Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

23.03.2019.

SRBIJANSKI NOVINAR I PUBLICISTA BOJAN TONČIĆ TVRDI : ZLOČINE U BiH POČINILI SU VOJSKA I POLICIJA SRBIJE

23.03.2019.

DRAGAN ČOVIĆ PROGLAŠEN NEPOŽELJNIM U LIVNU ZBOG ŠUTNJE O PRESUDI RADOVANU KARADžIĆU

Šutnja i prevelika interesna ljubav koštaju : Dragan Čović proglašen nepoželjnim u Livnu


U centru Livna jutros su osvanuli plakati protiv Dragana Čovića. Nakon što su nedavno gradske vlasti personom non grata proglasile, po njima, nelegalnog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, ovoga puta su, za sada nepoznati građani, personom non grata proglasili predsjednika HDZBiH Dragana Čovića.

Kako javlja Radio Sarajevo autori plakata Čoviću zamjeraju neoglašavanje povodom presude zločincu Karadžiću, čime se Čović dodvorava Miloradu Dodiku.

Uz teatralnu pozu Dragana Čovića na plakatima je i tekst:„Slavi Dan RS – zločin nad hrvatskim narodom, boji se izjasniti u vezi s presudom Karadžiću zbog prevelike interesne ljubavi s Dodikom.“

23.03.2019.

OSUĐENOG JADRANKA PRLIĆA IZ HAGA PREBACUJU U ZLOGLASNI BRITANSKI ZATVOR

Izdržavanje kazne : Osuđenog Jadranka Prlića iz Haaga prebacuju u zloglasni britanski zatvor


Jadranko Prlić, bivši čelnik vlade tzv. Herceg-Bosne koji je zajedno sa ostalim članovima “haške šestorke” 20. novembra 2017. godine osuđen na pojedinačnu kaznu od 25 godina zatvora, uskoro bi trebao biti prebačen u jedan od zloglasnih britanskih zatvora, saznaje Klix.ba.

Prema informaciji koja je našem portalu potvrđena iz više izvora, Prlić je od Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MICT) već dobio rješenje za izdržavanje preostalog dijela kazne zatvora u Velikoj Britaniji.

Ono što je poznato jeste da bi Prlić trebao služiti kaznu u zatvoru na jednom od britanskih otoka, a u opciji su Isle of Wight i Isle of Man. Oba zatvora su B i C kategorije i u njima kazne služe osobe osuđene za teška krivična djela, a među njim i seksualni prestupnici, silovatelji i pedofili.

“Prlić u ovom slučaju nema pravo na žalbu, a to pravo će steći tek kad počne izdržavati kaznu u zatvorskoj ustanovi. Iz MICT-a su u proteklom periodu slali zahtjeve u više zemalja, no potvrdno su odgovorili samo iz Velike Britanije. Prema pravilniku, osuđenici MICT-a se jedino ne mogu slati u Tursku i Rusiju”, kazao nam je izvor blizak MICT-u.

U kojoj mjeri su zatvori u Velikoj Britaniji na lošem glasu govori i slučaj bivšeg generala Vojske Republike Srpske Radislava Krstića, osuđenog za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. na 46 godina zatvora.

Naime, Krstića su u zatvoru Wakefield u maju 2010. zatvorski čuvari pronašli na podu zatvorske ćelije u lokvi krvi. Njega su napala trojica zatvorenika, nakon čega je smješten u bolnicu, ali je nakon toga uspješno hospitaliziran.

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Haagu osudio je pravomoćno čelnike tzv. Herceg-Bosne na ukupno 111 godina zatvora. Jadranko Prlić dobio je 25 godina zatvora, Bruno Stojić 20, kao i Slobodan Praljak te Milivoj Petković. Valentin Ćorić osuđen je na 16, a Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Praljak je u haškoj sudnici tokom čitanja presude uzviknuo “general Praljak nije ratni zločinac i s prezirom odbacujem vašu presudu” te je potom popio otrov iz bočice koju je do tada skrivao. Ubrzo nakon toga je preminuo. 

Istraga koja je trajala donedavno nije pokazala na koji način i u kojem trenutku je on dobio kalij-cijanid koji je popio. Holandsko tužilaštvo je objavilo kako nije utvrđeno da je počinjeno krivično djelo.

23.03.2019.

DIREKTOR INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA PISAO NAČELNIKU MLADENU GRUJIČIĆ: "PODNESITE OSTAVKU! SREBRENICA NIKADA NIJE SMJELA BITI DODIJELJENJA POD VAŠU POLITIČKU KOMANDU JER VI NE PRIZNAJETE GENOCID

DIREKTOR INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA PISAO NAČELNIKU GRUJIČIĆU: "Podnesite ostavku! Srebrenica nikada nije smjela biti dodijeljena pod vašu..."

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada, akademik Emir Ramić uputio je otvoreno pismo načelniku općine Srebrenica Mladenu Grujičiću, pismo prenosimo u cijelostiImage result for nacelnik grujic u srebrenici  u cetnickoj kapi fotos

U ime istraživača genocida i aktivista za ljudska prava i slobode, članova Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanada, u ime istine i pravde, u ime bolje budućnosti Srebrenice, simbola največeg zločina poslije holokausta u Evropi, zločina koga vi slavite, tražimo od vas da odmah podnesete ostavku na časnu poziciju načelnika općine Srebrenica.

Srebrenica nikada nije smjela biti dodijeljena pod vašu administrativno-političku nadležnost, jer vi ne priznajete sud UN, jer idejne tvorce i realizatore genocida smatrate herojima, jer dozvoljavate paradiranje četničkih formacija gradom u kome ima više nišana, žrtava genocida nego stanovnika.

Trebate znati da nećemo odustati od našeg zahtijeva, od borbe za istinu i pravdu sve dotle dok istina ne pobijedi, dok se ne postigne pravda, ne donese mir za preživjele žrtve i ne izgradi prihvatljiva i ljudski snošljiva budućnost za sve građane općine Srebrenica u kojoj vi ne možete učestvovati

Nećemo odustati od naše namjere da napustite instituciju načelnika jer je strah od zaborava veći od užasa zločina genocida. Srebrenica zaslužuje boljeg čovjeka na mjesu načelnika. Vi možete dati svoj prilog istini, pravdi i boljoj budućnosti Srebrenice, ako što prije odete sa pozicije načelnika.

Vaš odnos prema presudama vrhovnih pravnih auatoriteta u svijetu, sudova UN, vaše negiranje tih presuda i slavljenje zločinaca je razorna politička afirmacija genocida u ime poricanja genocida i veličanje osuđenih ratnih zločinaca, a sve u cilju ponižavanja i zastrašivanja preživjelih žrtava genocida.

O našem zahtijevu informisali smo odgovorne političke strukture u Kanadi, SAD, EU i UN.

Onaj ko negira međunarodno pravo i pravdu, onaj ko negira presuđeni genocid, ko slavi ratne zločince smatrajući ih herojima, ona ko ravnopravno ne tretira sve građane ne može biti načelnik Srebrenice, grada simbola največeg zločina poslije Drugog svijetskog rata u Evropi.

Akademik Emir Ramić
Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada

(SB)

23.03.2019.

DRAGAN ČOVIĆ IZMEĐU TITA I PAVELIĆA: HDZ JE POČETKOM 90-IH U MOSTARU ULICE NAZVAO PO USTAŠAMA

ČOVIĆ IZMEĐU TITA I PAVELIĆA: HDZ je početkom 90-ih u Mostaru ulice nazvao po USTAŠAMA, a sad bi ih promijenio ako se ukine i ulica Maršala Tita!?

HDZ-ova vlast je početkom 90-ih godina prošloga stoljeća mostarskim ulicama nadjenula imena po ustaškim dužnosnicima i zločincima, a danas, gotovo trideset godina kasnije članovi i simpatizeri iste stranke kukaju kako ih nisu u stanju promijeniti


Image result for dragan covic, tito i pavelic fotos

Nazivi ulica: Mile Budaka, Vokića i Lorkovića, Jure Francetića – od početka 90-ih godina na ponos i čast HDZ-ovaca i nekadašnjih prvaka „Herceg-Bosne“ i danas sablasno stoje na crvenim pločama mostarskih zgrada i putokaza.

Još prije 15 godina, na preporuku tadašnjeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna u Gradskom vijeću formirano i Povjerenstvo za revidiranje imena, no niti jedan prijedlog nije usvojen. Predlagano je da, naprimjer, budu izmijenjena samo ona imena koja se odnose na dužnosnike NDH ili promjena na stotine njih, pa i one koja nosi ime Maršala Tita.

- Mostar je turistički grad i Europe, a Europa je osudila fašističke režime. Onda nije logično da grad koji ide konkurirati za prijestolnicu kulture ima ulice s takvim nazivom. Normalno da želimo u tome podršku - kaže gradonačelnik Ljubo Bešlić, također visokopozicionirani član Čovićevog HDZ-a.

Bešlić ističe da je potrebno i u drugim sredinama u BiH ukloniti nazive ulica po fašistima i osobama iz tog doba.

- Jedan od načina može biti da to uradi visoki predstavnik, ili da ovlasti gradonačelnika. Treba stvarati klimu da je to bitan društveni problem kojeg treba riješiti. Mislim da bi intervencija visokog predstavnika u ovom slučaju bila poželjna kad ga već imamo i kad je tu da napravi nešto što je društveno i politički jako korisno - smatra Čovićeva intelektualna perjanica, sociolog Ivan Vukoja.

Nevjerovatno je da u 21. stoljeću, u gradu u kojem je već 27 godina ista stranka na vlasti, ista stranka koja je po ustašama nazvala ulice u Mostar, danas ima opravdanje za njihovo neukidanje.

Ukoliko zbilja HDZ BiH bude uvjetovao ukidanje ulica koje su sami nazvali po ustašama, s ukidanjem ulice Maršala Tita ili nekih drugih heroja iz Drugog svjetskog rata, biće to nezabilježen skandal, koji će još više produbiti krizu u gradu koji već čitavo desetljeće ne zna što su to lokalni izbori.

Također, u mjestima u Hercegovini u kojima je na vlasti Čovićev HDZ sa velikog broja smjerokaza na prometnicama uklonjeni su ćirilični natpisi, istog onog pisma kojim se predsjednik HDZ-a BiH potpisivao do 1992. godine.

Da nije smiješno, bilo bi žalosno!

(SB)

23.03.2019.

PRESUDA RADOVANU KARADžIĆU - PRESUDA GENOCIDNOJ POLITICI

Presuda Karadžiću – presuda genocidnoj politici
Presuda Karadžiću – presuda genocidnoj politici

Da postoji istinska pravda, presudom bi se čežnji našao smiraj, žrtvi bi se vratio život a porodici voljeni. More bijelih nišana u Potočarima, Prijedoru, Korićanima, Biljanima, Ahmićima, Tomašici i drugim stratištima nijemo pruža svoje bezruko tijelo ka nebu opominjujući žive na vrijeme u kome je nedostajalo najviše ljudskog stida. Svjedoci mjesta na planeti Zemlji gdje je najveća opasnost po samog čovjeka bio u stvari sam čovjek.

Ratni zločinac Radovan Karadžić, drugostepenom pravosnažnom presudom Haškog suda je proglašen krivim za genocid u Srebrenici i za zločine protiv čovječnosti u BiH, te osuđen na doživotni zatvor. Da postoji istinska pravda, presudom bi se čežnji našao smiraj, žrtvi bi se vratio život a porodici voljeni. More bijelih nišana u Potočarima, Prijedoru, Korićanima, Biljanima, Ahmićima, Tomašici i drugim stratištima nijemo pruža svoje bezruko tijelo ka nebu opominjujući žive na vrijeme u kome je nedostajalo najviše ljudskog stida. Svjedoci mjesta na planeti Zemlji gdje je najveća opasnost po samog čovjeka bio u stvari sam čovjek.

Presuda ratnom zločincu Radovanu Karadžiću, bila ona pravedno odmjerena ili ne, neće vratiti živote nevino ubijenih žrtava proteklog rata niti će staviti melem na rane svih onih koji su izgubili svoje najbliže i najmilije. Idejni protagonisti genocida su znali što rade kada su njihovim ubijanjem osudili njihove žive na vječnu čežnju. Dimenzije počinjeg zločina ostavili su svoj krvavi trag u prošlosti sakateći našu budućnost.

Karadžić je simbol jedne genocidne, sulude politike. Obećao je klanje 100 hiljada ljudi i to ispunio. Dobio je „obožavatelje“ poput masovnih ubica Andersa Breivika i Brenton Harrison Tarranta. Obojiica su bila inspirisana genocidnom velikosrpskom ideologijom koju su devedesetih godina u BiH provodili Radovan Karadžić i Ratko Mladić. Radovan Karadžić je svoj krvavi pir nagovjestio u Parlamentu Republike BiH dobro poznatom prijetnjom: „Nemojte misliti da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a Muslimanski narod možda u nestanak!“. Pred sam teroristički akt, Tarrant je na internetu objavio svoj manifest „The Great Replacement“ na 73 stranice u kojoj je iskazao veliku mržnju prema muslimanima i teoriju zavjere tvrdeći kako “se u svijetu upravo odvija genocid nad bijelcima te da su muslimani ti koji provode taj genocid, odnosno, u malo blažoj varijanti te rasističke retorike, “zamjenu naroda”. Tarrant je u svoj teroristički pohod smrti krenuo slušajući četničke pjesme.

Presuda Haškog tribunala je historijska i vraća vjeru da se svi narodi mogu suočiti sa svojom prošlošću. Dobro se zna da je genocidni projekat planiran, pravljen i sprovođen od radikalnog vojnog i političkog vrha države Srbije, mada se ona ne spominje u presudi. U tom smislu je, tim prije, važna osuda međunarodne zajednice, prije svega Evropske unije, za poricanje zločina koje je u Srbiji na djelu sve vrijeme, kako bi se taj radikalni nacionalizam i etnonacionalizam stavio pod kontrolu.

Međunarodna zajednica se, možda, nešto naučila na bosanskoj golgoti. Ulaskom radikalnog nacionalizma i etnonacionalizma na bosanska vrata, on se  brzo proširio po Europi, prijeteći i samom opstanku Europske unije. Jer kako je to lijepo rekao Martin Luter King „Nepravda bilo gde je pretnja pravdi svugdje. Šta god utiče na jednog direktno, utiče na sve indirektno!“.

Presudom najvećem ratnom zločincu poslije Drugog svjetskog rata presuđena je jedna politika, jedna ideja, jedan sistem i jedna paradržavna tvorevina. Ovo je indicija da je došlo vrijeme za hrabre i mudre ljude, svjesne činjenice da se moramo suočiti sa našom ratnom prošlošću u kojoj se greške međunarodne zajednice, od  prije 27 godine, trebaju ispravljati.

23.03.2019.

BRUKA I SRAMOTA PREDSJEDNIKA ,,SVIH HRVATA": KAKO JE DRAGAN ČOVIĆ ZBOG MILORADA DODIKA ZABORAVIO NA NAJVEĆI POKOLJ SRPSKIH SNAGA NAD HRVATIMA!?

BRUKA I SRAMOTA PREDSJEDNIKA „SVIH HRVATA“: Kako je Čović zbog Dodika zaboravio na najveći pokolj srpskih snaga nad Hrvatima!?

Osnivač SDS-a i prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić drugostupanjskom je presudom osuđen za genocid i ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom, a prvotna presuda od 40 godina, preinačena mu je u doživotni zatvor


Image result for radovan karadzic, dragan covic i milorad dodik fotos

Tokom jučerašnjeg dana brojni političari, državnici i javni djelatnici reagirali su na presudu ratnom zločincu iz Šavnika, ovisno o tome s kojeg političkog diskursa gledaju na konačnu presudu koja će promijeniti mnogo toga u regiji.

I dok su bošnjačke i hrvatske žrtve Karadžićevih orgijanja uglavnom pozdravljaju presudu i žale što nije presuđen genocid i u sedam bosanskohercegovačkih općina, među kojima je i zločin u Prijedoru, gradu s najviše masovnih grobnica u BiH, drugi na presudu gledaju kao političku, po ko zna koji put negirajući genocid i odbijajući se suočiti s mračnom prošlosti.

Reakcije su stigle i od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja je na Twitteru napisala kako je zadovoljna kaznom Karadžiću.

„Presuda ne može vratiti u život desetke tisuća žrtava i ublažiti bol njihovih obitelji i preživjelih, no mora poslužiti kao trajna opomena o pogubnosti te politike“, napisala je predsjednica Hrvatske.

No, nismo mogli čuti, vidjeti niti pročitati nikakvu reakciju „prvaka u Hrvata“.

Predsjednik HDZ-a BiH, predsjednik HNS-a BiH, počasni doktor, akademik Dragan Čović nije reagirao na presudu Karadžiću, i još se jednom, u kratko vrijeme obrukao.

Je li razlog njegovog nereagiranja na društvenim mrežama, a znamo da često koristi Twitter, ili pak u stranačkim glasilima, političke prirode, pokušaj dodvoravanja ili nezamijeranje strateškom političkom partneru Miloradu Dodiku, teško je tvrditi!?

No, jedno je sigurno. Dragan Čović trebao je, morao, reagirati zbog izostavljanja presude genocida nad Hrvatima sela Briševo kraj Sanskog Mosta.

Ukoliko se predsjednik HDZ-a ne sjeća, „Slobodna Bosna“ će ga ukratko podsjetiti.

U selu Briševu kraj Sanskog Mosta počinjen je najveći ratni zločin srpskih snaga nad hrvatskim civilima u proteklom ratu.

Na samom početku rata, 24. i 25. srpnja 1992. godine nenaoružane civile hrvatske nacionalnosti srpski su vojnici pobili na osobito okrutan način. U napadu na sela Briševo, Raljaš i Muštanica, koja se nalaze na četiri kiloetra od Prijedora prema Sanskom Mostu, ubijeno je 67 civila, katolika, Hrvata, među kojima veliki broj starijih osoba i djece.

Za zločine nikada niko nije odgovarao.

GROBNICE U SELU BRIŠEVO (Foto: Katolički tjednik)

Dragan Čović još je jednom pokazao kako za njega svi Hrvati nisu isti, a ovim potezom, nakon zakašnjele reakcije na četničko orgijanje u Višegradu, još se jednom osramotio.

Predsjedniče, što je ostalo?

(SB)

23.03.2019.

SVETLANA CENIĆ O PRESUDI RADOVANU KARADžIĆU: "BILJANA PLAVŠIĆ JE PRIZNALA KRIVICU VRHOVNE KOMANDE RS-A"

SVETLANA CENIĆ O PRESUDI KARADŽIĆU: "Biljana Plavšić je priznala krivicu VRHOVNE KOMANDE RS-a, politički mudra rečenica SDA nakon presude..."

"Žrtva govori sama po sebi. Mi od toga, iko od nas, ne može pobjeći, ni od svog dijela krivice. Papiri, dokumenti, materijalni dokazi, žrtve. U ovom strašnom prepucavanju, dovodi se u vezu, pa zašto nije Naser Orić nego Radovan Karadžić. Naseru Oriću u korist su svjedočili Srbi. Molim da to imaju u vidu svi oni koji govore da je sud ovakav, da je sve protiv Srba usmjereno i tako. Jesu li to Srbi protiv Srba usmjereni?", kaže Cenić.


Image result for SVETLANA CENIĆ O PRESUDI KARADŽIĆU: "Biljana Plavšić je priznala krivicu VRHOVNE KOMANDE RS-a, politički mudra rečenica SDA nakon presude..."

Ekonomista Svetlana Cenić, gostujući u Danu uživo na N1, između ostalog, komentarisala je presudu Radovanu Karadžiću kojeg je Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove osudio na doživotnu kaznu zatvora imajuću u vidu težinu zločina koje je počinio.

Cenić kaže da je presuda Karadžiću očekivana.

"Ne znam koga je mogla da iznenadi. Ono što je za mene strašno je ona retorika koja se automatski pojavila 'nastavićemo posao predsjedniče', što je užasno, strašno i poražavajuće, do potpunog negiranja da se ikad išta desilo. Kao da se otprilike Srbi i ne žele da sjete, ne svi na svu sreću, da je Biljana Plavšić priznala krivicu i da je Biljana Plavšić tad jednostvano priznavajući krivicu kao član vrhovne komande, a gdje je na čelu bio Radovan Karadžić, sve poslije toga očekivati neka oslobađaja i nečega je van pameti. Žrtva govori sama po sebi. Mi od toga, iko od nas, ne može pobjeći, ni od svog dijela krivice. Papiri, dokumenti, materijalni dokazi, žrtve. U ovom strašnom prepucavanju, dovodi se u vezu, pa zašto nije Naser Orić nego Radovan Karadžić. Naseru Oriću u korist su svjedočili Srbi. Molim da to imaju u vidu svi oni koji govore da je sud ovakav, da je sve protiv Srba usmjereno i tako. Jesu li to Srbi protiv Srba usmjereni?", kaže Cenić.

"S druge strane neću da shvatim sve one koji nazivaju čitav narod genocidnim. Ja ne mogu da nazovem čitav narod genocidnim niti ću bilo kada ijedan narod nazvati genocidnim. Ako smo svi genocidni, zašto je postojalo ljudi, a tu uključujem i sebe sa živim svjedocima, zašto su neki otjerani bukvalno na front. Mislim da te takve kvalifikacije ne doprinose ničemu".

O tome da li će presuda Karadžiću eventualno utjecati na formiranje vlasti na nivou države, Cenić kaže:

"Sigurno da će bošnjačko glasačko tijelo postaviti pitanje kako možete sa onima koji negiraju genocid, negiraju zločine, koji neće čak da se zakon usvoji kojim će se zabraniti fašistička obilježja, retorika, negiranje i sve to. Kako će odgovoriti lideri tih stranaka, to želim i čekam da vidim. Meni je zaista bila politički mudra rečenica SDA koji su rekli poslije presude nemojte čitav narod gledati kroz tu presudu što je bilo dobro u tom trenutku".

Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) u Haagu je izrekao presudu Radovanu karadžiću kojom je proglašen krivim za genocid i druge teške zločine počinjene u Bosni i Hercegovini u periodu od 1992. do 1995. godine i osudio ga na doživotnu robiju.

23.03.2019.

NISU PORAŽENI, TREBA IH PORAZITI!!!

NISU PORAŽENI, TREBA IH PORAZITI!!!
NISU PORAŽENI, TREBA IH PORAZITI!!!

Foto Spencer Platt/Getty Images


Povjesni zadatak naše generacije je poraziti i definitivno zatrti fašističke ideje na našim prostorima!

Sve priče o definitivnom porazu fašizma i u svijetu i kod nas ne uspjevaju otkloniti, više nego sve jasnije artikulirane oblike fašizacije, koji se na očigled međunarodne zajednice, ma šta to značilo, sve više šire. Svaki dan metastaziraju novi oblici fašizacije koje građani, već svikli na različite oblike terora nacionalističkih stranaka trpe, postavši gotovo ravnodušni, na neki način sedirani i nadasve neosjetljivi na taj nalet novoga fašizma.

A nimalo naivno vrhovi vladajućih stranaka u ovoj državi doziraju fašizaciju koristeći već oprobanu formulu nacionalizma kao humusa, odnosno svojevrsnog prologa za fašizam.

Treba jasno kazati da fašizam, kao ni u drugim krajevima Europe i svijeta ni u BiH, Hrvatskoj i Srbiji nije poražen, i da njegovi protagonisti, poput jahača apokalipse, jašu ponovo, uspravljajući se u sedlima crne konjice.

Činjenica da mnogi među nama nisu svjesni da se neman fašizacije nadvila nad naše, i inače divljim kapitalizmom uništene živote, ne amnestira nikoga, a posebno ne intelektualce i umjetnike u Bosni i Hercegovini, koji bi morali stati u prve redove borbe protiv nadirućeg fašizma!!!

Vrijeme je da zadamo smrtni udarac u dvadesetprvom stoljeću fašističkoj nemani, jer, iako su u dvadesetom stoljeću fašisti vojnički poraženi, njihove ideje postale su idealna podloga za metastaziranje divljeg kapitalizma usmjerenog na uništenje najpotentnijeg i najplodotvornijeg sloja građanstva koji smo uvijek zvali srednjom klasom.

Povjesni zadatak naše generacije je poraziti i definitivno zatrti fašističke ideje na našim prostorima!

23.03.2019.

ČETNIČKI SKUP U VIŠEGRADU DJELI NOVI SAD

23.03.2019.

KEMAL KURSPAHIĆ : CIJENA 'DRUGE ISTINE' O DEVEDESETIM

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89220313

Powered by Blogger.ba