Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.02.2019.

SAD OSTAJE SNAŽNO POSVEĆENE OČUVANJU SUVERENITETA I TERITORIJALNOG INTEGRITETA BiH

SAD ostaju snažno posvećene očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH

SAD ostaju snažno posvećene očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio u nastupnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona.

Sagovornici su potvrdili izuzetne bilateralne i prijateljske odnose dvije zemlje, naglasivši da će se ti odnosi nastaviti i ubuduće, u obliku nesebične podrške Sjedinjenih Američkih Država našoj zemlji, vezano za punopravno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji. Istaknuto je i to da Sjedinjene Američke Države, kao garant Daytonskog sporazuma, ostaju snažno posvećene očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Član PBiH Željko Komšić kazao je da je od velikog značaja nesebična i kontinuirana podrška SAD-a reformskim procesima u našoj zemlji, koji su ključni za njenu stabilnost i funkcionalnost. Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, o procesu formiranja vlasti, te je naglašeno da se u narednom periodu treba raditi na jačanju institucija države i osnaživanju vladavine prava, posebno u segmentu zaštite temeljnih ljudskih prava.

komsic-nelson-2

Član PBiH Željko Komšić zaželio je ambasadoru Nelsonu uspješan rad tokom mandata u našoj zemlji.
 

(Vijesti.ba)Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940467

Powered by Blogger.ba