Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

06.02.2019.

NIP POZIVA NA PREKID SARADNJE SA PINKOM KOJI VRIJEĐA ŽRTVE OPSADE SARAJEVA

NiP poziva na prekid saradnje sa Pinkom koji vrijeđa žrtve opsade Sarajeva

NiP poziva na prekid saradnje sa Pinkom koji vrijeđa žrtve opsade Sarajeva
Stranka Narod i Pravda pozvala je BH Telecom i druge kompanije da prekinu saradnju sa srbijanskom televizijom Pink, koja je jučer, na dan masakra na Markalama u kojem je ubijeno 68 Sarajlija, pokušala za zločin optužiti najviše bh. političko i duhovno rukovodstvo na čelu s predsjednikom Alijom Izetbegovićem i reisu-l-ulemom Mustafom ef. Cerićem.

U ovoj stranci podsjećaju na sraman potez BH Telecoma koji je Pinku svoja vrata otvorio još prije pet godina i višemilionskim ugovorom omogućio da se ova tvrđava laži i manipulacije nametne na bh. medijskom tržištu.

Član Naroda i Pravde Kemal Ademović ističe kako jedini besramniji potez od negiranja zločina jeste pokušaj da se za zločin okrive njegove žrtve.

- Takvi potezi duboko vrijeđaju sve građane Sarajeva, sve žrtve višegodišnje opsade, sve nas koji smo iz dana u dan trpjeli teror, hiljade i hiljade granata. Suosjećanje sa žrtvama možemo pokazati na različite načine, a jedan od njih je sigurno i da ne dozvolimo da se našim parama vrijeđaju žrtve - navodi Ademović.

U Narodu i Pravdi pojašnjavaju da BH Telecom, kompanija čije je sjedište svega stotinjak metara vazdušne linije od pijace Markale gdje je počinjen zločin, programe Pink televizije nudi u osnovnom paketu, tako da su svi bh. građani koji se opredijele za usluge tog operatera prinuđeni plaćati i programe Pink televizije.

43069875-1922639351366121-2597631022740799488-o

Kemal Ademović i Elmedin Konaković 

- Razumijemo tržišnu utakmicu i uvjete u kojima BH Telecom djeluje, ali je višegodišnja praksa BH Telecoma sramna. Tražimo od ove i od drugih kompanija da programe mašinerije laži i zla, kakva je Pink televizija, nude isključivo kao dodatnu opciju, čime bi omogućili građanima, koji se za usluge BH Telecoma često odlučuju i iz patriotskih razloga, da ne finansiraju vlastito ponižavanje - poručuje Ademović.

Narod i pravda pozvala je i građane, korisnike BH Telecoma, da od ove televizije traže uklanjanje kanala koji su i danas dio propagande zvaničnog Beograda.

Ademović naglašava kako je ta televizija, uz druge medije, i danas, kao i ranije, „jedan od osnovnih stubova vladajućeg režima u Beogradu koji rehabilituje osuđene ratne zločince“.

- Siguran sam da ovakve laži, bez obzira koliko puta ponovljene, nikada i ni za koga neće postati istina. Ali me je stid, kao bivšeg borca kome je rahmetli Alija Izetbegović bio vrhovni komandant, što smo dopustili da ga se vrijeđa, lažno sumnjiči i ponižava i da za to još plaćamo vlastitim novcem - zaključuje Ademović.

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
74373659

Powered by Blogger.ba