIČJA CRKVE U HRVATA

06.04.2019.

KARIKATURE PREDRAGA KORAKSIĆA CORAXA

06.04.2019.

KAKVU PORUKU ŠALJE PROSLAVA DANA POLICIJE ENTITETA RS-E?

06.04.2019.

AFERA VRBOVANJA SELEFIJA: TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJE DRAGANA MEKTIĆA

06.04.2019.

DAN KADA JE POČELO UBIJANJE SARAJEVA

06.04.2019.

OBILJEŽENA 27. GODIŠNJICA FORMIRANJA ODREDA POLICIJE 'BOSNA'

OBILJEŽENA 27. GODIŠNJICA FORMIRANJA ODREDA POLICIJE 'BOSNA'      


06.04.2019.

BRANISLAV TRIFUNOVIĆ: 'NIKADA NE BIH RATOVAO NA ZA REPUPLIKU SRPSKU NI ZA KOSOVO'

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940496

Powered by Blogger.ba