Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

28.01.2019.

MILORAD DODIK FINANSIJSKI POMAGAO KRVOLOKA: UČESTVOVAO U LIKVIDACIJI SEDAMDESETAK BOŠNJAKA IZ TEOČAKA, A MILORAD DODIK MU JE DAO...

DODIK FINANSIJSKI POMOGAO ZVORNIČKOG KRVOLOKA: Učestvovao u likvidaciji sedamdesetak Bošnjaka iz TEOČAKA, a Dodik mu je dao...

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kako piše Klix, iz džepova građana Bosne i Hercegovine dodijelio je novčana sredstva optuženiku za ratne zločine nad Bošnjacima u Zvorniku.


DODIK FINANSIJSKI POMOGAO ZVORNIČKOG KRVOLOKA: Učestvovao u likvidaciji sedamdesetak Bošnjaka iz TEOČAKA, a Dodik mu je dao...

.......................

 U posljednjem broju Službenog glasnika Bosne i Hercegovine objavljene su tri odluke o interventnom korištenju sredstava tekuće rezerve, a koje je donio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

"Odobravaju se sredstva za interventno korištenje sredstava tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, u iznosu od 1.000,00 KM, Miletu Vujeviću iz Lokanja kod Zvornika", piše u odluci koju potpisuje Dodik. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH ovu odluku, koja je tek dospjela u javnost, donio je 25. decembra 2018. godine. Posebno je zanimljivo što Dodik uopće nije obrazložio razlog zbog kojeg je dodijelio novčana sredstva Miletu Vujeviću. 

Vujević je jedna od osoba kojoj se sudi na Sudu Bosne i Hercegovine za zločin počinjen u Lokanju kod Zvornika. Za napad na kolonu koja je iz Teočaka krenula 14. jula 1992. godine, te za sprovođenje i čuvanje 76 civila, od kojih je 67 ubijeno u selu Lokanj sudi se Goranu Maksimoviću, Ljiljanu Mitroviću, Slavku Periću, Miletu Vujeviću, Vukašinu Draškoviću, Gojku Stevanoviću, Raji Lazareviću i Mići Manojloviću.

Iz Suda Bosne i Hercegovine saopćeno je da su oni za vrijeme oružanog sukoba u BiH, u okviru širokog i sistematičnog napada koji je vojska i policija RS preduzimala od početka aprila do kraja oktobra 1992.godine usmjerenog protiv bošnjačkog stanovništva na širem području sela Lokanj, općina Zvornik, vršili progon ubistvima, zatvaranjem, mučenjem i drugim nečovječnim djelima, učinjenim u namjeri nanošenja velikih patnji, ozbiljne fizičke i psihičke povrede.
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
72184457

Powered by Blogger.ba