Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

05.04.2019.

AMBASADA SAD-A O REZERVNOM SASTAVU POLICIJE: NEKE OD NADLEŽNOSTI VAN DJELOKRUGA MUP-A ENTITETA RS-E

Ambasada SAD-a o rezervnom sastavu policije: Neke od nadležnosti van djelokruga MUP-a RS

Ambasada SAD-a o rezervnom sastavu policije: Neke od nadležnosti van djelokruga MUP-a RS
Foto: Vijesti.ba
Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojim se, kako su kazali iz Vlade RS, zbog različitih sigurnosnih izazova utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Iz Ambasade SAD-a u BiH kazali su za Vijesti.ba kako su upoznati s ovom odlukom, te da će zatražiti dodatne informacije o namjeni ovog rezervnog sastava.
 
Njihovu reakciju prenosimo u cjelosti:

“Upoznati smo sa činjenicom da je Vlada Republike Srpske podržala nacrt amandmana na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima koji bi se mogli iskoristiti za formiranje rezervnog sastava policijskih snaga Republike Srpske.

Tražićemo dodatne informacije o namjeni ovog rezervnog sastava, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan djelokruga Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Sjedinjene Američke Države podržavaju razvoj profesionalnih policijskih agencija na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, koje poštuju svoje specifične nadležnosti, djelotvorno koordiniraju aktivnosti sa drugim sigurnosnim agencijama, te djeluju ispravno, u skladu sa zakonom, bez političkog utjecaja“, kazali su za Vijesti.ba iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u našoj zemlji.


(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949653

Powered by Blogger.ba