Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.03.2019.

HRVATSKA STRANKA: HDZ OPET ŠUTI, DA LI IM JE 9. JANUAR NEUSTAVAN

Hrvatska stranka: HDZ opet šuti, da li im je 9.januar neustavan

Hrvatska stranka: HDZ opet šuti, da li im je 9.januar neustavan
Foto: Vijesti.ba

Hrvatska stranka Bosne i Hercegovine reagirala je na odluku Ustavnog suda BiH koji je proglasio neustavnom odredbu o 9. januaru kao Danu Republike Srpske (RS).

"Na zahtjev Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a za ocjenu ustavnosti obilježavanja dana RS-a Ustavni sud BiH donio je odluku da 9. januar nije sukladan Ustavu BiH. Još jedna u nizu odluka ustavnoga suda BiH te se s pravom nameće pitanje, da li će i ova odluka, kao i veliki broj već donesenih a ne realiziranih, ostati samo mrtvo slovo na papiru.

Ukoliko država BiH nema mehanizme kojima će provoditi odluke i zakone čemu onda ovakve odluke, da li je to predstava za javnost ili će konačno netko odgovarati za njihovo ne provođenje. Ukoliko ne podupirete odluke Ustavnoga suda onda ne podupirete niti Ustav BiH a za tako nešto bi se u svakoj demokratskoj zemlji moralo odgovarati", navode iz Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine.

Pozvali su aktualnog potpredsjednika RS Josipa Jerkovića da se očituje o odluci Ustavnoga suda BiH i da javno iznese svoj osobni stav, a u ime Hrvata koje predstavlja u ovom entitetu.

"Na žalost ponovno nailazimo na zid šutnje kod 'stožerne' stranke. Za Bošnjake je 9. siječanj neustavan, da li je i za Hrvate, za neke da, a za neke nismo sigurni".

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88951714

Powered by Blogger.ba