Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.02.2019.

POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI PRVE DIONICE AUTOPUTA BEOGRAD - SARAJEVO...

AUTOPUT SARAJEVO - BEOGRAD
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik 26. februara je, nakon sastanka s nadležnim ministrima u BiH u vezi s ponudom Turske za izgradnju autoputa Sarajevo-Beograd, potvrdio da je usaglašena jedinstvena trasa koja će biti formalno predložena turskim vlastima. Predstavnici Srbije već su sredinom decembra prošle godine s turskom građevinskom kompanijom Tašjapi potpisali komercijalni ugovor za projektovanje i izgradnju prve dionice autoputa Beograd-Sarajevo. Predviđeno je da se dvije kružne dionice autoputa iz dvije zemlje spajaju u blizini Bijeljine i Višegrada.

Infographic - highway Sarajevo - Belgrade, February 2019, Balkan service
27.02.2019.

DRŽAVNE ZASTAVE NA ULICAMA GLAVNOG GRADA BiH POVODOM DANA NEZAVISNOSTI

FOTO: Državne zastave na ulicama glavnog grada BiH povodom Dana nezavisnosti

Autor

Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će ukrašen državnim zastavama povodom Dana nezavisnosti BiH, koji se obilježava u petak, 1. marta.

Foto: 24sata.info

Radnici preduzeće "Park" jučer su na sarajevske ulice i trgove postavili državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete, a jutros su započete aktivnosti na postavljanju malih državnih zastavica koje se nalaze na konopcima i one će biti postavljene iznad ulica, saobraćajnica i pješačkih zona, na sajle koje se nalaze između zgrada.

 
Bit će postavljeno više od dva kilometra konopca na kojima je nanizano više od 1.000 komada malih državnih zastava, a jučer je na stubove javne rasvjete postavljeno nekoliko stotina zastava.
 
- Jučer su postavljene zastave na stubove javne rasvjete koje se nalaze uz glavnu gradsku saobraćajnicu, od ulice Maršala Tita, do Stupa i nazad do Vijećnice. Posebna pažnja je posvećena Vijećnici i tu je postavljeno više zastava jer će se tu održavati manifestacije - kazala je Feni glasnogovornica KJKP "Park" Aldijana Hamza.
 
Dodala je da se male državne zastavice postavljaju u ulici Maršala Tita, od Vječne vatre do Parkuše, u Ferhadiji od Vječne vatre prema Katedrali i na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović.
 
- Za razliku od zastava koje se nalaze na postoljima i koje će biti uklonjene u ponedjeljak, 4. marta, državne zastavice koje danas postavljamo ostat će u narednom periodu da krase ove tri lokacije (Titovu, Ferhadiju i Trg Oslobođenja - Alija Izetbegović) - kazala je Hamza.
 
Izradu zastavica i njihovo postavljanje finansira je Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS.
 
Aktivnosti na postavljanju zastavica trebale bi biti završene do sutra u prijepodnevnim satima, kazali su Feni iz KJKP "Park".
 
 

(FENA)27.02.2019.

SAD OSTAJE SNAŽNO POSVEĆENE OČUVANJU SUVERENITETA I TERITORIJALNOG INTEGRITETA BiH

SAD ostaju snažno posvećene očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH

SAD ostaju snažno posvećene očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio u nastupnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona.

Sagovornici su potvrdili izuzetne bilateralne i prijateljske odnose dvije zemlje, naglasivši da će se ti odnosi nastaviti i ubuduće, u obliku nesebične podrške Sjedinjenih Američkih Država našoj zemlji, vezano za punopravno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji. Istaknuto je i to da Sjedinjene Američke Države, kao garant Daytonskog sporazuma, ostaju snažno posvećene očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Član PBiH Željko Komšić kazao je da je od velikog značaja nesebična i kontinuirana podrška SAD-a reformskim procesima u našoj zemlji, koji su ključni za njenu stabilnost i funkcionalnost. Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, o procesu formiranja vlasti, te je naglašeno da se u narednom periodu treba raditi na jačanju institucija države i osnaživanju vladavine prava, posebno u segmentu zaštite temeljnih ljudskih prava.

komsic-nelson-2

Član PBiH Željko Komšić zaželio je ambasadoru Nelsonu uspješan rad tokom mandata u našoj zemlji.
 

(Vijesti.ba)27.02.2019.

PRESUĐENI RATNI ZLOČINAC VALENTIN ĆORIĆ SE OGLASIO U MEDIJIMA I PORED ZABRANE...

27.02.2019.

ZA KOLIKO JE MILORAD DODIK 'KUPIO' OPOZICIJU U ENTITETU RS-U?

27.02.2019.

RATNI ZLOČINAC MARKO MAKA RADIĆ PUŠTEN NA SLOBODU

27.02.2019.

KATOLIČKI SPAM

27.02.2019.

METELKO-ZGOMBIĆ: UBRZATI SUKCESIJU

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940408

Powered by Blogger.ba