Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.01.2019.

ODBACIVANJEM HAŠKIH PRESUDA DRAGAN ČOVIĆ KRENUO PUTEM RADOVANA KARADžIĆA

Odbacivanjem haških presuda Čović krenuo putem Karadžića

Odbacivanjem haških presuda Čović krenuo putem Karadžića
Pozivanjem na odbacivanje presuda za ratne zločine u BiH koje je izrekao Međunarodni sud u Hagu, Dragan Čović je danas iz Mostara poslao poruku da se služi istom političkom matricom kojom se služio i još uvijek služi osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić, reagirao je u pisanoj izjavi za medije predsjednik Građanskog saveza (GS) Nihad Čolpa.

Hrvatski narodni sabor jednoglasno je danas u Mostaru usvojio Deklaraciju koja kroz sedam tačaka definira smjernice djelovanja hrvatskih političkih predstavnika u BiH, među kojima je i odbacivanje presuda haškog suda političkom i vojnom rukovodstvu Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, kao i insistiranje na novom preustroju BiH.

"Današnja sjednica Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru, koja zapravo nije ništa drugo nego novo sredstvo Dragana Čovića za političku manipulaciju ne samo Hrvata u BiH, već svih njenih građana, u potpunosti liči na Karadžićevu Skupštinu srpskog naroda u BiH iz 1991. godine, koja nije donijela ništa dobro građanima BiH", rekao je Čolpa, prenosi NAP.

"Pozivam međunarodnu zajednicu da hitno reagiraju na ovu opasnu pojavu koja građane ponovo kao i devedesetih uvlači u nacionalizam i sukobe. Izostankom adekvatne reakcije na dosadašnje prijetnje nasiljem Milorada Dodika, te eventualnim novim prešućivanjem na anticivilizacijske poruke koje je Dragan Čović danas uputio iz Mostara, značilo bi da je međunarodna zajednica na istim pozicijama kao i opasni dvojac, te da svi koji vole BiH moraju tražiti nove demokratske načine kako da sačuva i zemlju i sebe", poručio je predsjednik GS-a.

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940486

Powered by Blogger.ba