Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

14.03.2019.

MOSTARAC, ČLAN ODBORA ZA NACIONALNU SIGURNOST HRVATSKE: "HDZ DJELUJE NEPRIJATELJSKI PREMA BiH"

MOSTARAC, ČLAN ODBORA ZA NACIONALNU SIGURNOST HRVATSKE: "HDZ djeluje neprijateljski prema BiH"

„Ta politika je prije svega neprijateljska prema Bošnjacima"Image result for delegat branimir bunjac fotos

Član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u Saboru Republike Hrvatske Branimir Bunjac rekao je za novinsku agenciju Patria da bi prije bilo kakvih ozbiljnijih poteza trebalo najprije provjeriti izjavu o obavještajnom djelovanju Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, premda je, rekao je Bunjac, evidentno da se Hrvatska država neprijateljski odnosi prema Bosni i Hercegovini.

Mi ne možemo sad donositi stav o tome, rekao je Bunjac, rođeni Mostarac, ali je dodao da je „politika HDZ-a, kako onog u BiH tako i u Hrvatskoj, neprijateljska prema Sarajevu.

„Ta politika je prije svega neprijateljska prema Bošnjacima. Jasno je da ta ista politika vidi saveznika u Dodikovoj Republici Srpskoj što pokazuje cijeli niz događaja, od prisustvovanja odlikovanju ratnog zločinca ili izbjegavanja osude četničkog postrojavanja u Višegradu ...“, rekao je Bunjac.

„Sasvim je jasno da je hrvatska politika svoga saveznika pronašla u Republici Srpskoj i da je njihov cilj miješanje u unutrašnje poslove Bosne i Hercegovine“, dodao je Bunjac, član Živog zida i saborski zastupnik.

„Da je hrvatska politika prema Bosni i Hercegovini iskrena, onda bismo i ovakve izjave mogli zanemariti, ali kada imate sve ove ranije konotacije, onda je sasvim normalno da ljudi sumnjaju da su i ova posljednja dešavanja dio paklenog plana“, rekao je Bunjac, dodajući da je politika HDZ-a najveća vanjskopolitička pogreška Republike Hrvatske koja „mora pod hitno prestati.“

Žurnal je objavio da su obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona. Cilj je bio, kako je navedeno u dokumentima kojima raspolažu sigurnosne agencije BiH, a na koje se poziva magazin, da se tim akcijama potvrde optužbe hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je ustvrdila je „BiH leglo terorizma“.

Medijske navode o obavještajnom djelovanju Hrvatske protiv BiH potvrdio je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. 

(SB/NAP)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
73272214

Powered by Blogger.ba