Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

05.02.2019.

NEVJEROVATAN ZAOKRET HOLANDSKOG DESNIČARA: DOK JE PISAO KNJIGU PROTIV ISLAMA - PREŠAO NA ISLA!

NEVJEROVATAN ZOKRET HOLANDSKOG DESNIČARA: Dok je pisao knjigu protiv islama - prešao na islam!

Bivši član holandske desničarske partije Joram van Klaveren je promijenio svoje mišljenje o islamu i muslimanima.NEVJEROVATAN ZOKRET HOLANDSKOG DESNIČARA: Dok je pisao knjigu protiv islama - prešao na islam! - 1

........................

Joram van Klaveren, bivši član holandske desničarske Partije za slobodu - PVV i bliski saradnik poznatog holandskog islamofoba Geerta Wildersa, nakon više godina aktivne borbe protiv islama i muslimana, prešao je na islam.

Ovaj 39-godišnji bivši holandski političar u ponedjeljak je javno priznao da je prihvatio islam.

Van Klaveren je odlučio postati musliman u vrijeme dok je pisao knjigu protiv islama.

Prema pisanju holandskih medija, Van Klaveren je u oktobru prošle godine izgovorio kelime-i šehadet i tako očitovao pripadnost islamu.

Bivši član holandske desničarske partije je promijenio svoje mišljenje o islamu i muslimanima dok je provodio istraživanje za knjigu koju je pisao upravo protiv muslimana i islama.

Van Klaveren je, nakon što je postao musliman, na kraju napisao knjigu kojom opovrgava antiislamske ideje koje imaju nemuslimani.

On je bio zastupnik u holandskom Parlamentu od 2010. do 2017. godine.

Na općim izborima 2017. godine bio je kandidat ispred partije koju je sam osnovao, ali nije dobio dovoljan broj glasova te se ubrzo oprostio od politike.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
75123335

Powered by Blogger.ba