Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.03.2019.

U SAD KONFERENCIJA O NAT0-U: BiH, RUSKI UTICAJ, SRBIJA

U SAD konferencija o NATO-u: BiH, ruski uticaj, Srbija

U SAD konferencija o NATO-u: BiH, ruski uticaj, Srbija
Foto: Vijesti.ba
Savjetodavno vijeće za BiH (ACBH) iz Washingtona organizovat će 3. aprila u glavnom američkom gradu konferenciju povom 20. godišnjice NATO intervencije protiv režima Slobodana Miloševića.

Konferencija pod nazivom „20 godina od intervencije: NATO i promocija demokratije na Zapadnom Balkanu“ bit će održana u Rayburn House Office Buildingu u Washingtonu.

 

Na skupu će govoriti Vesko Garčević, bivši crnogorski državni koordinator za NATO, Reuf Bajrović, bivši ministar energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, Metodija Koloski iz Ujedinjene makedonske dijaspore i Richard Kraemer iz Istraživačkog instituta za vanjske poslove.

 

Konferencijom će moderirati predsjednica Savjetodavnog vijeća za BiH Ajla Delkić.

 

“Događaj se organizuje jer želimo da obilježimo 70. godišnjicu NATO pakta, jer NATO put za zemlje kao što su BiH i Makedonija je imperativan, pogotovo zbog Ruskog utjecaja koji mnogi, uključujuci NATO generala Curtisa Scaparrottija, smatraju kao opasnim i povećanim u BiH”, kazala je za Vijesti.ba Ajla Delkić.

 

Ona je dodala kako je Amerika zajedno sa NATO-om zaustavila genocid i etničko čišćenje nad nesrpskim narodom u BiH i na Kosovu i za to smo im zahvalni.

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88946431

Powered by Blogger.ba