Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.01.2019.

PITAMO SE: "KO JE DAO DRAGANU ČOVIĆU I NJEGOVIM SLUGAMA" TOLIKU SLOBODU DA POBIJA HAŠKE PRESUDE I PONIŽAVA I PODCJENJUJE BOŠNJAKE I DRUGE NARODE KOJI SU GINULI ZA BiH - PITAMO SE GDJE JE SAD MEĐUNARODNA ZAJEDNICA DA BRZO REAGUJE I ZAUSTAVI HNS

HNS ponovio: Odbacujemo UZP, svi koji drugačije misle su mrzitelji Hrvata

HNS ponovio: Odbacujemo UZP, svi koji drugačije misle su mrzitelji Hrvata
Hrvatski narodni sabor danas se oglasio saopćenjem za javnost u povodu, kako navode, pojedinih reagiranja na Deklaraciju VIII zasjedanja HNS.

Njihovo saopćenje prenosimo u nastavku:

Nakon usvajanja Deklaracije VIII. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora, zanimljivo je, ali i pomalo žalosno gledati i slušati histerične istupe bošnjačkih stranaka, političara i medija kako osuđuju nešto što u Deklaraciji ne piše, pogotovo što ne postoji ništa što bi se moglo dovesti u vezu s veličanjem ratnih zločina ili zločinaca.

Deklaracija je jednoglasno usvojena na VIII zasjedanju Sabora i ona pored preambule ima sedam poglavlja sa ukupno 2840 riječi, i ona savjesno i odgovorno promišlja političku poziciju i budućnost Hrvata u Bosni i Hercegovini kao svojoj domovini, i svakako nije dokument napisan za dnevno-političko manipuliranje.

Zato molimo sve one koji su se već dokazali kao mrzitelji Hrvata u BiH (ili kao oni koji ne podnose Hrvate u BiH) da makar, na silu, pročitaju što piše u Deklaraciji, pa da onda pokušaju naći razloge za iskrivljivanje i  manipuliranje  sadržajem Deklaracije.

Stav HNS o UZP-u je više puta javno iznesen u brojnim reagiranjima i priopćenjima, tako da rečenica u Deklaraciji ne predstavlja ništa novo.

Smatramo kako UZP predstavlja ideološki i politički konstrukt koji nema utemeljenje u međunarodnom pravu, pogotovo ako se ima u vidu činjenica da se teza o UZP želi koristiti od strane velikog broja bošnjačkih političkih i medijskih galamdžija kao implikacija za kolektivnu krivnju hrvatskog  naroda, HRHB i HVO-a.

Zato svima koji reagiraju, a nisu pročitali, evo još jednom ponavljamo:

"Odbacujemo kvalifikacije Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o udruženom zločinačkom pothvatu koje se neutemeljeno i nepravedno pripisuju Republici Hrvatskoj, Hrvatskoj Republici Herceg Bosni i Hrvatskom vijeću obrane. Takva zlonamjerna kvalifikacija, na žalost, koristi se za pokušaj ostvarenja ratnih ciljeva jedne od strana u ratu u Bosni i Hercegovini i eliminiranja hrvatskog naroda kao političkog subjekta u Bosni i Hercegovini. Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju nije bio pozvan u predmetu „Prlić i drugi“, niti je on uopće pozvan, kako je i sam presudio 2007. godine, da odlučuje o pitanjima državne odgovornosti, jer je njegova nadležnost kaznena i proteže se samo na pojedince."


(Vijesti.ba)Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940497

Powered by Blogger.ba