Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

28.01.2019.

ALEKSANDAR TRIFUNOVIĆ O PRAVOSLAVNOJ CRKVI: ,,I ISUS BI PODRŽAO PROTESTE, NA NEPRAVDI, PLJAČKI I ZLOČINU"

ALEKSANDAR TRIFUNOVIĆ O PRAVOSLAVNOJ CRKVI: „I Isus bi podržao proteste, na nepravdi, pljački i zločinu ništa..."

Isus ne bi agitovao za poziciju protiv opozicije, jer pred Crkvom bi barem svi trebali biti isti. Crkva može da preporuči molitvu, ali ne i partiju za koju treba glasati, a ti to radiš pred svake izbore. Za šaku dukata otetih od ove sirotinje


ALEKSANDAR TRIFUNOVIĆ O PRAVOSLAVNOJ CRKVI: 'I Isus bi podržao proteste, na nepravdi, pljački i zločinu ništa...'

......................

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej je izjavio da je sa velikom brigom pratio demonstracije na ulicama Banjaluke, jer su, kako je ocijenio, oni koji "ne žele dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu "tada bili zadovoljni", a dodao je da ne vidi ni da će biti koristi za narod od podsticanja na takve proteste u Beogradu.

"Možda neko ne vidi li ne želi da vidi, ali svi ti procesi jesu povezani", ocijenio je patrijarh Irinej.

Pa da učiš o Isusu, umjesto što se okićen teškim zlatnim mantijama i rubinima kriješ iza njega, Miroslave Gavriloviću već u prvim lekcijama pročitao bi da je Isus bio skroman, siromašan i da se hrabro borio za slabe i siromašne. 

Religija koju propovijedaš nastala je na podršci ugroženim i nesrećnim, ne na podršci pohlepnim, gladnim vlasti i zlim ljudima.

Proteste u Banjaluci i Srbiji samo to povezuje, da su protiv nepravde, da su borba za bolje, da su borba za malog čovjeka, da se zaustavi ovo ludilo u kom par porodica raznosi ekonomsko i svako drugo biće naroda koji nestaje i u koji se lažno kuneš.

Ono što trebaš znati Miroslave je da bi Isus podržao ljude koji šetaju protiv nepravde, a ne popove koji umjesto iščitavanja Biblije iza oltara kao ti čitaju direktive iz stranačkih kabineta. Ne bi podržao da sveštenici pedofili u litijama hodaju ispred djece. Isus ne bi agitovao za poziciju protiv opozicije, jer pred Crkvom bi barem svi trebali biti isti.

Crkva može da preporuči molitvu, ali ne i partiju za koju treba glasati, a ti kao vođa Crkve to radiš pred svake izbore. Za šaku dukata otetih od ove sirotinje. 

Tako da oni koji žele loše srpskom narodu, upravo suprotno tom što govoriš trebaju biti srećni što ovaj narod zahvaljujući politici koju Pravoslavna crkva podržava nestaje, što ga je sve manje i što će ga biti sve manje. Na nepravdi, pljački i zločinu ništa ne može da nikne.

Tvoj prethodnik Pavle je svojoj pastvi ostavio ove riječi, 

"Čovek ne može birati vreme u kojem će se roditi i živeti. Od njega ne zavisi ni od kojih roditelja, ni od kog naroda će se roditi, ali od njega zavisi kako će on postupati u datom vremenu: da li kao čovek ili kao nečovek, bez obzira na to u kojem narodu i od kojih roditelja."

Srećom po ovaj narod, ovo što je od njega ostalo, u Crkvi još ima dobrih popova, dobrih ljudi koji svom narodu misle dobro, a ti vidi koji si, gledajući u Isusa, ne sklanjajući pogled sa njega i njegovog učenja.

(Buka)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940512

Powered by Blogger.ba